Ρωσία: Μάχες με «ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ» στην περιοχή του Μπέλγκοροντ

Ρωσία: Μάχες με «ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ» στην περιοχή του Μπέλγκοροντ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images / Αρχείου
0

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Μπέλγκοροντ δήλωσε πως μάχες με μια «ουκρανική ομάδα σαμποτέρ» σημειώνονται σήμερα στη ρωσική πόλη Νόβαγια Ταβολζάνκα, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Παράλληλα, ο αξιωματούχος, πρόσθεσε πως είναι πρόθυμος να συναντηθεί με την ομάδα των φιλοουκρανών Ρώσων μαχητών που έχει αιχμαλωτίσει δύο Ρώσους στρατιώτες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα αυτοί οι φιλοουκρανοί Ρώσοι μαχητές, που συμμετείχαν στις πρόσφατες επιδρομές στη ρωσική μεθοριακή περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, είχαν ανακοινώσει πως έχουν αιχμαλωτίσει δύο Ρώσους στρατιώτες και πως προσφέρονται να τους ανταλλάξουν με μια συνάντηση με τον περιφερειακό κυβερνήτη.

Η Λεγεώνα Ελευθερίας της Ρωσίας και το Ρωσικό Σώμα Εθελοντών ανέφεραν τις τελευταίες ημέρες πως δίνουν μάχες στην περιοχή, με τις πληροφορίες ωστόσο να μην επιβεβαιώνονται από ανεξάρτητες αρχές. 

Σε βίντεο στο κανάλι της Λεγεώνας Ελευθερία της Ρωσίας στην εφαρμογή Telegram, ένας άνδρας, που δηλώνει πως είναι ο διοικητής του Ρωσικού Σώματος Εθελοντών, λέει πως θα παραδώσει τους δύο αιχμαλώτους στον κυβερνήτη του Μπέλγκοροντ, Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ. Στο βίντεο εικονίζονται οι δύο αιχμάλωτοι, ο ένας από τους οποίους φαίνεται πως είναι τραυματισμένος και βρίσκεται σε χειρουργικό τραπέζι.

«Σήμερα μέχρι τις 17:00 έχετε την ευκαιρία να επικοινωνήσετε χωρίς όπλα και να πάρετε πίσω δύο ρώσους πολίτες, απλούς στρατιώτες τους οποίους εσείς και η πολιτική ηγεσία σας στέλνετε στη σφαγή», αναφέρεται σε δήλωση που αναρτήθηκε μαζί με το βίντεο.

Πριν από λίγο, ο Γκλαντκόφ δήλωσε: «Το πιθανότερο είναι ότι τους σκότωσαν, όσο σκληρό και αν είναι που το λέω. Αν όμως είναι ζωντανοί, από 5-6 μ.μ. - σημείο ελέγχου Σεμπέκινο. Εγγυώμαι ασφάλεια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ιταλικό χωριό που απαντά στον υπερτουρισμό με «δασκάλους του δρόμου» και ευγένεια

Διεθνή / Το ιταλικό χωριό που απαντά στον υπερτουρισμό με «δασκάλους του δρόμου» και ευγένεια

Καθώς η Σιρμιόνε δέχεται πάνω από 1,3 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο –χωρίς να υπολογίζονται οι ημερήσιοι τουρίστες–, η ανάγκη για ήπια διαχείριση έχει γίνει κρίσιμη
LIFO NEWSROOM
«Εικόνα διχασμού»: Στρατιωτική παρέλαση για τον Τραμπ με φόντο μαζικές διαδηλώσεις κατά της εξουσίας του

Διεθνή / «Εικόνα διχασμού»: Στρατιωτική παρέλαση για τον Τραμπ με φόντο μαζικές διαδηλώσεις κατά της εξουσίας του

Παρά τις καταγγελίες για «στρατιωτικοποίηση της δημοκρατίας», ο Τραμπ μίλησε με υπερηφάνεια για τη δύναμη των ΗΠΑ και χειροκροτούσε θερμά τους σχηματισμούς που παρέλαυναν
LIFO NEWSROOM