Φρανκφούρτη: Πλημμύρισε το αεροδρόμιο λόγω σφοδρής κακοκαιρίας – Σε ράντζα οι ταξιδιώτες

Φρανκφούρτη: Πλημμύρισε το αεροδρόμιο λόγω σφοδρής κακοκαιρίας – Σε ράντζα οι ταξιδιώτες Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Σφοδρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες σε πολλούς δρόμους, χώρους στάθμευσης και υπόγεια στη Φρανκφούρτη. Πολλά προβλήματα καταγράφηκαν στις πτήσεις, καθώς πλημμύρισε ακόμα και το αεροδρόμιο της πόλης.

«Οι σφοδρές καταιγίδες στην περιφέρεια του Ρήνου και του Μάιν, στη Φρανκφούρτη, προκάλεσαν καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων. Είκοσι τρία αεροπλάνα χρειάσθηκε να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, ενός από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Συμπλήρωσε πως «η κατάσταση αναμένεται πιθανόν να σταθεροποιηθεί στη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχουν ακόμη επιβάτες που πρέπει να επιβιβαστούν σε άλλη πτήση απ' αυτή που είχαν προβλέψει». Ο εκπρόσωπος επισήμανε πως «συνολικά ματαιώθηκαν 90 πτήσεις, 34 αεροπλάνα δεν κατάφεραν να απογειωθούν πριν από τα μεσάνυχτα».

Εξαιτίας της κατάστασης με τις πλημμύρες από τη σφοδρή κακοκαιρία, οι επιβάτες των αεροπλάνων που δεν μπόρεσαν να απογειωθούν πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο, είτε σε ξενοδοχείο είτε στις μερικές εκατοντάδες ράντζα που εγκαταστάθηκαν για το λόγο αυτό.

Το ίδιο σκηνικό επικρατεί παντού στην κεντρική και τη δυτική Γερμανία. Οι δρόμοι έχουν «βουλιάξει», ενώ τα οχήματα είναι αποκλεισμένα μέσα στο νερό με τους οδηγούς τους ξυπόλυτους. Στο Γκελσενκίρχεν, πόλη στο Ρουρ, στη δυτική Γερμανία, το νερό έφθασε σε ορισμένους δρόμους το ένα μέτρο. Οι διασώστες συνέχιζαν σήμερα το πρωί τις επιχειρήσεις για να βοηθήσουν τους πληγέντες, σύμφωνα με ανακοίνωση των πυροσβεστών. Στις περισσότερο πληγείσες περιοχές αυτής της πόλης των άνω των 250.000 κατοίκων πολλά δένδρα έπεσαν πάνω σε οχήματα και «οι δρόμοι σε μερικά σημεία μπορούσαν να διανυθούν μόνο με φουσκωτά σκάφη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Eγκληματίας»: Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις ζημιές στο Ιράν

Διεθνή / «Eγκληματίας»: Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις ζημιές στο Ιράν

Οι νέες δηλώσεις του Χαμενεΐ έρχονται εν μέσω της βαθιάς εσωτερικής κρίσης που ταλανίζει το Ιράν εδώ και εβδομάδες, με χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, σε μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αναταραχές από την επανάσταση του 1979
THE LIFO TEAM
Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Διεθνή / Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κυβερνήτης της Μινεσότα, όσο και ο δήμαρχος της Μινεάπολης αναμένεται να κληθούν επισήμως για κατάθεση σχετικά με τις διαδηλώσεις κατά της ICE
THE LIFO TEAM
Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Η νοσταλγία για την αυταρχική μοναρχία του Σάχη έχει αυξηθεί στη σκιά μιας αντιπολίτευσης χωρίς σαφείς ηγέτες, ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, δεν προσφέρει πραγματική εναλλακτική λύση και δεν απολαμβάνει ουσιαστική υποστήριξη στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει τη ρητορική του για τη Γροιλανδία, απειλώντας με δασμούς όσους αντιστέκονται στα σχέδιά του και υποστηρίζοντας ότι το νησί είναι κρίσιμο για την ασφάλεια των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM