Τέλος οι κάρτες Pokemon από το μουσείο Βαν Γκογκ- Προκλήθηκε φρενίτιδα

Τέλος οι κάρτες Pokemon από το μουσείο Βαν Γκογκ- Προκλήθηκε πανικός Facebook Twitter
0

Το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ σταμάτησε να δίνει κάρτες Pokemon εμπνευσμένες από τον Ολλανδό καλλιτέχνη, αφού οι οπαδοί του παιχνιδιού προκάλεσαν φρενίτιδα εντός και εκτός του κτιρίου. 

Οι ειδικές κάρτες απεικόνιζαν τον κεντρικό ήρωα των Pokemon, Πίκατσου, ζωγραφισμένο στο στιλ του έργου του Βαν Γκογκ «Αυτοπροσωπογραφία με γκρι καπέλο» του 1887. Πλέον, η κάρτα κοστίζει 620 δολάρια στο eBay.  Οι κάρτες ήταν μέρος μιας συνεργασίας μεταξύ του μουσείου και της Pokémon Company International για τον εορτασμό της 50ής επετείου από την ίδρυσή του και την αναγνώριση της σχέσης μεταξύ του Βαν Γκογκ και της ιαπωνικής τέχνης και κουλτούρας.

Το μουσείο εξέθεσε επίσης πίνακες με Πόκεμον, συμπεριλαμβανομένων των Πίκατσου και Σνόρλαξ, οι οποίοι ήταν διασκορπισμένοι ανάμεσα στα αυτοπορτρέτα του Βαν Γκογκ και τα διάσημα ηλιοτρόπια.

Μουσείο Βαν Γκογκ: Πώς οι επισκέπτες απέκτησαν την πολυπόθητη κάρτα Pokemon

Για να αποκτήσουν μία από τις ειδικές κάρτες, οι επισκέπτες έπρεπε να ολοκληρώσουν ένα κυνήγι θησαυρού στο μουσείο, περνώντας δίπλα από κλασικά έργα τέχνης του θρυλικού ζωγράφου, καθώς και από έργα τέχνης εμπνευσμένα από τα Pokemon. Κάθε άτομο που ολοκλήρωνε το κυνήγι, κέρδιζε μια κάρτα. Αυτό συνέβαινε μέχρι τις 13 Οκτωβρίου. 

Ωστόσο, σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρατηρήθηκε μια φρενίτιδα στο κατάστημα δώρων του μουσείου, καθώς οι άνθρωποι έκαναν ουρά για να πάρουν τις κάρτες. Σταδιακά εμφανίζονταν και άτομα που ήθελαν να τις μεταπωλήσουν. 

Η ζήτηση για τις κάρτες Pokémon έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και απογειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το Μουσείο Βαν Γκογκ δεν είναι το πρώτο ίδρυμα που βιώνει αναταραχή λόγω των καρτών. Το 2021, η εταιρεία Target ανέστειλε προσωρινά τις πωλήσεις των καρτών λόγω απειλής για την ασφάλεια των πελατών και των εργαζομένων της.

Σπάνιες κάρτες έχουν πουληθεί σε αστρονομικές τιμές που φτάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες. Πέρυσι, ο YouTuber Logan Paul έσπασε το ρεκόρ, δαπανώντας περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια για μια τέτοια κάρτα.

Με πληροφορίες από New York Times

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Το ερμηνευτικό comeback του σπουδαίου πρωταγωνιστή, η διασκευή του Νοτιοκορεάτη δημιουργού στο «Τσεκούρι» του Γαβρά, το ριμέικ του «Running Man» και μια γιαπωνέζικη έκπληξη για τους φίλους του φανταστικού στις αίθουσες από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Πολιτισμός / Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Το ιστορικό καφέ, το δεύτερο παλαιότερο της Ιταλίας μετά το Caffè Florian της Βενετίας, υπήρξε σημείο συνάντησης λογοτεχνών, καλλιτεχνών και διανοουμένων για περισσότερο από δυόμισι αιώνες
LIFO NEWSROOM
ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΣΥΡΙΑ

Πολιτισμός / Συρία: «Διέρρηξαν το εθνικό μουσείο» στη Δαμασκό - Τι φέρεται να άρπαξαν από πτέρυγα που έχει και ελληνιστικά εκθέματα

Τι απαντά η διεύθυνση του μουσείου που «είναι κλειστό για λόγους ασφαλείας» και διαθέτει έργα ανεκτίμητης αξίας από την πλούσια αρχαία και νεώτερη κληρονομιά της Συρίας
LIFO NEWSROOM
ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε την αποκατάσταση και προβολή του Λουτρώνα του Ταλλαρά και των βασιλικών Καρέκλη και Αγίας Βαρβάρας, μνημείων που αποτελούν χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά δείγματα της πρωτοβυζαντινής περιόδου στο νησί
LIFO NEWSROOM
ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΛΥΚΑΙΝΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΜΑΜΝΤΑΝΙ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Βραβεύθηκε με τη «Λύκαινα του Καπιτωλίου» - «Με τον Μαμντάνι, να ξαναπάρουμε πίσω τη χώρα μας»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα λιτό τρόπο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον θάνατο εργάτη εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους του «Πύργου των Κόμηδων»
LIFO NEWSROOM