Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατηγορεί τον Έλον Μασκ για διασπορά «ψευδών ειδήσεων»

Ελβετία: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατηγορεί τον Έλον Μασκ για "διασπορά ψευδών ειδήσεων" Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Την αντίδραση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προκάλεσε η τελευταία αναφορά του Έλον Μασκ, τον οποίο και κατηγόρησε σήμερα χωρίς να τον κατονομάσει, για διασπορά «ψευδών ειδήσεων».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προέβη σε αυτήν την δήλωση αφού ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ, με ανάρτησή του στο Twitter, κάλεσε τις χώρες «να μην εκχωρήσουν την εξουσία τους» στον Οργανισμό με αφορμή το προσχέδιο συμφωνίας για την αντιμετώπιση των πανδημιών.

«Η δήλωση σύμφωνα με την οποία η συμφωνία θα εκχωρήσει εξουσίες στον ΠΟΥ είναι απλούστατα λανθασμένη. Είναι fake news» δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Ο Μασκ, ο λογαριασμός του οποίου στο Twitter έχει περισσότερους από 132 εκατομμύρια ακολούθους, σχολίαζε το βίντεο που είχε αναρτήσει ο ακροδεξιός Αυστραλός γερουσιαστής Μάλκολμ Ρόμπερτς, στο οποίο επέκρινε τον ΠΟΥ.

Διαβεβαιώσεις του ΠΟΥ 

«Οι χώρες δεν εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα στον ΠΟΥ. Η Συμφωνία για τις Πανδημίες δεν θα το αλλάξει αυτό. Η συμφωνία θα βοηθήσει τις χώρες να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις πανδημίες. Θα μας βοηθήσει να προστατεύουμε καλύτερα τους ανθρώπους, είτε ζουν σε πλούσιες είτε σε φτωχές χώρες», απάντησε με τη σειρά του ο Γκεμπρεγέσους. «Εάν κάποιος πολιτικός ή επιχειρηματίας ή οποιοσδήποτε έχει μπερδευτεί για το τι είναι και τι δεν είναι η συμφωνία για τις πανδημίες, θα χαρούμε πολύ να τη συζητήσουμε και να την εξηγήσουμε», πρόσθεσε.

Ο Γκρεμπρεγέσους διαβεβαίωσε εξάλλου ότι «οι χώρες και μόνον αυτές θα αποφασίσουν τις θα λέει η συμφωνία» και «θα την θέσουν σε εφαρμογή σύμφωνα με τους δικούς τους νόμους».

Ο ΠΟΥ ελπίζει ότι οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συμφωνία θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάιο του 2024 και κάλεσε τις χώρες να «πάρουν μαθήματα από αυτήν την πανδημία» για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

Η νέα συμφωνία κρίθηκε αναγκαία επειδή η διεθνής κοινότητα δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την Covid-19 και κάποιες χώρες, όπως και ο ίδιος ο ΠΟΥ, κατηγορούνται ότι καθυστέρησαν πολύ να αντιδράσουν και δεν έδειξαν αλληλεγγύη η μία στην άλλη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Διεθνή / Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Αντιδράσεις προκαλεί η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αναπαραγωγή της φωνής του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς – Καταγγελία από την ένωση ηθοποιών για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Διεθνή / Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Έκθεση της Γαλλικής Γερουσίας αποκαλύπτει χρήση μη εγκεκριμένων φίλτρων σε φυσικά μεταλλικά νερά και σιωπή της κυβέρνησης Μακρόν από το 2022
LIFO NEWSROOM
Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες ανησυχούν: Περίπου 1,5 εκατ. ντόπιοι θα πάνε στην Ελλάδα για διακοπές

Διεθνή / Τουρκία: Περίπου 1,5 εκατ. τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές

Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι η Τουρκία έχει ανέβει στην 5η θέση στην κατάταξη των χωρών που επισκέπτονται περισσότερο την Ελλάδα - Οι Τούρκοι τουρίστες θα συνεισφέρουν 1 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει τη Ρωσία και την Ουκρανία να τα βρουν μεταξύ τους

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει τη Ρωσία και την Ουκρανία να τα βρουν μεταξύ τους

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι Μόσχα και Κίεβο συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσες συνομιλίες για την ειρήνη, χωρίς όμως αμερικανική διαμεσολάβηση. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίζεται επιφυλακτικός, ενώ ο Ζελένσκι εκφράζει ανησυχίες πως η απομάκρυνση των ΗΠΑ ωφελεί μόνο τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Το Ισραήλ θέλει να «πάρει τον έλεγχο» όλης της Λωρίδας - 91 Παλαιστίνιοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ θέλει να «πάρει τον έλεγχο» όλης της Λωρίδας - 91 Παλαιστίνιοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Το Ισραήλ ανακοίνωσε νέα στρατιωτική επέλαση στη Λωρίδα της Γάζας - Εισήλθαν μόλις πέντε φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια μετά από δύο μήνες αποκλεισμού
LIFO NEWSROOM
Τέλος οι εξαγωγές πουλερικών της Βραζιλίας προς την ΕΕ λόγω γρίπης των πτηνών

Διεθνή / Τέλος οι εξαγωγές πουλερικών της Βραζιλίας προς την ΕΕ λόγω γρίπης των πτηνών

Μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε εμπορική φάρμα, η Βραζιλία δεν μπορεί πλέον να εκδίδει τα απαραίτητα υγειονομικά πιστοποιητικά – Πλήγμα για τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πουλερικών στον κόσμο
LIFO NEWSROOM