Tο πρώτο καφέ για σκύλους άνοιξε στο Παγκράτι

Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly” Facebook Twitter
Πολύ εύκολα θα μπορούσατε να τσιμπήσετε μερικές από τις λιχουδιές και το λέω επειδή τις δοκίμασα. 
0

Έχουν γραφτεί πολλές λίστες με τα πιο pet friendly μαγαζιά στην πόλη και η αλήθεια είναι πως δεν είναι λίγοι εκείνοι οι Αθηναίοι που αναζητούν αυτά τα μέρη όπου μπορούν είτε απλώς να απολαύσουν το πρωινό τους και να πιουν τον καφέ τους είτε και να δουλέψουν, μαζί με το κατοικίδιό τους όμως.

Τελευταία υπάρχουν μαγαζιά που φροντίζουν να προσφέρουν κάτι και στον σκύλο σας. Σε ένα από τα καλύτερα καφέ της Αθήνας, στο Anana της οδού Πραξιτέλους, διαθέτουν δικά τους χειροποίητα dog treats φτιαγμένα από βρόμη, φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Επίσης, τo καλοκαίρι που μας πέρασε η Βίκυ Περιστάνογλου και ο Ιγκόρ Τσομλεκτσόγλου του Μαραμπού, ενός από τα καλύτερα new age παγωτατζίδικα της Αθήνας, συζητούσαν την ιδέα που είχαν να δημιουργήσουν ένα παγωτό ξυλάκι για σκύλους.

«Παρατηρούσαμε ότι στο Παγκράτι κυκλοφορούν πάρα πολλά σκυλιά που θέλουν κι εκείνα τη λιχουδιά τους. Αποφασίσαμε λοιπόν να το ψάξουμε λίγο, συμβουλευτήκαμε ειδικούς, διαβάσαμε. Ξέρουμε ότι δεν κάνει να τρώνε ζάχαρη, έτσι φτιάξαμε ένα παγωτό ξυλάκι που προορίζεται για κατανάλωση επί τόπου, μια και δεν έχει κάποια συσκευασία. Αποτελείται μόνο από φρέσκια μπανάνα και φιστικοβούτυρο, υλικά που ενδείκνυνται για τη διατροφή σκύλων και η γεύση τους τούς αρέσει πολύ».

Αν θέλετε να κάνετε γενέθλια στον σκύλο σας, μπορείτε να παραγγείλετε την τούρτα του δυο μέρες πριν στην ομάδα του Ris project. Θα μπορεί να την απολαύσει και να πασαλειφθεί με αυτήν άφοβα. 

Στο Παγκράτι βολτάρουν πολλά σκυλιά, είναι κάτι που βλέπω καθημερινά κι εγώ. Αυτό το παγωτό ξυλάκι που έφτιαξαν στην Αρχελάου το είχα συμπεριλάβει σε ένα άρθρο με τις «παράξενες και δροσιστικές γεύσεις της Αθήνας». Μετά την πρόσφατη εμφάνιση ενός νέου καφέ, όμως, του RIS Project, που βρίσκεται επίσης στην περιοχή του Παγκρατίου, το παγωτό του Μαραμπού δεν μου φαίνεται και τόσο παράξενο πλέον. 

Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly” Facebook Twitter
Πρόκειται για ένα «human friendly» μαγαζί, μια pet boutique με ζαχαροπλαστείο.

Περίπου έναν χρόνο πριν από αυτό, όμως, εμφανίστηκε στην Αθήνα και ένα πολύ ντιζαϊνάτο σαλόνι για το πλύσιμο και τον καλλωπισμό των σκύλων, το PAW (Pups At Wash), που το έχει σχεδιάσει το Studiomateriality, ενώ στη λεωφόρο Μεσογείων υπήρχε από καιρό το The Creatures που προσφέρει pet grooming υπηρεσίες και θυμίζει vintage μπαρ – το έχει διαμορφώσει ο Άλεξ Πετράκης που έχει στήσει πολλά βραδινά στέκια της πόλης.

H παραπάνω προσοχή στις λεπτομέρειες όσον αφορά  την περιποίηση, τη διατροφή και τη διασκέδαση των κατοικιδίων είναι μια παγκόσμια τάση, προφανώς δεν ξεκίνησε από την Αθήνα.

Και μπορεί να μην έχουμε ακόμα stand-up βραδιές στις οποίες μπορεί κανείς να παρευρεθεί με τον σκύλο του, τη στιγμή που οι κωμικοί ενσωματώνουν στο κείμενο και στα αστεία τους ήχους των ζώων, όπως έγραφε το «Time Out», που παρακολούθησε μία από αυτές τις παραστάσεις στη Νέα Υόρκη, όμως πλέον έχουμε ένα καφέ στο οποίο ναι μεν μπορούμε να δώσουμε ραντεβού με φίλους ή να δουλέψουμε από τον χώρο του αλλά δεν είμαστε εμείς ακριβώς η προτεραιότητά του. 

Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly” Facebook Twitter
O Νίκος, η Βικτώρια και η Μελίνα.

Για να επιστρέψουμε, λοιπόν, στο Παγκράτι, το RIS Project άνοιξε στον ανερχόμενο δρόμο της Ερατοσθένους, για να αντιστρέψει τα πράγματα. Ο Νίκος έχει εργαστεί για χρόνια στην εστίαση και δεν είχε μεγάλη οικειότητα με τους σκύλους, μέχρι που γνώρισε τη Βικτώρια, η οποία είναι παιδαγωγός και τους έχει αδυναμία, έτσι έχουν πλέον μαζί την Κρέμα, που θα συναντήσετε εκεί.

Μέσα στην καραντίνα και καθώς συζητούσαν τι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μαζί άρχισαν να ψάχνουν τι συμβαίνει στο εξωτερικό με τις νέες, προσεγμένες τροφές σκύλων, εκείνες που δεν είναι γεμάτες πρόσθετα και χρωστικές, που είναι φρεσκομαγειρεμένες, φτιαγμένες από φυσικά συστατικά και φρέσκα υλικά, ασφαλή ακόμα για εμάς. Ξεκίνησαν να στήνουν το εγχείρημά τους στην Πάτρα, ενώ εξαρχής ο στόχος ήταν να το μετακομίσουν στην Αθήνα, όπως και έκαναν.

Τότε ήταν που μπήκε και η Μελίνα στην ομάδα, η ζωγράφος και street artist που έχει επαφή με τους σκύλους από παιδί και την προβλημάτιζε εδώ και καιρό το ότι καθημερινά έδινε φαγητό γεμάτο συντηρητικά στο κατοικίδιό της, κάτι που η ίδια δεν θα έκανε ποτέ στον εαυτό της. 

Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly” Facebook Twitter
Carrot cake.

Το Ris Project είναι ένα μέρος στο οποίο μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας τρώγοντας το γλυκό σας, carrot cake ή vegan peanut butter, που πρέπει να δοκιμάσετε.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, αποτελεί και ένα «human friendly» μαγαζί, μια pet boutique με ζαχαροπλαστείο όπου φτιάχνουν energy balls, donuts και cupcakes κατάλληλα για σκύλους, ποπ κορν χωρίς βούτυρο και αλάτι, με γεύση κουρκουμά και παντζάρι, τούρτες γενεθλίων χωρίς ζάχαρη και πρόσθετα, χειροποίητες υγιεινές λιχουδιές από αλεύρι ολικής άλεσης, χαρουπιού, χειροποίητο φιστικοβούτυρο, ηλιέλαιο και μέλι. Πολύ εύκολα θα μπορούσατε να τσιμπήσετε μερικές από αυτές – το λέω επειδή τις δοκίμασα. 

Πρόκειται να έχουν και προτάσεις για σκύλους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, θα μπουν σύντομα και στο κομμάτι της καθημερινής τροφής – καταλαβαίνουν ότι είναι λίγο δύσκολο να κατανοήσει κάποιος εύκολα την ιδέα ενός ζαχαροπλαστείου για σκύλους. Πάντως, αν θέλετε να κάνετε γενέθλια στον δικό σας σκύλο, μπορείτε να παραγγείλετε την τούρτα του δυο μέρες πριν στην ομάδα του Ris Ρroject. Θα μπορεί να την απολαύσει και να πασαλειφθεί με αυτήν άφοβα. 

Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly” Facebook Twitter
Χειροποίητες, υγιεινές λιχουδιές.

Ερατοσθένους 27, Παγκράτι, 6937 006540




 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ