Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο λέει ότι η Ρωσία χάνει 500 άνδρες την ημέρα στο Μπαχμούτ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο λέει ότι η Ρωσία χάνει 500 άνδρες την ημέρα στο Μπαχμούτ Facebook Twitter
0

Ο ρωσικός στρατός υφίσταται τεράστιες απώλειες στη μάχη για την πόλη Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες από το Κίεβο.

«Οι ρωσικές απώλειες φθάνουν σε 500 νεκρούς και τραυματίες κάθε μέρα», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρεζνίκοφ στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag. Οι Ρώσοι στρατιώτες είναι απλά «βορά στα κανόνια» στην τακτική της «κρεατομηχανής» που χρησιμοποιεί η Μόσχα, δήλωσε.

Δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθούν ανεξάρτητα τα στοιχεία για τις απώλειες, όπως επισημαίνει το γερμανικό πρακτορείο.

Η οργάνωση μισθοφόρων Wagner είναι ιδιαιτέρως ενεργή στην περιοχή αυτή. Ο επικεφαλής της, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, έχει στρατολογήσει άνδρες από τις ρωσικές φυλακές. Υπάρχουν αναφορές ότι ειδικά μεταξύ αυτών των ανθρώπων οι απώλειες είναι πολύ μεγάλες.

Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Russia Behind Bars» ανέφερε πρόσφατα από τους 50.000 μισθοφόρους που στρατολογήθηκαν από τις φυλακές, μόνο 10.000 είναι ακόμα στο μέτωπο. Οι υπόλοιποι έχουν σκοτωθεί, τραυματιστεί, αιχμαλωτιστεί ή έχουν λιποτακτήσει.

Σύμφωνα με τον Ρεζνίκοφ, το Μπαχμούτ είναι ένα μέρος με ιδιαίτερο συμβολισμό για τους Ρώσους, γι’ αυτό τον λόγο καταβάλλουν τέτοιες προσπάθειες για να το θέσουν υπό τον έλεγχό τους. Ωστόσο, η κατάληψή του δεν θα σημαίνει τίποτα για την περαιτέρω πορεία των μαχών στην περιοχή Ντονμπάς, δήλωσε ο ίδιος στη εφημερίδα.

Ωστόσο και το Κίεβο θεωρεί ότι το Μπαχμούτ έχει υψηλό συμβολισμό. Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει μιλήσει για το «φρούριο του Μπαχμούτ», λέγοντας ότι δεν θα εγκαταλειφθεί.

Ο τόνος των δηλώσεων έχει έκτοτε μετριαστεί, καθώς η κατάληψη της πόλης θεωρείται μια από τις πιθανότητες. Ωστόσο, η Ουκρανία θέλει να διατηρήσει τις θέσεις της όσο το δυνατόν περισσότερο, εν μέρει διότι η μάχη κοστίζει στα ρωσικά στρατεύματα χρόνο και αντοχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Το χυδαίο σχόλιο της Σάρα Φέργκιουσον για την κόρη τους σε email με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Το χυδαίο σχόλιο της Σάρα Φέργκιουσον για την κόρη τους σε email με τον Έπσταϊν

Τα νέα έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων email μεταξύ του πρίγκιπα Άντριου και του Τζέφρι Έπσταϊν, που δείχνουν τη στενή και συχνή επικοινωνία τους ακόμα και μετά την καταδίκη του δεύτερου, αλλά και φωτογραφίες του αδελφού του βασιλιά Καρόλου σε διάφορες περιστάσεις
THE LIFO TEAM
Οι σελέμπριτι που έχουν μιλήσει ανοικτά για τη διάγνωσή τους με διπολική διαταραχή

Διεθνή / Οι σελέμπριτι που έχουν μιλήσει ανοικτά για τη διάγνωσή τους με διπολική διαταραχή

Μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου μίλησαν δημόσια για το πώς είναι να ζεις με διπολική διαταραχή, συμβάλλοντας στην αποδόμηση στερεοτύπων γύρω από την ψυχική υγεία
THE LIFO TEAM