Άλλαξε το πρωτόκολλο επικοινωνίας του διαιτητή με το VAR στην Αγγλία

Αγγλία: Άλλαξε το πρωτόκολλο επικοινωνίας του διαιτητή με το VAR Facebook Twitter
Φωτ.: YouTube
0

Σε αλλαγές στο πρωτόκολλο επικοινωνίας του διαιτητή με το VAR προχωράει η Ένωση Διαιτητών της Αγγλίας.

Το πρωτόκολλο της νέας επικοινωνίας του VAR αναμένεται να εφαρμοστεί από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο λόγος τις αλλαγές είναι το σφάλμα που έκαναν ο διαιτητής και ο VAR του αγώνα της Τότεναμ με τη Λίβερπουλ, καθώς ακυρώθηκε το γκολ του Λουίς Ντίας. Έπειτα απ’ αυτό το περιστατικό, η Ένωση Διαιτητών της Αγγλίας αποφάσισε αλλαγές και ξεχωριστές κατευθυντήριες οδηγίες για να υπάρχει πλέον καλύτερη επικοινωνία ανάμεσα στους ρέφερι και το δίδυμο στο VAR.

Η ένωση πρώτα δημοσιοποίησε τα ηχητικά των διαλόγων μεταξύ των διαιτητών στη φάση του ακυρωθέντος τέρματος του Λουίς Ντίας, όπου αποδείχθηκε πως οι άνθρωποι στην αίθουσα του VAR δεν είχαν αντιληφθεί την υπόδειξη κι όταν ήλεγξαν τη φάση κι έδωσαν σήμα να συνεχιστεί ο αγώνας, πίστευαν ότι το γκολ μέτρησε.

Η ένωση συμβούλεψε τους VAR της Premier League να επιβεβαιώνουν κάθε φορά το αποτέλεσμα του ελέγχου που έκαναν μαζί με τον εκάστοτε AVAR, προτού ενημερώσουν τον διαιτητή του αγώνα για την τελική απόφαση, εκτιμώντας πως έτσι θα υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια και θα αποφευχθούν λάθη σαν κι αυτό που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για τα 120 εκατ. δολάρια: «Πλούτος είναι αυτό που δεν βλέπεις»

Αθλητισμός / Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τα 120 εκατ. δολάρια που έχει βγάλει και την πορεία του προς το δισεκατομμύριο

Σε βίντεο του The School Of Hard Knocks, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τα χρήματα που έχει βγάλει, τη ζωή πριν το NBA, τις επενδύσεις και τον στόχο του να γίνει δισεκατομμυριούχος
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2026

Αθλητισμός / Μουντιάλ 2026: Αλλαγή σχεδίων για το Ιράν - Μεταφέρει τη βάση του από τις ΗΠΑ στο Μεξικό

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας γύρω από τη συμμετοχή του Ιράν στη διοργάνωση, λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή και των ανησυχιών για την ασφάλεια
THE LIFO TEAM