Κιμ Γιονγκ Ουν: Παρακολούθησε στρατιωτική παρέλαση με νέους βαλλιστικούς πυραύλους και drones

Κιμ Γιονγκ Ουν: Παρακολούθησε στρατιωτική παρέλαση με νέους βαλλιστικούς πυραύλους και drones Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Λίγες ημέρες μετά την εκτόξευση δυο βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς προς την ανατολική θάλασσα, ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, παρακολούθησε στρατιωτική παρέλαση, όπου παρουσιάστηκαν νέοι εξ αυτών. 

Οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι που παρακολούθησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, έχουν τη δυνατότητα να φέρουν πυρηνικές κεφαλές. Στην παρέλαση συμμετείχαν και νέα στρατιωτικά τηλεκατευθυνόμενα drones επ’ ευκαιρία της 70ής επετείου της «ημέρας της νίκης», της σύναψης της εκεχειρίας με την οποία τερματίστηκε ο πόλεμος της Κορέας (1950-1953), μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης. 

Οι δύο από τους πυραύλους που επιδείχθηκαν, οι Hwasong-17 και Hwasong-18, έχουν θεωρητικά τη δυνατότητα να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο των ηπειρωτικών ΗΠΑ.

Αντιπροσωπείες της Κίνας και της Ρωσίας –επικεφαλής αυτής της τελευταίας τέθηκε ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού– βρίσκονται στην Πιονγκγιάνγκ στο πλαίσιο του εορτασμού, του πρώτου μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Η παρουσία τους στην παρέλαση όπου επιδείχθηκαν ICBM, η ανάπτυξη των οποίων είχε απαγορευθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας με την υποστήριξη του Πεκίνου και της Μόσχας, έρχεται σε αντίθεση με τη στάση τους τα προηγούμενα χρόνια, όταν έπαιρναν αποστάσεις από την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM