Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατηγορεί τον Έλον Μασκ για διασπορά «ψευδών ειδήσεων»

Ελβετία: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατηγορεί τον Έλον Μασκ για "διασπορά ψευδών ειδήσεων" Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Την αντίδραση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προκάλεσε η τελευταία αναφορά του Έλον Μασκ, τον οποίο και κατηγόρησε σήμερα χωρίς να τον κατονομάσει, για διασπορά «ψευδών ειδήσεων».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προέβη σε αυτήν την δήλωση αφού ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ, με ανάρτησή του στο Twitter, κάλεσε τις χώρες «να μην εκχωρήσουν την εξουσία τους» στον Οργανισμό με αφορμή το προσχέδιο συμφωνίας για την αντιμετώπιση των πανδημιών.

«Η δήλωση σύμφωνα με την οποία η συμφωνία θα εκχωρήσει εξουσίες στον ΠΟΥ είναι απλούστατα λανθασμένη. Είναι fake news» δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Ο Μασκ, ο λογαριασμός του οποίου στο Twitter έχει περισσότερους από 132 εκατομμύρια ακολούθους, σχολίαζε το βίντεο που είχε αναρτήσει ο ακροδεξιός Αυστραλός γερουσιαστής Μάλκολμ Ρόμπερτς, στο οποίο επέκρινε τον ΠΟΥ.

Διαβεβαιώσεις του ΠΟΥ 

«Οι χώρες δεν εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα στον ΠΟΥ. Η Συμφωνία για τις Πανδημίες δεν θα το αλλάξει αυτό. Η συμφωνία θα βοηθήσει τις χώρες να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις πανδημίες. Θα μας βοηθήσει να προστατεύουμε καλύτερα τους ανθρώπους, είτε ζουν σε πλούσιες είτε σε φτωχές χώρες», απάντησε με τη σειρά του ο Γκεμπρεγέσους. «Εάν κάποιος πολιτικός ή επιχειρηματίας ή οποιοσδήποτε έχει μπερδευτεί για το τι είναι και τι δεν είναι η συμφωνία για τις πανδημίες, θα χαρούμε πολύ να τη συζητήσουμε και να την εξηγήσουμε», πρόσθεσε.

Ο Γκρεμπρεγέσους διαβεβαίωσε εξάλλου ότι «οι χώρες και μόνον αυτές θα αποφασίσουν τις θα λέει η συμφωνία» και «θα την θέσουν σε εφαρμογή σύμφωνα με τους δικούς τους νόμους».

Ο ΠΟΥ ελπίζει ότι οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συμφωνία θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάιο του 2024 και κάλεσε τις χώρες να «πάρουν μαθήματα από αυτήν την πανδημία» για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

Η νέα συμφωνία κρίθηκε αναγκαία επειδή η διεθνής κοινότητα δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την Covid-19 και κάποιες χώρες, όπως και ο ίδιος ο ΠΟΥ, κατηγορούνται ότι καθυστέρησαν πολύ να αντιδράσουν και δεν έδειξαν αλληλεγγύη η μία στην άλλη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM
Μπορείς να παραγγείλεις Diet Coke ή να βομβαρδίσεις το Ιράν: το νέο αντι-Trump arcade στο National Mall

Διεθνή / Να παραγγείλεις αναψυκτικό ή να βομβαρδίσεις το Ιράν; Το νέο αντι-Tραμπ παιχνίδι στην Ουάσινγκτον

Η Secret Handshake, η ανώνυμη ομάδα πίσω από τα σατιρικά γλυπτά του Τραμπ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, επέστρεψε στο National Mall με ένα κανονικό arcade παιχνίδι για τον πόλεμο με το Ιράν. Το Operation Epic Furious σατιρίζει μια κυβέρνηση που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, παρουσιάζει τη στρατιωτική βία σαν πολεμικό trailer από το Call of Duty.
THE LIFO TEAM