Γαλλία: Διαδηλωτές σε εργοστάσιο υποδέχτηκαν τον Μακρόν χτυπώντας κατσαρόλες

Γαλλία: Διαδηλωτές σε εργοστάσιο υποδέχτηκαν τον Μακρόν χτυπώντας κατσαρόλες Facebook Twitter
Διαδήλωση με κατσαρόλες στο Παρίσι - Φωτ.: Getty Images
0

Διαδηλωτές υποδέχτηκαν τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν χτυπώντας κατσαρόλες κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε εργοστάσιο της Αλσατίας, σε άλλη μία κίνηση εναντίωσης στην αμφιλεγόμενη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνησή του. 

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος αντέδρασε στον θόρυβο που έκαναν οι συγκεντρωμένοι σχολιάζοντας πως «οι κατσαρόλες δεν θα βοηθήσουν τη Γαλλία να προοδεύσει». Παράλληλα, είπε ότι δεν είναι δυνατόν μια κοινωνία να ακούει μόνο εκείνους που «κάνουν τον περισσότερο θόρυβο», προσπαθώντας να τονίσει τις «θετικές πλευρές» της μεταρρύθμισης.

«Θα με βλέπετε πάντα με τον κόσμο. Δεν έχω το δικαίωμα να σταματήσω», συνέχισε, κατά την επίσκεψή του σε αυτό το εργοστάσιο που ειδικεύεται στις ξύλινες κατασκευές, στην κοινότητα Μίτερσολτς.

Ο Μακρόν πήγε στο εργοστάσιο χωρίς να περάσει κοντά από τους διαδηλωτές που τον περίμεναν απ’ έξω ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί έγινε μια σύντομη διακοπή ρεύματος, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Όταν ρωτήθηκε αν ευθύνεται για τη διακοπή το συνδικάτο CGT, ένας εκπρόσωπός του αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Προς το τέλος του πρωινού, η αστυνομία απώθησε περίπου εκατό διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο του χωριού, εξοπλισμένοι με κατσαρόλες, καμπανάκια και κόρνες. Οι συγκεντρωμένοι ξάπλωσαν στο έδαφος προτού να τους απομακρύνουν οι δυνάμεις ασφαλείας.

«Η διαδήλωση έγινε, το κάλεσμα για διαδήλωση ήταν ειρηνικό […] Όταν ένας πρόεδρος φοβάται σε τέτοιο βαθμό τον λαό του [πρέπει)] να θέτουμε ερωτήματα για τη νομιμότητά του», είπε ο Μπερτράν Μπλιντοέρ, στέλεχος του συνδικάτου CGT.

Στο μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης περίπου 300 διαδηλωτές περίμεναν τον Μακρόν σε ιδιωτική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Σεν-Ντενί, κοντά στο Παρίσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά μέλη της κυβέρνησης ή του περιβάλλοντος του προέδρου θεωρούν ωστόσο ότι ο Μακρόν θα πρέπει να «ανανεώσει» τη σχέση του με τους πολίτες μέσω επισκέψεων σε διάφορες περιοχές. Αφότου παρουσίασε τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, τον Ιανουάριο, ο Γάλλος πρόεδρος παρέμενε στο Μέγαρο των Ηλυσίων και δεν έκανε παρά ελάχιστα ταξίδια στη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM