«Βληχή»: Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης

«Βληχή»: Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης Facebook Twitter
0

Η «Βληχή» του Γιώργου Λάνθιμου θα κάνει την αμερικανική πρεμιέρα της σε ένα από τα παλιότερα και πιο σημαντικά κινηματογραφικά Φεστιβάλ των ΗΠΑ, αυτό της Νέας Υόρκης.

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου θα προβληθεί σε μία από τις ημέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2023. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

Όπως ενημερώνει ανακοίνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η ταινία αποτελεί ανάθεση του προγράμματος The Artist on the Composer -μια συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Οργανισμού ΝΕΟΝ, ο οποίος χρηματοδοτείται από τον ιδρυτή του Δημήτρη Δασκαλόπουλο. Η παραγωγή, από πλευράς της ΕΛΣ, καθώς και η πραγματοποίηση της αμερικανικής πρεμιέρας υλοποιούνται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ.

Ο Γιώργος Λάνθιμος, αποδεχόμενος την πρόταση του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργου Κουμεντάκη και της διευθύντριας του ΝΕΟΝ Ελίνας Κουντούρη, υπέγραψε την παραγωγή, το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας μικρού μήκους «Βληχή».

Η ταινία γυρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 στην Τήνο, με πρωταγωνιστές τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Έμμα Στόουν και τον διακεκριμένο Γάλλο ηθοποιό Νταμιάν Μποννάρ.

Έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 6 Μαΐου 2022, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ. Το μουσικό σενάριο της "Βληχής" αποτελείται από έργα των Γ. Σ. Μπαχ / Κνουτ Νύστεντ και Τόσιο Χοσοκάβα, τα οποία θα ερμηνευτούν ζωντανά συνοδεία μουσικών συνόλων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέας Υόρκης, στο Lincoln Center, στο πλαίσιο του προγράμματος The Artist on the Composer.

Το πρόγραμμα The Artist on the Composer, που επιμελείται ο Γιώργος Κουμεντάκης και η Ελίνα Κουντούρη, είναι μια συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ. Διασυνδέει πρωτοπόρους σύγχρονους εικαστικούς και σκηνοθέτες ή/και παραγωγούς ταινιών με τη ζωντανή εκτέλεση ορχηστρικής μουσικής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»
LIFO NEWSROOM
Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times

Πολιτισμός / Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times

Από το "In the Mood for Love" μέχρι το "Get Out" και το "Mad Max: Fury Road", η λίστα που παρουσίασαν οι New York Times συγκεντρώνει τις πιο επιδραστικές ταινίες των τελευταίων 24 ετών, όπως τις ψήφισαν εκατοντάδες δημιουργοί, ηθοποιοί και κριτικοί σε όλο τον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Rick Owens επέστρεψε στο Παρίσι για «να προκαλέσει και να σοκάρει», και τα κατάφερε

Πολιτισμός / Ο Rick Owens επέστρεψε στο Παρίσι για «να προκαλέσει και να σοκάρει», και τα κατάφερε

Ο «σκοτεινός μάγος της μόδας» ξεδιπλώνει την 30ή πορεία του με μια αναδρομική έκθεση που περιλαμβάνει από τα φθαρμένα υφάσματα μέχρι τα κοστούμια με βάτες τύπου Φρανκενστάιν και το γλυπτό που παρουσιάζει τον ίδιο να ουρεί
LIFO NEWSROOM