LIVE!

Η Μαρία Μενούνος διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας - Περιμένει παιδί το καλοκαίρι

Η Μαρία Μενούνος διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας - Περιμένει παιδί το καλοκαίρι Facebook Twitter
0

H Μαρία Μενούνος αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας δεύτερου σταδίου τον Ιανουάριο και υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση για την αφαίρεση όγκου.

Μιλώντας στο People, η Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια Μαρία Μενούνος αναφέρθηκε στη μεγάλη περιπέτεια με την υγεία της, ενώ περιμένει να έρθει στον κόσμο το πρώτο της παιδί με τον σύζυγό της Κέβιν Αντεργκάρο, μέσω παρένθετης.

Το ζευγάρι, που μετρά πολλά χρόνια κοινής πορείας, έχει μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν για να γίνουν γονείς και προ μηνών είχαν ενημερώσει πως επέλεξαν να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητρότητας. 

Αναφερόμενη στο πρόβλημα υγείας της, σημείωσε πως πλέον στόχος της είναι να ενθαρρύνει τους άλλους να ζητήσουν βοήθεια, όταν τη χρειαστούν. 

«Θέλω ο κόσμος να γνωρίζει πως υπάρχουν μέρη όπου μπορείς να προλάβεις αυτά τα πράγματα σε πρώιμο στάδιο» είπε. «Δεν πρέπει να αφήνεις τον φόβο να μπαίνει στη μέση. Υπήρξε μία στιγμή που σκέφτηκα ότι θα φύγω, αλλά είμαι καλά, το βρήκα  νωρίς». 

Το 2017, η 44χρονη Μαρία Μενούνος είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο, αλλά είχε βγει νικήτρια και από εκείνη την περιπέτεια. Η νέα διάγνωση, σε μία πολύ χαρούμενη περίοδο της ζωής της, ήταν μεγάλο σοκ. 

«Ένιωθα τόσο καλά και μετά τη διάγνωση είναι σαν να με χαστούκισαν στο πρόσωπο» ανέφερε.

Από τον περασμένο Ιούνιο ένιωθε έντονες κράμπες στα πόδια. «Ούρλιαζα, ήμουν απαρηγόρητη» θυμήθηκε.

Τελικώς πήγε στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 1, από τον οποίο πάσχουν κι άλλα μέλη της οικογένειάς της. Της χορηγήθηκε ινσουλίνη, άρχισε αυστηρή διατροφή και παρακολουθούσε εντατικά τα επίπεδα του ζαχάρου της. Η κατάστασή της βελτιώθηκε σημαντικά έκτοτε. 

Μέχρι τον Οκτώβριο «έσκιζα», όπως είπε η Μαρία Μενούνος, η οποία συνεχίζει να λαμβάνει αγωγή με ινσουλίνη. «Ένιωθα τόσο καλά. Τι άλλο θα μπορούσε να πάει στραβά;». Αλλά, έναν μήνα αργότερα, βρέθηκε και πάλι στο νοσοκομείο, αυτή τη φορά «με ανυπόφορους πόνους στην κοιλιακή χώρα και διάρροια». 

Οι πρώτες εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα. «Είπαν: "Όλα είναι καλά". Αλλά συνέχισα να πονάω» είπε. Κατά τη διάρκεια πτήσης, μερικές εβδομάδες αργότερα, ο πόνος που ένιωσε ήταν τόσο έντονος που αισθανόταν λες και «κάποιος μου έβγαζε τα σωθικά». 

Αναζήτησε και πάλι απαντήσεις και τελικώς η μαγνητική τομογραφία έδειξε ότι είχε έναν όγκο 3,9 εκατοστών στο πάγκρεας. Η βιοψία έδειξε πως ήταν καρκίνος. «Πώς γίνεται να έχω όγκο στον εγκέφαλο και καρκίνο στο πάγκρεας;» ήταν η πρώτη της αντίδραση. 

«Το μόνο που σκεφτόμουν είναι ότι περιμένω ένα παιδί». 

Περίπου έναν μήνα αργότερα, υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου και κατά την ανάρρωση ήταν κλινήρης. «Ήταν πολύ επώδυνο. Δεν μπορούσα να κουνηθώ ή να σηκωθώ». 

Ο σύζυγός της κοιμόταν μαζί της στο νοσοκομείο κάθε βράδυ, όπως ενημέρωσε. «Και ο μπαμπάς μου ήταν ο καλύτερος φροντιστής». 

Σημειώνεται πως η μητέρα της είχε αφήσει την τελευταία της πνοή πριν από δύο χρόνια, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο γιατρός της είπε στο ίδιο μέσο πως η ασθενής του είναι σε καλή κατάσταση και δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία ή επιπλέον αγωγή. 

«Είμαι τόσο ευγνώμων και τυχερή» δήλωσε η ίδια η Μενούνος, η οποία πλέον ετοιμάζει το παιδικό δωμάτιο, για την έλευση του μωρού της αυτό το καλοκαίρι. «Ο Θεός έκανε ένα θαύμα. Θα εκτιμώ την παρουσία της στη ζωή μου πολύ περισσότερο, σε σχέση με πριν απ΄αυτό το ταξίδι». 

Με πληροφορίες από People

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Διεθνή / «Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Ο Shia LaBeouf μίλησε σε συνέντευξή του στον Andrew Callaghan για την πρώτη του σύλληψη στη Νέα Ορλεάνη, δηλώνοντας «αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι», λίγο πριν συλληφθεί ξανά κατά τη διάρκεια του Mardi Gras. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα social media και επανέφεραν στο προσκήνιο το ταραχώδες δημόσιο προφίλ του ηθοποιού.
THE LIFO TEAM
«Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Διεθνή / «Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Ιρανοί σκηνοθέτες και δημιουργοί της διασποράς τοποθετούνται δημόσια μετά τον θάνατο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μιλώντας για «το τέλος ενός 47χρονου εφιάλτη», αλλά και για την αβεβαιότητα που ακολουθεί. Δηλώσεις, ανοιχτές επιστολές και αναρτήσεις στα social media φωτίζουν τη σύνθετη στάση της ιρανικής πολιτισμικής κοινότητας απέναντι στις εξελίξεις.
THE LIFO TEAM
Chet Hanks: «Free me» από την Κολομβία – Μπλόκο επιστροφής λόγω διαβατηρίου

Διεθνή / Ο Chet Hanks και το ελληνικό διαβατήριο που τον κράτησε στη Μεντεγίν

Ο Chet Hanks δήλωσε μέσω Instagram ότι παραμένει στην Κολομβία λόγω προβλήματος με το διαβατήριό του. Ο 35χρονος ηθοποιός και ράπερ, γιος του Tom Hanks και της Rita Wilson, εξήγησε ότι ταξίδευε με το ελληνικό του διαβατήριο και δεν είχε μαζί του το αμερικανικό, γεγονός που δυσκολεύει την επιστροφή του στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ LIVE

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: «Μην εμπλακείτε» - Η Τεχεράνη προειδοποιεί τις ευρωπαϊκές χώρες

Όλες οι εξελίξεις - Το Ιράν έπληξε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν - Ο στρατός του Ισραήλ εξέδωσε νέα διαταγή εσπευσμένης απομάκρυνσης των κατοίκων δεκάδων κοινοτήτων στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΚΥΠΡΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΒΑΣΗ RAF

Διεθνή / Κύπρος: Από τον Λίβανο εκτοξεύθηκαν τα drones που έπληξαν τη βάση Ακρωτηρίου – Πιθανή εμπλοκή της Χεζμπολάχ

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής και οι κυπριακές αρχές ανέφεραν ότι το πρωί της Δευτέρας αναχαιτίστηκαν ακόμη δύο drones που κινήθηκαν προς την κατεύθυνση των βρετανικών βάσεων
THE LIFO TEAM
ΜΑΚΡΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία αυξάνει το πυρηνικό της οπλοστάσιο – Στην «πυρηνική ομπρέλα» και η Ελλάδα

Η ένταξη της Ελλάδας στη γαλλική πρωτοβουλία συνδέεται με τη στενή αμυντική συνεργασία Αθήνας και Παρισιού, η οποία αναμένεται να ανανεωθεί τον Απρίλιο, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη του Μακρόν στην Αθήνα
THE LIFO TEAM