Τα ηχοχρώματα των Βαλκανίων συναντιούνται σε ένα μουσικό φεστιβάλ στην ορεινή Κόνιτσα

Φεστιβάλ Κεράσοβο: 22-26 Ιουλίου στην ορεινή Κόνιτσα Facebook Twitter
Μετά από μια διετή παύση λόγω κορωνοϊού το Φεστιβάλ Κεράσοβο επανέρχεται φέτος φέρνοντας το κοινό σε επαφή με τις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου.
0

Στα 1000 μέτρα υψόμετρο, ανάμεσα στους καταρράκτες και τα δάση του Σμόλικα πραγματοποιείται από το 2014 το Φεστιβάλ Κεράσοβο, ένας θεσμός που αναδεικνύει τις μουσικές και χορευτικές παραδόσεις των Βαλκανίων δίνοντας έμφαση στη νέα δημιουργία.

Μετά από μια διετή παύση λόγω κορωνοϊού και την κυκλοφορία του δίσκου Lamenta της καλλιτεχνικής διευθύντριας και δημιουργού του Φεστιβάλ Κεράσοβο, Ξανθούλας Ντακοβάνου, ο θεσμός επανέρχεται φέτος στο χωριό Κεράσοβο ή Αγία Παρασκευή Κόνιτσας από όπου πρωτοξεκίνησε, με μουσική θεματολογία σχετική με τις παραδόσεις της Μεσογείου. Το φετινό πρόγραμμα αποτελείται από μουσικά σεμινάρια και συναυλίες στις διάφορες τοποθεσίες του χωριού. 

Τα σεμινάρια

Οι μουσικές παραδόσεις των Βαλκανίων φτάνουν στο Φεστιβάλ Κεράσοβο στην Κόνιτσα Facebook Twitter
Η φετινή έκδοση του φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσικά σεμινάρια ανοιχτά σε όλους.

Στα φετινά μουσικά σεμινάρια, οι συμμετέχοντες θα διδάσκονται καθημερινά από 24-26 Ιουλίου τραγούδια της Μεσογείου από την Ξανθούλα Ντακοβάνου, ρυθμούς και κρουστά της Μεσογείου από το Σόλη Μπαρκή και μελωδίες των Ρομά της Τουρκίας και των Βαλκανίων από τον Γάλλο κλαρινετίστα και σαξοφωνίστα Laurent Clouet. Τα σεμινάρια είναι ανοιχτά σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς κάθε επιπέδου και οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει.

Οι συναυλίες

Βίντεο από το Φεστιβάλ Κεράσοβο 2019

Οι συναυλίες του φεστιβάλ θα λάβουν χώρα στο σχολείο, την πλατεία και την αυλή της εκκλησίας του χωριού και θα ξεκινήσουν με τη solo performance του Σόλη Μπαρκή «Κρουστή Παραμυθια» στο σχολείο στις 24 Ιουλίου, όπου ο δεξιοτέχνης μάγος των ηχοχρωμάτων θα εξερευνήσει μπροστά στο κοινό όργανα και ρυθμούς από όλη τη λεκάνη της Μεσογείου.

Οι συναυλίες θα συνεχιστούν στην κεντρική πλατεία του χωριού στις 25 Ιουλίου, με μελωδίες της Μεσογείου από Ανατολή ως Δύση με τους Ξανθούλα Ντακοβάνου (τραγούδι), Laurent Clouet (κλαρίνο, σαξόφωνο), Ταξιάρχη Βασιλάκο (ακορντεόν) και Σόλη Μπαρκή (κρουστά). Ενώ η αυλαία του Φεστιβάλ θα πέσει στην αυλή της Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου, με τις παρουσιάσεις των μουσικών σεμιναρίων καθώς και με ένα παραδοσιακό ηπειρώτικο πανηγύρι.

Το φεστιβάλ υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Συνεταιρισμό Κοινής Αγροτικής Χορτονομής της Αγίας Παρασκευής Κόνιτσας, την Αδελφότητα Κερασοβιτών Αθήνας «Το Κεράσοβο» και την εταιρεία InCreation με την ευγενική προσφορά τεχνικού εξοπλισμού. 

Παραγωγή: ΜΟΥΣΑ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ξανθούλα Ντακοβάνου
Υπεύθυνη επικοινωνίας : Χαρά Μπουργκάνη
Τεχνική ομάδα: Παναγιώτης Τσελίκας, Μαρία Τσελίκα
Οργάνωση παραγωγής: Κωνσταντίνος Μηνάς, Φώτης Καρράς, Νίκη Κωσταρέλη

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson,η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson, η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Την τελευταία της περίοδο, η Gibson αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ Come See Me in the Good Light, που βραβεύτηκε φέτος στο Sundance και αναμένεται να μεταδοθεί μέσα στο φθινόπωρο από το Apple TV+
LIFO NEWSROOM
Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν –  Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Πολιτισμός / Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Ανάμεσα στους φετινούς διεκδικητές ξεχωρίζουν και νέες αφίξεις, όπως τα «The Pitt», «Paradise», «Nobody Wants This» και «The Studio», που κατάφεραν να προταθούν στις βασικές κατηγορίες Καλύτερης Δραματικής και Κωμικής Σειράς.
LIFO NEWSROOM
Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Πολιτισμός / Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Από 20 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Ακροπόλ, η νέα μουσικοθεατρική πρόταση των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη, σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Καρύδη
LIFO NEWSROOM
H Kylie Minogue στο Release είναι η πιο ποπ εμπειρία που μπορείς να ζήσεις φέτος στην Αθήνα

Οδηγός Μουσικής / H Kylie Minogue στο Release είναι η πιο ποπ εμπειρία που μπορείς να ζήσεις τώρα στην Αθήνα

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού την σκηνή του Release Athens καταλαμβάνει το σόου της Αυστραλής superstar που ταξιδεύει στην Αθήνα στο πλαίσιο της σαρωτικής Tension Tour
LIFO NEWSROOM