LIVE!

Νεκρά άλογα στην Πάρνηθα: Έρευνα της αστυνομίας, δεν είναι το πρώτο περιστατικό

Νέκρα άλογα στην Πάρνηθα: Έρευνα της αστυνομίας και καταγγελίες για άλλα περιστατικά Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχει τεθεί η υπόθεση των νεκρών αλόγων στην Πάρνηθα

Παράλληλα καταγγελίες αναφέρουν πως το φαινόμενο νεκρών αλόγων είναι σύνηθες στο συγκεκριμένο σημείο της Πάρνηθας και εικάζεται πως τα οδηγούν εκεί για να πεθάνουν.  

Έρευνες από την Αστυνομία για τα νεκρά άλογα που βρέθηκαν στην Πάρνηθα έχουν ξεκινήσει από χτες, ενώ για το συμβάν και την πορεία των ερευνών έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Προστασίας Ζώων και αναζητούνται οι υπαίτιοι της υπόθεσης που έχει προκαλέσει φρίκη και αγανάκτηση.

Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, σχετικά με περιστατικό εντοπισμού νεκρών αλόγων στην Πάρνηθα βρίσκεται σε εξέλιξη προανακριτική διαδικασία από το αστυνομικό τμήμα Φυλής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, απογευματινές ώρες χτες, Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Φυλής, από κοινού με υπαλλήλους του δήμου Φυλής, της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής και του δασαρχείου Πάρνηθας, μετέβησαν στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας, προκειμένου αφενός να εντοπιστούν τα νεκρά άλογα και αφετέρου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες περαιτέρω ενέργειες.

Μετά από αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο βουνό της Πάρνηθας, εντοπίστηκαν σε χαράδρα βάθους περίπου 100 μέτρων δύο νεκρά άλογα. Για το περιστατικό και την εξέλιξη των ερευνών ενημερώθηκε σχετικά ο εισαγγελέας Προστασίας Ζώων.

Σημειώνεται ότι τα νεκρά άλογα βρέθηκαν από εθελοντές που ταΐζουν τα αδέσποτα ζώα στην Πάρνηθα, οι οποίοι εκφράζουν την πεποίθηση ότι κάποιοι πετούν τα άλογα στο γκρεμό, επειδή είναι άρρωστα ή γέρασαν, για να τα ξεφορτωθούν.

Το συμβάν έχει προκαλέσει οργίλη αντίδραση στα φιλοζωικά σωματεία, τα οποία κοινοποίησαν την καταγγελία των εθελοντών στην αστυνομία, τον Άρειο Πάγο και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κινητοποιώντας έτσι τις αρχές, που ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο άνθρωπος που εντόπισε τα άλογα Γιώργος Ψυχάρης ανέφερε πως μέσα στον χρόνο έχουν εντοπιστεί άλλα δύο περιστατικά με νεκρά άλογα στο ίδιο σημείο.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ελλάδα
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του - Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του» - Επιμένει ότι τη χτύπησαν «οι ληστές»

Η μητέρα δύο παιδιών δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή - Η καταγγελία της στο παρελθόν και η μαρτυρία «κλειδί» από την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού της
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα και την ΕΕ», λέει ο ΕΟΦ

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα ή την ΕΕ, αναφέρει ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσω επιστολής του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται εμβόλιο για τη νόσο που έχει προσβάλει χιλιάδες ζώα
LIFO NEWSROOM
Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Ελλάδα / Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Μπορεί να μην έχει διαπιστωθεί ακόμη ότι ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι προήλθε από κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι εντοπίστηκε λιπόθυμη έξω από κλαμπ, σε μια ηλικία που ο νόμος ρητά την προστατεύει, είναι από μόνο του καμπανάκι για μια κοινωνία που κοιτά αλλού
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ