Πόλεμος στο Ισραήλ: Απαγορεύτηκαν και στη Γερμανία οι διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων

Πόλεμος στο Ισραήλ: Απαγορεύτηκαν και στη Γερμανία οι διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Την ώρα που συνεχίζει να εξελίσσεται ο πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς, η κυβέρνηση της Γερμανίας αποφάσισε να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, υπό τον φόβο ταραχών.

Μετά τη Γαλλία, που απαγόρευσε χθες τις διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων, στην ίδια κίνηση προχώρησε σήμερα και η Γερμανία, για λόγους ασφαλείας καθώς αυξάνονται τα περιστατικά αντισημιτισμού, λόγω των βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Γάζα.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας απαγόρευσε νωρίτερα απόψε τις τοπικές διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης λόγω ανησυχιών για θέματα ασφάλειας, πιθανών αντισημιτικών συνθημάτων ή εξύμνησης της βίας. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας, επειδή διαδηλωτές έκλεψαν ή έκαψαν σημαίες του Ισραήλ.

Μεγάλη διαδήλωση ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί απόψε στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, στο Βερολίνο, η οποία τελικά απαγορεύτηκε, ενώ στην περιοχή Νοϊκέλν, όπου ζουν πολλοί μουσουλμάνοι, συνελήφθησαν τρία άτομα.

Όπως δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, η συγκεκριμένη απόφαση δεν σημαίνει πως θα απαγορευτούν καθολικά οι φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις. 

«Στη Γερμανία ο καθένας επιτρέπεται να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του και να διαδηλώνει ειρηνικά. Αλλά όπου ξεπερνιούνται τα όρια, λαμβάνονται αυστηρά μέτρα. Τότε δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή για την υποκίνηση αντισημιτικών και αντι-ισραηλινών εκδηλώσεων και καμία ανοχή -αυτό είναι αυτονόητο- για τη βία. Πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι επιλογές της αστυνομίας, σε περίπτωση που δοξάζεται η τρομοκρατία της Χαμάς», σημείωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Διεθνή / Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Από το πρωί της Τετάρτης, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν δρόμους, πλατείες και σιδηροδρομικούς σταθμούς σε πολλές πόλεις, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και οδηγώντας σε τουλάχιστον 250 συλλήψεις
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM