Έρευνα: Οι περισσότεροι Έλληνες δεν επισκέφθηκαν κάποιο μουσείο τον τελευταίο χρόνο

Έρευνα: Οι περισσότεροι Έλληνες δεν επισκέφθηκαν κάποιο μουσείο τον τελευταίο χρόνο Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash / Αρχείου
0

Σχεδόν 6 στους 10 Έλληνες, δεν επισκέφθηκαν κάποιο μουσείο τον τελευταίο χρόνο όπως προκύπτει από την έρευνα που δημοσιεύεται στο νέο βιβλίο του Κώστα Λασκαράτου «μουσεία Influencers».

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «πότε επισκεφθήκατε τελευταία φορά κάποιο ελληνικό μουσείο», λιγότεροι από ένας στους δυο ερωτηθέντες (ποσοστό 43,6%) απάντησαν πως έχουν πραγματοποιήσει επίσκεψη μέσα στους τελευταίους 12 μήνες.

Το 19% του δείγματος επισκέφθηκε, κατά δήλωσή του, έναν μουσειακό χώρο πριν από ένα με δύο χρόνια, ενώ το 27,7% των πολιτών απήντησε πως έχει περισσότερα από δύο χρόνια να βρεθεί σε ένα μουσείο.

Έρευνα: Οι περισσότεροι Έλληνες δεν επισκέφθηκαν κάποιο μουσείο τον τελευταίο χρόνο Facebook Twitter
Έρευνα: Οι περισσότεροι Έλληνες δεν επισκέφθηκαν κάποιο μουσείο τον τελευταίο χρόνο Facebook Twitter

Η έρευνα (μικτής μεθοδολογίας, τηλεφωνική και διαδικτυακή) πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της πολιτικής αναλύτριας Μαρίας Καρακλιούμη. Το μέγεθος του δείγματος ήταν 1.411 άτομα.

Αναλυτικότερα, πραγματοποιήθηκαν 921 τηλεφωνικές κλήσεις, σε σταθερές και κινητές συνδέσεις, και 490 διαδικτυακές συνεντεύξεις. Η συλλογή δεδομένων έγινε την περίοδο από 27 Απριλίου έως 18 Μαΐου και η κάλυψη ήταν πανελλαδική.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

Πολιτισμός / Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

«Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των υπερμεγέθων αποδόσεων που μπορεί να αποκομίσει η Disney από τους κινηματογράφους με το σωστό έργο την κατάλληλη στιγμή» σχολιάζει το Variety
LIFO NEWSROOM
Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ