Τζόρτζια Μελόνι: Σταματά τη χορήγηση επιδόματος σε ανέργους και χαμηλόμισθους στην Ιταλία

Τζόρτζια Μελόνι: Σταματά τη χορήγηση επιδόματος σε ανέργους και χαμηλόμισθους στην Ιταλία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τέλος στη χορήγηση του «κοινωνικού εισοδήματος» σε άνεργους και πολίτες με χαμηλές απολαβές βάζει η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, υποσχόμενη ότι θα το αντικαταστήσει με άλλο επίδομα. 

Το επίδομα του «κοινωνικού εισοδήματος» υιοθετήθηκε τον Μάρτιο του 2019, με στόχο την στήριξη των φτωχότερων πολιτών της Ιταλίας και αντιστοιχούσε σε 550 ευρώ τον μήνα. Αυτό αλλάζει με υπογραφή της Τζόρτζια Μελόνι. 

Πλέον, αυτό κόβεται και οι πολίτες ενημερώθηκαν μέσω ενός SMS. Το μήνυμα προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια, κυρίως σε πολλές περιοχές του ιταλικού νότου με υψηλό ποσοστό ανεργίας.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας έχει εγκρίνει ένα νέο επίδομα, το οποίο ονόμασε «εισόδημα κοινωνικής ένταξης» και σύμφωνα με ό,τι αποφασίσθηκε, δεν θα ξεπερνά ετησίως τα 6.000 ευρώ.

Παράλληλα, όποιος Ιταλός δεν δικαιούται να λάβει το συγκεκριμένο νέο επίδομα θα μπορεί να κάνει αίτηση για χορήγηση 350 ευρώ τον μήνα για διάστημα ενός έτους, υπό τον όρο ότι θα παρακολουθεί παράλληλα μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης.

Η Τζόρτζια Μελόνι και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνησή της εξηγούν ότι πρόκειται για μέτρα που δεν μπορούν να μετατραπούν σε μόνιμα βοηθήματα, ιδίως για όποιον μπορεί να προσπαθήσει να επανενταχθεί στην αγορά της εργασίας.
 

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ