ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογή προέδρου στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογή προέδρου στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή Facebook Twitter
Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
0

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου στις 10 Σεπτεμβρίου και του δεύτερου γύρου στις 16/9.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η δεύτερη συνεδρίαση της Κ.Ε. ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος και με την ψηφοφορία επί των δύο προτάσεων αναφορικά με τη διεξαγωγή των εκλογών.

Η πρώτη πρόταση, και η οποία τελικώς υπερψηφίστηκε, ήταν η εξής:

  • Διαρκές συνέδριο 3 Σεπτεμβρίου
  • Εκλογές προέδρου 10 και 16 Σεπτεμβρίου
  • Έκτακτο συνέδριο τον Νοέμβριο

Η δεύτερη πρόταση έδινε το εξής χρονοδιάγραμμα:

  • Διαρκές συνέδριο 3 Σεπτεμβρίου
  • Έκτακτο συνέδριο 25 Οκτωβρίου
  • Εκλογή προέδρου 26 Νοεμβρίου

Σημειώνεται πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Επρόκειτο, ουσιαστικά, για επιβεβαίωση μίας προαναγγελθείσας αποχώρησης. 

Οι λόγοι της αποφάσής του έχουν να κάνουν με την ανατροπή του σχεδιασμού που είχε γίνει μέχρι τις εθνικές εκλογές και ο οποίος δεν έχει έδαφος για να εξαπλωθεί, καθώς έχουν «κοπεί» οι δεσμοί για συνεργασίες.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Υπενθυμίζεται πως οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος, μετά και τις χθεσινές εξελίξεις, είναι τέσσερις.

Μετά τους Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα μπήκαν και οι Στέφανος Τζουμάκας και Νίκος Παππάς. 

Κοινός στόχος όλων, όπως έχει εκφραστεί, είναι η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας. 

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM