Το Ισραήλ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στον πόλεμο το «Arrow»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Χτυπήματα στο Λίβανο - Πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε το σύστημα αεράμυνας «Arrow» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Tο Ισραήλ αναχαίτισε έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, ανακοίνωσε η πολεμική αεροπορία της χώρας. 

Πρόκειται για την πρώτη επιχειρησιακή αναχαίτιση από το σύστημα αεράμυνας «Arrow» από την αρχή του πολέμου. Αναλυτικότερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι χρησιμοποίησε το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας «Arrow», για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε ο πόλεμος με τη Χαμάς τις 7 Οκτωβρίου, προκειμένου να αναχαιτίσει πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

«Ένας πύραυλος εδάφους-εδάφους εκτοξεύθηκε προς το ισραηλινό έδαφος από τη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας και αναχαιτίστηκε με επιτυχία από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας», ανέφερε ο στρατός σε σχετική ανακοίνωση.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έδωσε επίσης εντολή να απογειωθούν αεροσκάφη μετά τον εντοπισμό του πυραύλου. «Όλες οι αεροπορικές απειλές αναχαιτίστηκαν εκτός της ισραηλινής επικράτειας», προσθέτει ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωση αυτή. «Καμία παρείσφρηση στο ισραηλινό έδαφος δεν έχει ταυτοποιηθεί».

Η ανακοίνωση αυτή του ισραηλινού στρατού γίνεται καθώς αυξάνεται η ένταση στην περιοχή.

Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Πυρά κατά του Λιβάνου 

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο Guardian, μέσω Telegram, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ανέφεραν ότι βάλλουν κατά του Λιβάνου. «Πριν από λίγο, στρατιώτες των IDF χτύπησαν έναν τρομοκρατικό πυρήνα που σχεδίαζε να εκτοξεύσει αντιαρματικούς πυραύλους προς το ισραηλινό έδαφος. Επιπλέον, αντιαρματικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον δύο στρατιωτικών θέσεων των IDF κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Οι IDF απαντούν προς τις πηγές των πυρών. Επιπλέον, μετά την αρχική αναφορά σχετικά με τον ήχο των σειρήνων στη Μετούλα, δύο αποτυχημένες εκτοξεύσεις που εντοπίστηκαν από το Λίβανο δεν πέρασαν στο Ισραήλ. Το πυροβολικό των IDF πλήττει επί του παρόντος τον Λίβανο».

Οι ισχυρισμοί δεν έχουν επαληθευτεί ανεξάρτητα.

Επίσης σύμφωνα με το BBC  μαχητές των Χούτι από την Υεμένη ήταν υπεύθυνοι για την επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Ισραήλ νωρίτερα σήμερα, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ο ηγέτης της ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν. Ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι εντόπισε έναν «εχθρικό» ιπτάμενο μηχανισμό ανοικτά της πόλης Εϊλάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου ήχησαν οι σειρήνες.

Ερωτηθείς για το συμβάν από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης των Χούτι, Αμπντελαζίζ μπεν Χαμπτούρ, δήλωσε πως «αυτά τα drones ανήκουν στην Υεμένη». Οι Υεμενίτες αντάρτες, που όπως και η Χαμάς υποστηρίζονται από το Ιράν, κατηγορήθηκαν από το Ισραήλ ότι εκτόξευσαν drones τα οποία έπεσαν το Σάββατο στο αιγυπτιακό Σινά, στα σύνορα με το Ισραήλ, προκαλώντας τον τραυματισμό έξι ανθρώπων.

Με πληροφορίες από Guardian, BBC και ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Στη χρηματοδότηση εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Δίκαιοι των Εθνών», δηλαδή άνθρωποι που, χωρίς να είναι Εβραίοι, ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35 € πριν τη ρύθμιση

Διεθνή / Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35€ πριν τη ρύθμιση

Η αλλαγή αποτελεί «μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη σεξουαλική υγεία από τη δεκαετία του '60» σύμφωνα με την Dr Sue Mann, εθνική διευθύντρια γυναικείας υγείας του NHS
LIFO NEWSROOM
Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Διεθνή / Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνηση του φαινομένου

Ο τυφώνας Μελίσα πλήττει την Κούβα με ανέμους έως 193 χλμ/ώρα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές - Zωντανά η πορεία του φαινομένου και οι τελευταίες εξελίξεις για Τζαμάικα και Μπαχάμες
LIFO NEWSROOM