Πεδίο μάχης η Λεμεσός για το μεταναστευτικό- 13 συλλήψεις για τα σοβαρά επεισόδια

Ρατσιστική βία στη Λεμεσό: Ακροδεξιοί κατέστρεψαν επιχειρήσεις μεταναστών- 13 συλλήψεις Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Μια ομάδα ακροδεξιών κουκουλοφόρων μετέτρεψε σε βομβαρδισμένο πεδίο τη Λεμεσό το βράδυ της Παρασκευής, με την αστυνομία να προχωρά σε 13 συλλήψεις. 

Συγκεκριμένα, νεαροί κουκουλοφόροι συγκεντρώθηκαν και κατέστρεψαν μαγαζιά που ανήκουν σε μετανάστες στη Λεμεσό, ενώ παράλληλα έκαψαν αυτοκίνητα. Από τα επεισόδια υπήρχαν και τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. 

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών ξεκίνησε στις 20.00 το βράδυ και διοργανώθηκε από ακροδεξιούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε στην περιοχή η κατάσταση ξέφυγε, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να τραυματίσουν πολίτες να κάψουν κάδους, να σπάσουν βιτρίνες και να μετατρέψουν σε πεδίο μάχης την περιοχή. Οι αρχές προχώρησαν σε 13 συλλήψεις. 

Λόγω των επεισοδίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, δεν παρέστη σε κοινωνική εκδήλωση που θα διοργανωνόταν το βράδυ. 

Θύμα των καταστροφών των καταστημάτων είναι και μία γυναίκα από το Βιετνάμ που διατηρούσε μίνι μάρκετ.  Η γυναίκα καθόταν στο πεζοδρόμιο έξω από το κατεστραμμένο κατάστημα της και έκλαιγε λέγοντας πως δεν ξέρει πως θα μεγαλώσει α 4 παιδιά της.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων επικράτησε μια χαώδης κατάσταση με σοβαρά επεισόδια στο παραλιακό μέτωπο, ρίψη δακρυγόνων, κροτίδων, φωτιές και πολίτες που έτρεχαν να διαφύγουν. 

Χριστοδουλίδης για επεισόδια στη Λεμεσό: Ντροπιαστικές εικόνες, αυτοί που ευθύνονται θα πληρώσουν τις ζημιές

Για ντροπιαστικές εικόνες μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στα επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ της Παρασκευής στη Λεμεσό. 

«Δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να λεχθούν, πέρα, από τις ντροπιαστικές εικόνες που είδαμε» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο Πρόεδρος τόνισε ότι τα επεισόδια που σημειώθηκαν δεν έχουν καμία σχέση με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. «Αν όλοι αυτοί που εμπλέκονταν αγαπούσαν ή ενδιαφέρονταν για την πατρίδα μας δεν θα προέβαιναν σε τέτοιου είδους ενέργειες που πρώτα και πάνω απ’ όλα προσβάλλουν τη χώρα μας» επισήμανε μεταξύ άλλων. 

Κληθείς να πει αν η κυβέρνηση θα στηρίξει τα άτομα των οποίων καταστράφηκε η περιουσία, ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί συμπαραστάτης, αλλά την ίδια στιγμή, σημείωσε ότι υπάρχει σχετική πρόνοια στον νόμο, για όσους καταδικαστούν. «Αυτοί που ευθύνονται και έχουν συλληφθεί, εάν και εφόσον αποδειχτεί ότι ευθύνονται, θα πρέπει να επωμιστούν και το οικονομικό κόστος των ενεργειών τους», κατέληξε. 

Με πληροφορίες από SigmaLive, Πολίτης Κύπρου

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM
Η δημοπρασία που φέρνει το design στο πιο ακριβό του σημείο

Διεθνή / Όλα όσα κρύβει η πώληση της συλλογής Γκούντσμπουργκ, η δημοπρασία design που μπορεί να γράψει ιστορία

Καθρέφτες της Κλοντ Λαλάν, έπιπλα του Ρουλμάν και του Ζαν Ρουαγιέρ, αλλά και έργα των Ρόθκο, Πικάσο και Πωλ Κλέε, συνθέτουν μια συλλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το κύρος και τη δύναμη του design.
THE LIFO TEAM
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΧΑΜΕΝΕΕΙ

Διεθνή / Από το τελεσίγραφο στην εκεχειρία: Το παρασκήνιο της συμφωνίας Χαμενεΐ-Τραμπ

Λίγο πριν η Μέση Ανατολή βρεθεί στο χείλος μιας καταστροφικής σύγκρουσης, μια αιφνιδιαστική διπλωματική στροφή και ένα παρασκηνιακό θρίλερ επαφών, οδήγησαν σε μια εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
THE LIFO TEAM