Πέθανε η συγγραφέας και ζωγράφος Λίζα Έβερτ

Πέθανε η συγγραφέας και ζωγράφος Λίζα Έβερτ Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
0

Πέθανε η συγγραφέας και ζωγράφος Λίζα Έβερτ, σύζυγος του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Έβερτ.

Την είδηση θανάτου της Λίζας Έβερτ δημοσιοποίησε η κόρη της, Αλεξία Έβερτ. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει και άλλη μία κόρη, την Ιλεάνα.

Λίζα Έβερτ: Η πλούσια καριέρα της

H Λίζα Έβερτ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε φωτογραφία, με την οποία ασχολούνταν από το 1983.

Είχε κάνει περισσότερες από 20 ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είχε δημιουργήσει 15 βιβλία-λευκώματα, τρία από τα οποία έχουν βραβευθεί.

Το 1993 δημιούργησε τις εκδόσεις Αστερισμός και εξέδωσε συνολικά επτά βιβλία.

Τα θέματα που επέλεγε τόσο για τις εκθέσεις, όσο για τα βιβλία της αφορούν κυρίως την Ελλάδα και τις παλιές πατρίδες του ελληνισμού της διασποράς - Πόντος, Μικρά Ασία, Βόρειος Ήπειρος, Κάτω Ιταλία και Σικελία, Μέση Ανατολή - από την αρχαιότητα και τη βυζαντινή εποχή, μέχρι τον 20ό αιώνα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ελλάδα / Μιχάλης Μαρμαρινός από Δελφούς: «Δεν υπάρχει το "εγώ" χωρίς τον συνάνθρωπο»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου συμμετείχε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιο Στυλιανίδη και τον επικεφαλής ιατρό αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, Αδριανό Γολέμη, σε μια συζήτηση όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η αποδοχή, η συμπερίληψη, η ψυχική υγεία και η αξία της συνεργασίας, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
THE LIFO TEAM