Το Ισραήλ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στον πόλεμο το «Arrow»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Χτυπήματα στο Λίβανο - Πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε το σύστημα αεράμυνας «Arrow» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Tο Ισραήλ αναχαίτισε έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, ανακοίνωσε η πολεμική αεροπορία της χώρας. 

Πρόκειται για την πρώτη επιχειρησιακή αναχαίτιση από το σύστημα αεράμυνας «Arrow» από την αρχή του πολέμου. Αναλυτικότερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι χρησιμοποίησε το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας «Arrow», για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε ο πόλεμος με τη Χαμάς τις 7 Οκτωβρίου, προκειμένου να αναχαιτίσει πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

«Ένας πύραυλος εδάφους-εδάφους εκτοξεύθηκε προς το ισραηλινό έδαφος από τη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας και αναχαιτίστηκε με επιτυχία από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας», ανέφερε ο στρατός σε σχετική ανακοίνωση.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έδωσε επίσης εντολή να απογειωθούν αεροσκάφη μετά τον εντοπισμό του πυραύλου. «Όλες οι αεροπορικές απειλές αναχαιτίστηκαν εκτός της ισραηλινής επικράτειας», προσθέτει ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωση αυτή. «Καμία παρείσφρηση στο ισραηλινό έδαφος δεν έχει ταυτοποιηθεί».

Η ανακοίνωση αυτή του ισραηλινού στρατού γίνεται καθώς αυξάνεται η ένταση στην περιοχή.

Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Πυρά κατά του Λιβάνου 

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο Guardian, μέσω Telegram, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ανέφεραν ότι βάλλουν κατά του Λιβάνου. «Πριν από λίγο, στρατιώτες των IDF χτύπησαν έναν τρομοκρατικό πυρήνα που σχεδίαζε να εκτοξεύσει αντιαρματικούς πυραύλους προς το ισραηλινό έδαφος. Επιπλέον, αντιαρματικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον δύο στρατιωτικών θέσεων των IDF κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Οι IDF απαντούν προς τις πηγές των πυρών. Επιπλέον, μετά την αρχική αναφορά σχετικά με τον ήχο των σειρήνων στη Μετούλα, δύο αποτυχημένες εκτοξεύσεις που εντοπίστηκαν από το Λίβανο δεν πέρασαν στο Ισραήλ. Το πυροβολικό των IDF πλήττει επί του παρόντος τον Λίβανο».

Οι ισχυρισμοί δεν έχουν επαληθευτεί ανεξάρτητα.

Επίσης σύμφωνα με το BBC  μαχητές των Χούτι από την Υεμένη ήταν υπεύθυνοι για την επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Ισραήλ νωρίτερα σήμερα, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ο ηγέτης της ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν. Ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι εντόπισε έναν «εχθρικό» ιπτάμενο μηχανισμό ανοικτά της πόλης Εϊλάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου ήχησαν οι σειρήνες.

Ερωτηθείς για το συμβάν από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης των Χούτι, Αμπντελαζίζ μπεν Χαμπτούρ, δήλωσε πως «αυτά τα drones ανήκουν στην Υεμένη». Οι Υεμενίτες αντάρτες, που όπως και η Χαμάς υποστηρίζονται από το Ιράν, κατηγορήθηκαν από το Ισραήλ ότι εκτόξευσαν drones τα οποία έπεσαν το Σάββατο στο αιγυπτιακό Σινά, στα σύνορα με το Ισραήλ, προκαλώντας τον τραυματισμό έξι ανθρώπων.

Με πληροφορίες από Guardian, BBC και ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι σε αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι: Αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Μία ημέρα πριν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προανήγγειλε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση των Χούθι στο διεθνές αεροδρόμιο, Μπεν Γκουριόν, του Τελ Αβίβ.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό - Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Διεθνή / Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό: «Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή» αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Οι επιθέσεις του Τραμπ και οι φιλόδοξες πολιτικές του πρωτοβουλίες μοιάζουν να αποσκοπούν στο να διαλύσουν κάθε αίσθηση κανονικότητας, να αποπροσανατολίσουν τους αντιπάλους του και να ενισχύσουν το φόβο στους επικριτές του
LIFO NEWSROOM
Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Διεθνή / Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Αναλυτικά δεδομένα από το BBC Ρωσίας και τη Mediazona αποκαλύπτουν τις σοκαριστικές ρωσικές στρατιωτικές απώλειες το 2024 στην Ουκρανία, με τουλάχιστον 45.000 θύματα και αυξανόμενη στρατολόγηση εθελοντών
LIFO NEWSROOM
Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Διεθνή / Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παπικής θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του Βατικανού, ενώ διόρισε αρκετές σε υψηλόβαθμες θέσεις διοίκησης
LIFO NEWSROOM