Εκλογές 21 Μαΐου: Σήμερα η προκήρυξή τους, διαλύεται η Βουλή- Στις 11:00 ο Μητσοτάκης στην ΠτΔ

Εκλογές 2023: Σήμερα η προκήρυξή τους, διαλύεται η Βουλή- Στις 11:00 ο Μητσοτάκης στην ΠτΔ Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Σήμερα ξεκινά και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία και η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, με τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη της προσφυγής στις κάλπες. 

Στις 11:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και θα εισηγηθεί στην Πρόεδρο της Βουλής τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Νωρίτερα, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα υπογράψουν διά της περιφοράς τη σχετική Πράξη του οργάνου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ. Αμέσως μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είναι προγραμματισμένη η μετάδοση δήλωσης του πρωθυπουργού

Στη δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η ανάγκη για διατήρηση των θετικών ρυθμών ανάπτυξης και για οικονομική σταθερότητα, όπως και το ζητούμενο της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας επιβάλλουν τον σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης με νωπή λαϊκή εντολή, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. 

Αργότερα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής. Έως το απόγευμα του Σαββάτου αυτό αναμένεται ότι θα θυροκολληθεί στη Βουλή, κάτι που θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου και των κανόνων που ισχύουν κατά τη διάρκειά της, έως τις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Εκλογές 21ης Μαΐου: Υπηρεσιακή ΥΠΕΣ η Σπανού, κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Σκέρτσος

Χθες, Παρασκευή, ανακοινώθηκε ότι η Καλλιόπη Σπανού αναλαμβάνει υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου και ο Άκης Σκέρτσος καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου. 

Η Καλλιόπη Σπανού, που διαδέχεται τον Μάκη Βορίδη, είναι καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει διατελέσει Συνήγορος του Πολίτη. Η ορκωμοσία της θα γίνει αύριο, Κυριακή, στις 18.00.

Ο Άκης Σκέρτσος ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου, λόγω των εκλογών 2023 αντικαθιστώντας τον Γιάννη Οικονόμου, κάτι που είχε ανακοινωθεί την Πέμπτη. 

Με την ίδια απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη η έως σήμερα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αναλαμβάνει σύμβουλος Διεθνών Θεμάτων και Σχέσεων με Διεθνή ΜΜΕ. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM