Οργή στη Νέα Ζηλανδία για κακομεταχείριση κίουι σε ζωολογικό κήπο του Μαϊάμι

Νέα Ζηλανδία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Αρχείο
0

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η μεταχείριση ενός κίουι σε ζωολογικό κήπο του Μαϊάμι.

Εικόνες με επισκέπτες του ζωολογικού κήπου του Μαϊάμι να χαϊδεύουν το κίουι κάτω από λάμπες φθορίου έχουν προκαλέσει κατακραυγή στη Νέα Ζηλανδία-όπου είναι εθνικό τους πτηνό- επειδή εκεί γνωρίζουν πως είναι νυκτόβιο και πρέπει να το μεταχειρίζονται μόνο ειδικοί.

Σήμερα ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας έλαβε θέση επί του θέματος. «Ο ζωολογικός κήπος έλαβε άμεσα μέτρα για να ανταποκριθεί στους φόβους που του εκφράστηκαν», δήλωσε ο Κρις Χίπκινς.

Ο ζωολογικός κήπος ζήτησε δημοσίως συγγνώμη χθες, για τη διοργάνωση συνεδριών, στη διάρκεια των οποίων οι επισκέπτες μπορούσαν να χαϊδεύουν κάτω από έντονο φως ένα κίουι με το όνομα Παόρα, ενώ το πουλί αυτό με το μακρύ λεπτό ράμφος είναι νυχτόβιο. Οι υπεύθυνοι του κήπου «αναγνώρισαν ότι αυτό που έκαναν δεν ήταν επαρκές, δεν ήταν δίκαιο και δεν ήταν σωστό για το κίουι», πρόσθεσε ο Νεοζηλανδός πρωθυπουργός στην ανακοίνωσή του, ευχαριστώντας τους που έλαβαν σοβαρά υπόψη τους το ζήτημα αυτό.

Σπάνιο είδος το κίουι στο Μαϊάμι

Το κίουι του ζωολογικού κήπου του Μαϊάμι είναι ένα από τα 60 του είδους του που ζουν εκτός Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας που είναι αρμόδιο για την προστασία της φυσικής και ιστορικής κληρονομιάς της χώρας.

Μόνο περίπου 70.000 κίουι ζουν στη φύση στην Νέα Ζηλανδία, όπου ζούσαν εκατομμύρια πριν από την άφιξη τον 13ο αιώνα πολυνησιακών πληθυσμών και στη συνέχεια Ευρωπαίων. Το υπουργείο Προστασίας της Νέας Ζηλανδίας εξέφρασε την πρόθεσή του να επικοινωνήσει με τον ζωολογικό κήπο με στόχο να «μοιραστούμε την γνώση μας», όπως ανέφερε, για τον κατάλληλο τρόπο μεταχείρισης των κίουι που ζουν σε αιχμαλωσία.

Οι υπεύθυνοι του κήπου δεσμεύτηκαν εξάλλου να δημιουργήσουν για την Παόρα «έναν ειδικό βιότοπο» που θα επιτρέπει στους επισκέπτες να παρατηρούν αυτό το πουλί χωρίς να έρχονται σε επαφή μαζί του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM