Ο Πολ Σάιμον αρχίζει να «αποδέχεται» την απώλεια ακοής

Paul Simon says he is ‘beginning to’ accept his hearing loss Facebook Twitter
Φωτ.: LAURENT GILLIERON/EPA
0

Ο Πολ Σάιμον δήλωσε ότι «αρχίζει» να συμβιβάζεται με τη σχεδόν πλήρη απώλεια ακοής στο αριστερό του αυτί, η οποία επηρεάζει την ικανότητά του να παίζει live μουσική.

«Δεν το έχω αποδεχτεί πλήρως, αλλά αρχίζω να το αποδέχομαι» δήλωσε ο 81χρονος τραγουδοποιός μιλώντας στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας "In Restless Dreams: The Music of Paul Simon" στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Τορόντο.

«Παίζω κιθάρα κάθε μέρα. Είναι το όργανο που μου επιτρέπει να εκφράζομαι δημιουργικά. Αλλά είναι, επίσης, και το μέρος στο οποίο πηγαίνω για παρηγοριά. Οπότε είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα» συμπλήρωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού, μαζί με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ Άλεξ Γκίμπνι.

Ενημέρωσε πως δεν υπάρχει καμία βελτίωση, από την περίοδο που είχε αποκαλύψει το πρόβλημα υγείας του, τον Μάιο. 

Αναφέρθηκε στη συνήθειά του να περιοδεύει κάθε φορά που κυκλοφορούσε νέο άλμπουμ, αλλά εξήγησε πως αυτή τη φορά θα το κάνουν δύο κιθαρίστες και δεν είναι βέβαιος αν θα μπορέσει να τους συνοδεύσει με τη φωνή του. 

Τον Μάιο, ο Σάιμον αποκάλυψε ότι υπέστη απώλεια ακοής κατά τη διάρκεια της σύνθεσης της μουσικής για το πιο πρόσφατο άλμπουμ του, Seven Psalms.

«Εντελώς ξαφνικά, έχασα το μεγαλύτερο μέρος της ακοής στο αριστερό μου αυτί και κανείς δεν έχει εξήγηση γι' αυτό» είπε. «Έτσι, όλα έγιναν πιο δύσκολα».

Τότε δήλωνε περισσότερο «απογοητευμένος και ενοχλημένος», παρά θυμωμένος, «γιατί πίστευα ότι θα περάσει, ότι θα φτιάξει μόνο του». Το πρόβλημά του αυτό τον οδήγησε στο να αναθεωρήσει τα σχέδια του για live εμφανίσεις. 

Μερικές φορές, όταν αποφάσιζε να τραγουδήσει ένιωθε σαν άλλος άνθρωπος. «Σκεφτόμουν, "Τι κάνεις; Είσαι σαν να διασκευάζεις τον Πολ Σάιμον. Πρέπει να σταματήσεις την περιοδεία, να πας σπίτι σου"». 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Πολιτισμός / Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Από την περίοδο που σκεφτόταν να τα παρατήσει, ο Μεσκάλ έφτασε στη λίστα των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ και έγινε το «Μήλον της Έριδος» κορυφαίων σκηνοθετών και σχεδιαστών μόδας
LIFO NEWSROOM
Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Η Σουηδέζα ηθοποιός, θα αποσυρθεί σε ηλικία μόλις 36 χρόνων από το σινεμά, όταν βρισκόταν στην κορυφή, ζώντας τα υπόλοιπα 49 χρόνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τροφοδοτώντας μία ασυγκράτητη μυθολογία γύρω από την προσωπικότητά της, με φήμες, ιστορίες, πληροφορίες, για τη ζωή της, τους πολυάριθμους έρωτές της, την αθεράπευτη προσμονή μίας επιστροφής της στα πλατό
LIFO NEWSROOM
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του με Argerich, Κουρεντζή, Nagano και Gheorghiu 

Πολιτισμός / Argerich, Κουρεντζής, Nagano, Gheorghiu: Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του

Ο οργανισμός που άλλαξε τον πολιτιστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται στην πιο εξωστρεφή φάση του και υποδέχεται τη νέα σεζόν με ένα πρόγραμμα γεμάτο σημαντικές διεθνείς συμμετοχές.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Οι τελευταίες συλλογές του Τζόρτζιο Αρμάνι θα παρουσιαστούν κανονικά στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

Πολιτισμός / Οι τελευταίες συλλογές του Τζόρτζιο Αρμάνι θα παρουσιαστούν κανονικά στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

Ο οίκος ανακοίνωσε ότι ο σχεδιαστής εργαζόταν «μέχρι το τέλος» πάνω στις νέες γραμμές Emporio Armani και Giorgio Armani, αλλά και σε μια μεγάλη έκθεση για τα 50 χρόνια του οίκου
LIFO NEWSROOM