ΤΩΡΑ!

Ινδία: 11 καθαρίστριες κέρδισαν το λαχείο - Πάνω από 1 εκατ. δολάρια

Ινδία: 11 καθαρίστριες κέρδισαν το λαχείο - Πάνω από 1 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
Φωτ.: BBC
0

Τον περασμένο Ιούνιο 11 καθαρίστριες από τη νότια Ινδία μάζεψαν χρήματα για να αγοράσουν από κοινού ένα λαχείο. Πρόσφατα έμαθαν ότι κέρδισαν το ποσό των 100 εκατομμυρίων ρουπιών ή 1,2 εκατομμύρια δολάρια

Οι 11 γυναίκες ανήκουν σε μια υπηρεσία που συλλέγει μη βιοδιασπώμενα απόβλητα από τα νοικοκυριά της πόλης Parappanangadi στην περιοχή Malappuram της Κεράλα. Συνήθως πληρώνονται με περίπου 250 ρουπίες την ημέρα ενώ περιστασιακά παίρνουν και ένα μερίδιο από τα χρήματα που κερδίζει η εταιρεία στην οποία εργάζονται. 

Ωστόσο, τα χρήματα δεν είναι αρκετά για να τα βγάλουν πέρα. Οι περισσότερες από τις γυναίκες έχουν πάρει δάνεια για την εκπαίδευση των παιδιών τους και άλλα έξοδα. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ενίοτε ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αγοράσουν ένα λαχείο. Η 56χρονη Leela για παράδειγμα δεν μπορούσε να πληρώσει μια απαραίτητη εγχείρηση που έπρεπε να κάνει η κόρη της.

Μετά την καταβολή των φόρων, η ομάδα των 11 γυναικών θα λάβει συνολικά 63 εκατομμύρια ρουπίες. 

Την Παρασκευή, μια μέρα αφότου έμαθαν τη μεγάλη τους νίκη, οι 11 γυναίκες επέστρεψαν στο γραφείο της υπηρεσίας τους για να συνεχίσουν σαν να μη συνέβη τίποτα τη δουλειά τους.

«Αποφασίσαμε ένα πράγμα: Δεν θα αφήσουμε αυτή τη δουλειά, γιατί αυτή η συλλογικότητα ήταν που μας έφερε την ευημερία», είπε η Leela.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΤΩΡΑ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βερολίνο: 45.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα μετά από πολιτικά υποκινούμενη επίθεση από «αριστερούς εξτρεμιστές»

Διεθνή / Βερολίνο: 45.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα μετά από πολιτικά υποκινούμενη επίθεση από «αριστερούς εξτρεμιστές»

Αν και η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε ορισμένες περιοχές, χιλιάδες καταναλωτές ενδέχεται να παραμείνουν χωρίς ρεύμα έως την Πέμπτη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών
THE LIFO TEAM