Κύπρος: Επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι ανοίγει τρία ξενοδοχεία στα περίκλειστα Βαρώσια

Κύπρος: Ανοίγουν τρία ξενοδοχεία στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι αγόρασε ξενοδοχεία στα περίκλειστα Βαρώσια στην Αμμόχωστο και αναμένεται να τα λειτουργήσει εντός δύο ετών. 

Την αγορά στην περιοχή των Βαρωσίων αποκαλύπτει τουρκική εφημερίδα, ενώ η είδηση έρχεται μετά και τις περσινές ενέργειες των αρχών για άνοιγμα ενός ακόμη κομματιού της παραλίας στην περιφραγμένη περιοχή.

Σε άρθρο της η τουρκική η Yeni Bakış με τίτλο «Ανοίγουν τρία ξενοδοχεία στο κλειστό Βαρώσι», αποκαλύπτει ότι Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας δήλωσε ότι αγόρασε από τους ιδιοκτήτες τους τρία ξενοδοχεία και δύο ορόφους πολυκατοικιών στην περίκλειστη Αμμόχωστο και πρόσθεσε ότι προτίθεται να τα ανοίξει για κρατήσεις για το 2025, σε περίπτωση που δεν προκύψει οποιοδήποτε εμπόδιο εντός δύο μηνών.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ το τουρκικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι τα ξενοδοχεία θα διατίθενται για τους τουρίστες, ενώ τα διαμερίσματα στην κοντινή πολυκατοικία θα είναι για να διαμένουν οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει πάρει έγκριση και από το ελληνοκυπριακό Υπουργείο Εσωτερικών για το συμβόλαιο αγοράς των ξενοδοχείων και των πολυκατοικιών που αγόρασε, είπε ότι του εμπνέει εμπιστοσύνη η στάση της Τουρκίας στο θέμα των Βαρωσίων και οι δηλώσεις στις οποίες προβαίνει συνεχώς στο θέμα ο πρέσβης της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Μετίν Φεϊζίογλου.

Ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έστρεψε τις επενδύσεις του προς τα Βαρώσια λόγω του ότι το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ενέκρινε τις πωλήσεις σε αυτό το θέμα και επικύρωσε τις συμφωνίες, ανέφερε ότι θα κάνει πλέον εκεί όλες του τις επενδύσεις και θα επαναφέρει την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων τις παλιές της μέρες».

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται να  ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνίες με τουριστικούς πράκτορες στο εξωτερικό, είπε ότι θα αρχίσει να κάνει κρατήσεις για το 2025, σε περίπτωση που δεν προκύψει οποιοδήποτε εμπόδιο.

Με πληροφορίες από ΡΙΚ-ΚΥΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ απαντά για τις συνθήκες σίτισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Διεθνή / Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ για τις συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι ισραηλινές φυλακές δεν παρέχουν στους κρατούμενους τροφή που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του νόμου για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διέταξε τη βελτίωσή τους
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Διεθνή / Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προτιμούν τον σοσιαλισμό έναντι του καπιταλισμού – Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του κόμματος;
LIFO NEWSROOM
Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM