Πλημμύρισε το Wacken Open Air Festival- Οι διοργανωτές απομάκρυναν κόσμο, άλλοι απόλαυσαν λασπόλουτρο

Πλημμύρισε το Wachen Open Air Festivan- Οι διοργανωτές απομάκρυναν κόσμο Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image
0

Η καταρρακτώδης βροχή στη Γερμανία έχει μετατρέψει τους χώρους του μεγαλύτερου φεστιβάλ heavy metal στον κόσμο, του Wacken Open Air σε λασπόλουτρο, καθώς πλημμύρισε ο χώρος.

Το Wacken Open Air στο Schleswig-Holstein, στη βόρεια Γερμανία, ξεκίνησε την Τετάρτη και το ίδιο απόγευμα οι διοργανωτές είπαν ότι θα απαγορευόταν σε όσους έφταναν εκείνη την ώρα η πρόσβαση στον χώρο λόγω των μη διαχειρίσιμων συνθηκών.

«Μερικές φορές βρέχει σε φεστιβάλ, αλλά σπάνια τόσο πολύ όσο είδαμε εδώ», ανέφερε μια δήλωση.

Η σύνθεση του τετραήμερου φεστιβάλ περιλαμβάνει περίπου 200 συγκροτήματα από όλο τον κόσμο, από την Ουκρανία μέχρι την Ιαπωνία. Οι headliners Iron Maiden έχουν προγραμματιστεί να εμφανιστούν το βράδυ της Παρασκευής στο Wacken Open Air Festival μαζί με τους Megadeth. Άλλα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν είναι οι Uriah Heap, Heaven Shall Burn και Dropkick Murphys και το συγκρότημα της τοπικής κοινότητας των πυροσβεστών, οι Wacken Firefighters, που πέρασαν μέσα από τη λάσπη για να ανέβουν στη σκηνή την Τετάρτη, κερδίζοντας τεράστιο χειροκρότημα. Έξι μπάντες υπολογίζεται ότι ακύρωσαν την εμφάνισή τους λόγω της καταρρακτώδους βροχής.

Οι διοργανωτές του Wachen Open Air, απηύθυναν έκκληση προς τους κατόχους εισιτηρίων που δεν είχαν φτάσει ακόμη, να μείνουν μακριά μετά την πλημμύρα στον χώρο του κάμπινγκ. Οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν ότι ήταν η πρώτη φορά που έλαβαν μια τέτοια απόφαση στα 33 χρόνια ιστορίας του φεστιβάλ. «Είμαστε πολύ λυπημένοι, αλλά η συνεχιζόμενη δύσκολη καιρική κατάσταση δυστυχώς δεν μας αφήνει άλλη επιλογή».

Ενώ ορισμένοι κάτοχοι εισιτηρίων, που αναγκάστηκαν να περιμένουν την είσοδο έξω από τους χώρους του φεστιβάλ, επέκριναν την απόφαση και την έλλειψη επικοινωνίας, άλλοι άδραξαν την ευκαιρία για να συμμετάσχουν σε λασπομαχίες, επιμένοντας ότι δεν θα τους αποτρέψουν οι καιρικές συνθήκες από το να διασκεδάσουν.

Το φετινό φεστιβάλ του Wachen Open Air, το οποίο προσελκύει φανς από όλο τον κόσμο, πραγματοποιείται με το σύνθημα: «Πιο δυνατά από την κόλαση». Ανάμεσα στα διαπιστευτήριά του είναι ότι προσελκύει τον μεγαλύτερο αριθμό γυναικείων συγκροτημάτων από οποιοδήποτε φεστιβάλ heavy metal, συμπεριλαμβανομένων των Nervosa της Βραζιλίας και των Beyond the Black από τη Γερμανία.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάιρο: Το αεροδρόμιο Sphinx έτοιμο για την ιστορική πρεμιέρα του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

Διεθνή / Κάιρο: Το αεροδρόμιο Sphinx έτοιμο για την ιστορική πρεμιέρα του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (GEM), που ανοίγει επίσημα τις πύλες του την 1η Νοεμβρίου 2025, αποτελεί το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο σε έναν πολιτισμό
LIFO NEWSROOM
«Tinder Swindler»: Συνελήφθη στη Γεωργία ο διαβόητος «απατεώνας του Tinder»

Διεθνή / «Tinder Swindler»: Συνελήφθη στη Γεωργία ο διαβόητος «απατεώνας του Tinder»

Το πραγματικό του όνομα είναι Σιμόν Γεχούντα Χαγιούτ, και φέρεται να εξαπάτησε γυναίκες σε διάφορες χώρες, παρουσιάζοντας ψευδώς τον εαυτό του ως γιο του δισεκατομμυριούχου «βασιλιά των διαμαντιών» Λεβ Λεβίεφ
LIFO NEWSROOM
«Σταματήστε να κολυμπάτε στα κανάλια μας!» – Η Βενετία κηρύσσει πόλεμο στους απείθαρχους τουρίστες

Διεθνή / «Σταματήστε να κολυμπάτε στα κανάλια μας!» – Η Βενετία κηρύσσει πόλεμο στους απείθαρχους τουρίστες

Στο απροχώρητο φαίνεται πως έχει φτάσει η κατάσταση με τους τουρίστες στη Βενετία, με τους ντόπιους να δηλώνουν πως αντιμετωπίζουν την πόλη με ασέβεια και ζητούν αυστηρότερα μέτρα
LIFO NEWSROOM
Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Διεθνή / Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Το πλήγμα ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άτομα που η Ουάσινγκτον συνδέει με τη συμμορία Tren de Aragua από τη Βενεζουέλα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM