Μικέλα Μούρτζια: «Έχω καρκίνο, μου μένουν λίγοι μήνες ζωής», αποκάλυψε η Ιταλίδα συγγραφέας

Μικέλα Μούρτζια: «Έχω καρκίνο, μου μένουν λίγοι μήνες ζωής», αποκάλυψε η Ιταλίδα συγγραφέας Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η γνωστή Ιταλίδα  συγγραφέας Μικέλα Μούρτζια αποκάλυψε σε συνέντευξή της στην Corriere della Sera ότι έχει καρκίνο του νεφρού με τους γιατρούς να εκτιμούν πως έχει λίγους μήνες ζωής.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα συγκλόνισε το κοινό με χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και δημόσια πρόσωπα, να μιλοούν για δύναμη ψυχής που συγκινεί και συγχρόνως χαρακτηρίζεται από απόλυτη αξιοπρέπεια.

«Ο καρκίνος δεν είναι κάτι που έχω, είναι κάτι που είμαι, είναι σύμμαχος της πολυπλοκότητάς μου, δεν είναι ένας εχθρός που πρέπει να εξουδετερωθεί. Δεν μπορώ, δεν θέλω να πολεμήσω το σώμα μου, τον εαυτό μου», υπογραμμίζει η Μικέλα Μούρτζια. Προσθέτει, δε, ότι «επέλεξε την ανοσοθεραπεία, με βιο-φάρμακα, τα οποία δεν πλήττουν την ασθένεια, αλλά ευνοούν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος και μπορεί να της επιτρέψει να κερδίσει χρόνο».

Όπως εξηγεί η συγγραφέας, στη φάση αυτή, «δεν θα είχε νόημα να υποβληθεί σε επέμβαση, διότι υπάρχουν ήδη πολλές μεταστάσεις».

«Έζησα 10 ζωές κι ας είμαι 50»

«Είμαι πενήντα ετών, αλλά έζησα δέκα ζωές. Έκανα πράγματα τα οποία η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων δεν κάνει ούτε σε μια ολόκληρη ζωή. Πράγματα που δεν γνώριζα ούτε καν ότι επιθυμούσα, έχω πολύτιμες αναμνήσεις», λέει η Ιταλίδα διανοούμενη. 

Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι αν περιέλθει σε κατάσταση που δεν θα της επιτρέπει να επικοινωνεί με το γύρω περιβάλλον, τα αγαπημένα της πρόσωπα θα επιλέξουν την οδό της ευθανασίας.

« Δεν είμαι μόνη, έχω δέκα ανθρώπους κοντά μου, μια "queer οικογένεια". Αγόρασα σπίτι με δέκα κρεβάτια, για να μείνουμε όλοι μαζί και το μόνο που με στεναχώρησε είναι ότι μου αρνήθηκαν το στεγαστικό δάνειο, επειδή είμαι άρρωστη. Έκανα όλα όσα χρειάζονταν και τώρα παντρεύομαι. Με έναν άνδρα, αλλά θα μπορούσε και να είναι μια γυναίκα. Το να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον, για εμάς, δεν ήταν ποτέ θέμα φύλου», λέει στην Corriere della Sera.

H συγγραφέας, η οποία ανήκει στον χώρο της αριστεράς πρόσθεσε ότι «ελπίζει να πεθάνει όταν η Τζόρτζια Μελόνι δεν θα είναι, πλέον, πρωθυπουργός», διότι θεωρεί ότι «η κυβέρνησή της είναι φασιστική».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την οικονομία και τι σημαίνει για τους Αμερικανούς

Διεθνή / Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την οικονομία και τι σημαίνει για τους Αμερικανούς

Οι τελευταίοι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι οι δασμοί του Προέδρου Τραμπ προκαλούν αύξηση των τιμών και μειώνουν τα πραγματικά εισοδήματα, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις πολιτικές του Ρεπουμπλικανών.
LIFO NEWSROOM
Το μυστικό κανάλι που χρησιμοποιούν Ρωσία και Ουκρανία για να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου

Διεθνή / Το μυστικό κανάλι που χρησιμοποιούν Ρωσία και Ουκρανία για να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες είναι τεταμένες την παραμονή της συνόδου κορυφής Πούτιν-Τραμπ, ωστόσο οι δύο χώρες έχουν καταφέρει να ανταλλάξουν περισσότερους από 10.000 στρατιώτες, κάτι σχεδόν ανήκουστο στον σύγχρονο πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Διεθνή / Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Η στρατηγική αναγέννησης του ρωσικού στρατού και πώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν αξιοποιεί την οικονομική ανθεκτικότητα και την κινητοποίηση για να αλλάξει την κατεύθυνση του πολέμου στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Διεθνή / Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως τα περιστατικά καρκίνου από την ακτινοβολία των βομβών στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι θα σκοτώσουν λιγότερο από το 1% των επιζώντων. Αναλυτικά αποτελέσματα 80 χρόνια μετά τις επιθέσεις.
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Διεθνή / Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει αυξανόμενα στρατηγικά προβλήματα και απογοήτευση στο στρατό της, καθώς η παραδοσιακή σοβιετική ιεραρχία δημιουργεί αχρείαστες απώλειες και μειώνει το ηθικό των στρατευμάτων. Η αναγκαία αλλαγή στρατηγικής και διοίκησης είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
LIFO NEWSROOM
Πως η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Διεθνή / Πώς η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Η μουσική και τα τραγούδια αναδεικνύουν την κουλτούρα των πολυτελών μαρκών. Από τη διάσημη επιτυχία "Dior" μέχρι την ανάκαμψη της Gucci, αναλύουμε πώς η μουσική επηρεάζει τις πωλήσεις και τις στρατηγικές των μεγάλων οίκων
LIFO NEWSROOM