39 αγνοούμενοι στο "Costa Concordia"

39 αγνοούμενοι στο "Costa Concordia" Facebook Twitter
0

36 ώρες μετά το δυστύχημα με το κρουαζιερόπλοιο "Costa Concordia", 39 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωστών θόρυβοι εξακολουθούν να ακούγονται από το πλοίο. Σήμερα το πρωί τα σωστικά συνεργεία άκουσαν φωνές μέσα από το πλοίο αλλά από σημεία που είναι απρόσιτα καθώς πόρτες και άλλα εμπόδια παρεμποδίζουν το δρόμο για τους επιζώντες αλλά και για τους διασώστες.

 

39 αγνοούμενοι στο "Costa Concordia" Facebook Twitter

Εν τω μεταξύ, έρευνα κατά του πλοιάρχου Francesco Schettino ο οποίος συνελήφθη διέταξε ο ιταλός εισαγγελέας με την υποψία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Ο πλοίαρχος κατηγορείται ότι δεν ενήργησε όπως έπρεπε ενώ δεν ειδοποίησε και το λιμεναρχείο του Λιβόρνο για τον τρόπο και το χρόνο που συνέβη το ατύχημα. Δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου, τον θέλουν δε να έχει εγκαταλείψει το πλοίο πριν διασωθούν όλοι οι επιβάτες.

 

Το δυστύχημα συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν το κρουαζιερόπλοιο βρέθηκε στα παράκτια ύδατα στο νησί Giglio στην περιοχή της Τοσκάνης. Οι συνέπειες από την πρόσκρουση στα βράχια φαίνονται ολοκάθαρα στην πρώτη φωτό, με το ρήγμα μήκους άνω των 50 μέτρων.  Η απορία στην οποία δεν έχει δοθεί ακόμη απάντηση, είναι τι δουλειά είχε ένα πλοίο-μεγαθήριο σε νερά που θεωρούνται πολύ ρηχά για αυτό. Εν τω μεταξύ η περιοχή απειλείται και με οικολογική καταστροφή καθώς στις δεξαμενές του Costa Concordia είναι αποθηκευμένοι 2.380 τόνοι ντίζελ. Τη Δευτέρα θα επιχειρηθεί η απάντληση των καυσίμων.

39 αγνοούμενοι στο "Costa Concordia" Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα δύο περιστατικά «τρομερά», αναφερόμενος τόσο στη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ νωρίτερα μέσα στον μήνα, όσο και στου Αλεξ Πρέτι
THE LIFO TEAM