Πόλεμος στο Ισραήλ: Απαγορεύτηκαν και στη Γερμανία οι διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων

Πόλεμος στο Ισραήλ: Απαγορεύτηκαν και στη Γερμανία οι διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Την ώρα που συνεχίζει να εξελίσσεται ο πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς, η κυβέρνηση της Γερμανίας αποφάσισε να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, υπό τον φόβο ταραχών.

Μετά τη Γαλλία, που απαγόρευσε χθες τις διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων, στην ίδια κίνηση προχώρησε σήμερα και η Γερμανία, για λόγους ασφαλείας καθώς αυξάνονται τα περιστατικά αντισημιτισμού, λόγω των βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Γάζα.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας απαγόρευσε νωρίτερα απόψε τις τοπικές διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης λόγω ανησυχιών για θέματα ασφάλειας, πιθανών αντισημιτικών συνθημάτων ή εξύμνησης της βίας. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας, επειδή διαδηλωτές έκλεψαν ή έκαψαν σημαίες του Ισραήλ.

Μεγάλη διαδήλωση ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί απόψε στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, στο Βερολίνο, η οποία τελικά απαγορεύτηκε, ενώ στην περιοχή Νοϊκέλν, όπου ζουν πολλοί μουσουλμάνοι, συνελήφθησαν τρία άτομα.

Όπως δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, η συγκεκριμένη απόφαση δεν σημαίνει πως θα απαγορευτούν καθολικά οι φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις. 

«Στη Γερμανία ο καθένας επιτρέπεται να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του και να διαδηλώνει ειρηνικά. Αλλά όπου ξεπερνιούνται τα όρια, λαμβάνονται αυστηρά μέτρα. Τότε δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή για την υποκίνηση αντισημιτικών και αντι-ισραηλινών εκδηλώσεων και καμία ανοχή -αυτό είναι αυτονόητο- για τη βία. Πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι επιλογές της αστυνομίας, σε περίπτωση που δοξάζεται η τρομοκρατία της Χαμάς», σημείωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM