Η Σιμόν Μπάιλς έσπασε ρεκόρ 90 ετών- Κατέκτησε τον όγδοο τίτλο της στο σύνθετο άλμα

Η Σιμόν Μπάιλς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Σιμόν Μπάιλς έσπασε ρεκόρ 90 ετών κατακτώντας τον όγδοο τίτλο της στο σύνθετο άλμα στο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ.

Η νίκη της Σιμόν Μπάιλς έρχεται λιγότερο από ένα μήνα μετά την επιστροφή της τετράκις Ολυμπιονίκη στους αγώνες, ύστερα από ένα διάλειμμα δύο ετών για να δουλέψει πάνω στην ψυχική της υγεία. Το πρόγραμμα εδάφους της 26χρονης συγκέντρωσε βαθμολογία 15,400, δίνοντάς της συνολική βαθμολογία 118,450, με τη Σάιλις Τζόουνς να βρίσκεται 3,9 βαθμούς πίσω στη δεύτερη θέση.

Η Σιμόν Μπάιλς ξεπέρασε τον Άλφρεντ Γιόχιμ, ο οποίος κατέκτησε τον έβδομο τίτλο του στις ΗΠΑ το 1933. Ήταν η μόνη αθλήτρια που ολοκλήρωσε τις δύο ημέρες των αγώνων στο Σαν Χοσέ με δύο βαθμολογίες από 15 και πάνω, έχοντας μοναδική επιτυχία στο αγώνισμα με 15,700 στο άλμα την Παρασκευή.

Η Σιμόν Μπάιλς έγινε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια των ΗΠΑ στο σύνθετο άλμα το 2013 και ισοφάρισε το ρεκόρ του Γιόχιμ το 2021. Αργότερα την ίδια χρονιά έκανε ένα διάλειμμα από την ενόργανη γυμναστική, αφού εγκατέλειψε τους πέντε από τους έξι τελικούς της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στη συνέχεια εξήγησε ότι αντιμετώπιζε ένα φαινόμενο που ονομάζεται «στριφογυρίσματα» ('the twisties' ) και πρόκειται για να είδος πνευματικού μπλοκαρίσματος όπου οι αθλητές της γυμναστικής μπορεί να χάσουν την αίσθηση του χώρου στον αέρα.

Η Σιμόν Μπάιλς δεν έχει ακόμη δηλώσει αν θα επιδιώξει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους στο Παρίσι. Αναμένεται όμως να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αμβέρσας από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου, όπου θα έχει την ευκαιρία να προσθέσει στο ενεργητικό της 25 παγκόσμια μετάλλια, εκ των οποίων 19 χρυσά.

Με πληροφορίες από BBC 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Αθλητισμός / Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, περιγράφει την απαιτητική καθημερινότητά του στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και θυμάται τη στιγμή που «είπα "τέλος, δεν μπορώ να το κάνω άλλο"»
LIFO NEWSROOM
ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΓΚΑΙΔΑΤΖΗΣ ΞΕΣΠΑ

Αθλητισμός / Πέτρος Γκαϊδατζής: Ξεσπά ο Έλληνας Ολυμπιονίκης - «Πήρα χάλκινο και είμαι σίγουρος ότι δεν με έχεις ξανακούσει»

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως ο μόνος τρόπος για να αναδειχθούν οι αθλητές και να τους γνωρίσει ο κόσμος είναι να ανεβάζουν οι ίδιοι περιεχόμενο στα social
LIFO NEWSROOM