Tο βάρος των δεινοσαύρων και η ανακούφιση για τα ελληνοτουρκικά

Καραμανλής Facebook Twitter
Η ανακοίνωση του Κώστα Καραμανλή ότι δεν θα είναι ξανά βουλευτής ερμηνεύτηκε από ορισμένους, κυρίως στην αξιωματική αντιπολίτευση, ως αποδοκιμασία.
0



ΤA TΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ
 η Τουρκία υπήρξε ένας εξαιρετικά απρόβλεπτος παράγοντας που έκανε αμφίβολη την ομαλή προεκλογική πορεία στη χώρα μας. Κανείς στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν σε θέση να προβλέψει πού θα οδηγούσε η ακραία ρητορική αλλά και πρακτική που υιοθέτησε η Τουρκία το προηγούμενο διάστημα. Αυτό άλλαξε με τους σεισμούς που την έπληξαν και την αλληλεγγύη που έσπευσε να εκδηλώσει εμπράκτως η Ελλάδα. Η Τουρκία έριξε τους τόνους και η ένταση υποχώρησε. Σήμερα πάλι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν πρόκειται για μια σύντομη εκεχειρία ή για ανακωχή, αλλά η επικρατούσα εκτίμηση είναι πως το διάστημα αυτό η Τουρκία θα ασχολείται με τις πληγές της και θα παγώσει, για λίγο τουλάχιστον, τον προηγούμενο σχεδιασμό.

Στη ΝΔ πολλοί γνωρίζουν ότι οι σχέσεις του πρωθυπουργού με την αδελφή του δεν είναι καλές και συχνά εκδηλώνεται αντιπαλότητα με σημαντικές παρενέργειες. Παρ' όλα αυτά, το θέμα είναι «απαγορευμένο». Κανείς δεν μιλά για αυτό και όλοι κάνουν σαν να μη συμβαίνει.

Χωρίς το άγχος του Ερντογάν

Η απάλειψη του παράγοντα της αβεβαιότητας που προκαλούσε η Τουρκία φέρνει ανακούφιση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση. Στο Μέγαρο Μαξίμου μπορούν τώρα να σχεδιάσουν την προεκλογική τους στρατηγική χωρίς να ανησυχούν όπως πριν ότι αυτή μπορούσε να ανατραπεί εξαιτίας της Τουρκίας. Αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση ανησυχούσε, καθώς φοβόταν ότι μια κρίση, όπως εκείνη του Έβρου το 2020, θα μπορούσε να συσπειρώσει τους πολίτες γύρω από τον πρωθυπουργό και να εκτινάξει τη δημοτικότητα της κυβέρνησης, όπως τότε. Άλλωστε, ο εξωτερικός κίνδυνος προκαλεί σχεδόν πάντα συσπείρωση γύρω από αυτόν που έχει την εξουσία. Οπότε και οι δύο επιθυμούν ηρεμία στα ελληνοτουρκικά.

Η επίσκεψη Μπλίνκεν

blinken dendias Facebook Twitter
Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα. Φωτ.: Eurokinissi

Η Ελλάδα κερδίζει χρόνο από την κάμψη της επιθετικότητας της Τουρκίας και, όπως διαπιστώθηκε με την άφιξη Άντονι Μπλίνκεν, οι διαφορές στα εθνικά θέματα ανάμεσα στα τρία κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) δεν είναι τόσο μεγάλες. Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα (ο οποίος συνάντησε Μητσοτάκη, Δένδια και Τσίπρα) πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, σε αντίθεση με εκείνο που επικράτησε κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, που ήταν πιο τυπικό και αμήχανο, παρότι οι τόνοι είχαν πέσει. Ο Μπλίνκεν είναι από εκείνους που θέλουν να κρατηθεί η Τουρκία σχεδόν πάση θυσία στο δυτικό στρατόπεδο, αν και το ένα πόδι της το έχει περίπου εκτός. Η δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ωστόσο για τη συνεδρίαση της επιτροπής Τουρκίας, Σουηδίας και Φινλανδίας για την εξέταση της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ εκλήφθηκε ως αποτέλεσμα της αμερικανικής πίεσης.

Τουρκία: Αβεβαιότητα παντού

Στην Τουρκία παραμένει η αβεβαιότητα για τα πάντα. Για πρώτη φορά, μετά τους σεισμούς η εκλογική νίκη του Ερντογάν δεν θεωρείται βέβαιη. Επίσης, δεν είναι βέβαιο αν οι εκλογές θα διεξαχθούν σε κανονικό χρόνο ή θα μετατεθούν, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ποιος θα είναι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης που θα διεκδικήσει την εξουσία από τον Ερντογάν. Η καταδίκη του Ιμάμογλου δεν είναι γνωστό αν θα τελεσιδικήσει, γεγονός που πιθανώς θα του στερήσει τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος απέναντι στον Ερντογάν. 

Το χτύπημα της Ντόρας

ntora mpakogianni Facebook Twitter
Στη ΝΔ πολλοί γνωρίζουν ότι οι σχέσεις του πρωθυπουργού με την αδελφή του δεν είναι καλές και συχνά εκδηλώνεται αντιπαλότητα με σημαντικές παρενέργειες. Φωτ.: Eurokinissi

Σε αυτήν τη σχετικά θετική για την Ελλάδα συγκυρία γύρω από τα ελληνοτουρκικά η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι θεωρεί αποδεκτή τη συνεκμετάλλευση με την Τουρκία και άκαιρη την οριοθέτηση της ΑΟΖ και την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Οι δηλώσεις αυτές είναι κόκκινο πανί για μεγάλο μέρος της βάσης της ΝΔ και στο Μέγαρο Μαξίμου κανείς δεν πίστεψε ότι έγιναν τυχαία. «Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι ένα πολύ έμπειρο πολιτικό στέλεχος για να μη γνωρίζει ότι αυτές οι δηλώσεις προκαλούν μια μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων. Το γιατί επέλεξε να τις κάνει και μάλιστα προεκλογικά μπορεί να το συμπεράνει ο καθένας» σχολίαζε στέλεχος της ΝΔ που θεωρεί βέβαιο ότι αυτό ήταν ένα πολιτικό χτύπημα στον αδελφό της.  

Στη ΝΔ πολλοί γνωρίζουν ότι οι σχέσεις του πρωθυπουργού με την αδελφή του δεν είναι καλές και συχνά εκδηλώνεται αντιπαλότητα με σημαντικές παρενέργειες. Παρόλα αυτά, το θέμα είναι “απαγορευμένο”. Κανείς δεν μιλά για αυτό και όλοι κάνουν σαν να μην συμβαίνει. Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και όχι τον αδελφό της όταν αμφότεροι διεκδίκησαν την ηγεσία της ΝΔ. Αντιθέτως, τον Κυριάκο Μητσοτάκη στήριξε τότε ο Αντώνης Σαμαράς, για τον οποίο η έχθρα της Ντόρας Μπακογιάννη παραμένει άσβεστη.

Όλα αυτά τα χρόνια στο παρασκήνιο υπήρχε συχνά αρκετή ένταση μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Ντόρας Μπακογιάννη και η υπόθεση των υποκλοπών επιδείνωσε την κατάσταση περισσότερο. Οι δηλώσεις της πρώην υπουργού περί συνεκμετάλλευσης σε προεκλογική περίοδο, ενώ γνωρίζει ότι ο Μητσοτάκης έχει πρόβλημα στα δεξιά του, δεν θεωρήθηκαν τυχαίες. Αν ήταν η τελευταία της λέξη ή θα ακολουθήσει κι άλλο χτύπημα μέχρι τις εκλογές, θα δείξει.

Οι «δεινόσαυροι»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως, εκτός από την αδελφή του, έχει να αντιμετωπίσει κι άλλους «δεινοσαύρους» του κόμματος. Η ανακοίνωση του Κώστα Καραμανλή ότι δεν θα είναι ξανά βουλευτής ερμηνεύτηκε από ορισμένους, κυρίως στην αξιωματική αντιπολίτευση, ως αποδοκιμασία. Πρόσωπα που συνομιλούν μαζί του αναφέρουν ότι επιθυμούσε να αποχωρήσει εδώ και χρόνια, αλλά δεν το έκανε επειδή οι προηγούμενες πολιτικές μάχες ήταν κρίσιμες για τη ΝΔ και δεν ήθελε να κατηγορηθεί ως λιποτάκτης. «Τώρα η ΝΔ είναι ισχυρή και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι φεύγει στα δύσκολα», ανέφερε φιλικό του πρόσωπο. 

Οι καραμανλικοί στο κόμμα της ΝΔ είναι εδώ και καιρό «είδος υπό εξαφάνιση». Ο καραμανλικός μηχανισμός έχει ξηλωθεί ήδη από την περίοδο Σαμαρά και όλα τα υπόλοιπα είναι μύθος. Ακόμα και ο ίδιος ο 67χρονος πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να παραπονιέται συχνά πως το κόμμα δεν είναι το ίδιο με αυτό που άφησε. Οι οπαδοί του επιδεικνύουν ως πολιτικά επιτεύγματα το βέτο στο Βουκουρέστι κατά της ένταξης της τότε πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και τη στάση του στο Κυπριακό, αλλά αποφεύγουν να μιλήσουν για τις ευθύνες που του αναλογούν για τη χρεοκοπία της χώρας, για τις οποίες και ο ίδιος δεν θέλησε ποτέ να λογοδοτήσει. 

Εδώ και δέκα χρόνια είναι βουλευτής χωρίς σταυρό, αφού ο νόμος θέλει τους πρώην πρωθυπουργούς να καταλαμβάνουν μία θέση στη Βουλή τιμητικά, χωρίς η εκλογή τους να εξαρτάται από την κρίση του εκλογικού σώματος. Επίσης, ο Κώστας Καραμανλής αυτά τα δέκα χρόνια είναι βουλευτής χωρίς κανένα κοινοβουλευτικό έργο και συμμετοχή σε αυτό. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η απουσία του θα βλάψει τον πρωθυπουργό, ωστόσο ο ίδιος δεν μοιάζει να δυσαρεστήθηκε από την απόφαση του Καραμανλή να αποσυρθεί. 

karamanlis samaras Facebook Twitter
Ο καραμανλικός μηχανισμός έχει ξηλωθεί ήδη από την περίοδο Σαμαρά και όλα τα υπόλοιπα είναι μύθος. Φωτ.: Eurokinissi

Ο 71 ετών Αντώνης Σαμαράς ήταν άλλος ένας πονοκέφαλος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η σχέση τους πέρασε επίσης δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Αυτή την περίοδο η ένταση έχει κάπως υποχωρήσει, αν και οι σχέσεις τους δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως. Η επιρροή που ακόμα διαθέτει ο Αντώνης Σαμαράς σε ένα δεξιό κοινό τον καθιστά σχεδόν απαραίτητο αυτή την περίοδο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάζεται τη στήριξή του, καθώς θεωρεί πως δεν έχει περιθώρια για νέες απώλειες από τα δεξιά του, και ο πρώην πρωθυπουργός θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ανάχωμα. 

Ο άλλος πολιτικός «δεινόσαυρος» που απασχόλησε πρόσφατα τον πρωθυπουργό ήταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος, με τον οποίο πλέον δεν έχουν στενή σχέση, όπως στο παρελθόν. Ο Βενιζέλος, παρότι συνεργάστηκε σχεδόν ανέφελα με τον Αντώνη Σαμαρά, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είχε την αντιμετώπιση που προσδοκούσε. Ο τελευταίος, ωστόσο, όταν σχημάτισε την πρώτη κυβέρνησή του χρησιμοποίησε πολλούς δικούς του ανθρώπους σχεδόν παντού, σε βαθμό που είχε προκαλέσει ενόχληση στο κόμμα του. Ο λόγος για τον οποίο χάλασε η σχέση τους παραμένει αίνιγμα για τους περισσότερους, καθώς το πρώτο διάστημα όλοι τον θυμούνται να υπερασπίζεται την κυβερνητική γραμμή, προκαλώντας δυσαρέσκεια στο ΚΙΝ.ΑΛ., με το οποίο υπήρχαν τριβές. 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Τριανταφύλλου: «Οι σεισμοί θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών»

Δημήτρης Τριανταφύλλου / «Οι σεισμοί θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών»

Ο Δημήτρης Τριανταφύλλου, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Kadir Has της Κωνσταντινούπολης και εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, χαρτογραφεί την επόμενη μέρα στη γείτονα χώρα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αλλαγές που φέρνουν στο μεταναστευτικό η πρόσφατη απόφαση της Λειψίας και η νέα πολιτική του Μερτς/ Μεταναστευτικό: Από τη Μέρκελ στον Μερτς και η αλλαγή που φέρνει η απόφαση της Λειψίας

Βασιλική Σιούτη / Μεταναστευτικό: Πώς επηρεάζει την Ελλάδα η αλλαγή πολιτικής της Γερμανίας;

Μετά την εκλογή του Φρίντριχ Μερτς, η Γερμανία αυστηροποιεί τη μεταναστευτική πολιτική της και αναζητά τρόπους για να εξαιρεθεί από την υποχρέωση εφαρμογής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ώστε να μην κάνει δεκτά νέα αιτήματα ασύλου.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Becca Bloom: Γιατί θεοποιούμε τις ζάπλουτες; 

Οπτική Γωνία / Becca Bloom: Γιατί θεοποιούμε τις ζάπλουτες ενώ δεν έχουμε να φάμε;

Αν νομίζετε ότι η επίδειξη πλούτου προκαλεί σήμερα κοινωνική κατακραυγή, πλανάστε. Άνθρωποι που δυσκολεύονται οικονομικά, αντί να βιώσουν ταξική αφύπνιση, βλέποντας πώς ζει η δισεκατομμυριούχος σταρ του TikTok, θέλουν να μάθουν τα πάντα γι' αυτήν.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ανήλικοι στην πρώτη γραμμή: Το νέο πρόσωπο της ακροδεξιάς στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα / 13χρονα παιδιά σε νεοναζιστικές συμμορίες: Πώς φτάσαμε εδώ;

Όλο και περισσότεροι έφηβοι και νέοι φαίνεται να γοητεύονται από ακροδεξιές ιδεολογίες. Τι σηματοδοτεί η έκρηξη αυτού του επικίνδυνου φαινομένου; Μιλά στη LiFO ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Άρης Στυλιανού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
« Βρίσκω πολύ πιθανό να δούμε κάποια στιγμή μη λευκό Πάπα»

Οπτική Γωνία / «Βρίσκω πολύ πιθανό να δούμε κάποια στιγμή μη λευκό Πάπα»

Ο επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας της Θρησκείας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διδάκτορας των πανεπιστημίων Βοστώνης και Λουβέν Χαράλαμπος Βέντης μιλά για την εκλογή του νέου Πάπα, την «επιστροφή» της θρησκείας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα η Καθολική και η Ορθόδοξη Εκκλησία.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η αντιπολίτευση που υποδύεται πως δεν καταλαβαίνει…

Οπτική Γωνία / Η αντιπολίτευση που υποδύεται πως δεν καταλαβαίνει

Την τελευταία δεκαετία, όλα σχεδόν έχουν αλλάξει στην ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα σε εκείνο το κομμάτι της που βρισκόταν παραδοσιακά και ιστορικά απέναντι στη συντηρητική παράταξη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ
Επίδομα ανεργίας: Όταν το κράτος αποφασίζει πως θα το ξοδέψεις

Ρεπορτάζ / Επίδομα ανεργίας: Όταν το κράτος αποφασίζει πώς θα το ξοδέψεις

Η απόφαση της κυβέρνησης να καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας και άλλες κοινωνικές παροχές σε προπληρωμένη κάρτα, με πλαφόν 50% στην ανάληψη μετρητών, προκαλεί την αγανάκτηση των δικαιούχων. Σχολιάζουν στη LIFO άνεργοι πολίτες, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και εκπρόσωποι κλάδων που πλήττονται.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
«Empty the Tanks»: Σώστε τα δελφίνια!

Ρεπορτάζ / «Empty the Tanks»: Πότε θα σταματήσει η αιχμαλωσία των δελφινιών;

Η παγκόσμια καμπάνια «Empty the Tanks» εναντιώνεται στην αιχμαλωσία και την εκμετάλλευση των δελφινιών. Πώς εκφράζεται η κινητοποίηση στην Ελλάδα και ποια η τύχη των δελφινιών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου; Μιλούν στη LIFO εκπρόσωποι οργανώσεων, αλλά και ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Υψηλοί τόνοι για τα Τέμπη, χαμηλοί για τα ελληνοτουρκικά 

Οπτική Γωνία / Υψηλοί τόνοι για τα Τέμπη, χαμηλοί για τα ελληνοτουρκικά 

Τα Τέμπη συνεχίζουν να πυροδοτούν εντάσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αντιθέτως στα ελληνοτουρκικά και στο θέμα της πώλησης των Eurofighter στην Τουρκία που απασχόλησε την επικαιρότητα, η κριτική για τη στάση της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σε χαμηλούς τόνους.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Οδός Βύρωνος: Ένας δρόμος-ντροπή για τον δημόσιο χώρο

Aθήνα / Οδός Βύρωνος: Ένας δρόμος-ντροπή για τον δημόσιο χώρο

Τα πεζοδρόμια στην καρδιά της πόλης έχουν παραδοθεί στα τουριστικά καταστήματα, αποκλείοντας τους πιο ευάλωτους πολίτες, ενώ η Αθήνα χάνει τον βασικό λόγο ύπαρξής της: να είναι μια πόλη για ανθρώπους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Έχετε «επιστροφή φόρου»: Οι συχνότερες περιπτώσεις phishing

Οπτική Γωνία / «Έχετε επιστροφή φόρου, πατήστε εδώ»: Πώς να γλιτώσεις από το phishing

Παραπλανητικά μηνύματα, αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων, χακάρισμα τραπεζικών λογαριασμών. Το phishing είναι πιο συχνό και πολύ πιο επικίνδυνο πιο επικίνδυνο απ' ό,τι νομίζουμε. Μιλά στη LiFO ο καθηγητής Κυβερνοασφάλειας στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επικεφαλής της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας, Χρήστος Ξενάκης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Το χρονικό των χαμένων βίντεο των Τεμπών

Οπτική Γωνία / Το χρονικό των χαμένων βίντεο των Τεμπών

Η υπόθεση των χαμένων βίντεο των Τεμπών αναδεικνύει, για ακόμη μία φορά, λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν σε κρίσιμες φάσεις της ανακριτικής διαδικασίας, αφήνοντας πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
ΕΠΕΞ Ιλιρίντα Μουσαράι: «Ο πατέρας μου κατάφερε φέτος για πρώτη φορά να ψηφίσει και να αισθανθεί πολίτης όχι στην Ελλάδα, όπου ζει εδώ και τριάντα χρόνια, αλλά στην Αλβανία»

Πολιτική /  Ιλιρίντα Μουσαράι: «Η Αλβανία δεν είναι η “Κολομβία της Ευρώπης”»

Με αφορμή τις αλβανικές κοινοβουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου, μία επίκαιρη συζήτηση με την Ιλιρίντα Μουσαράι, την αλβανικής καταγωγής πολιτική επιστήμονα και υποψήφια διδάκτορα στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Πόσο κοστίζει σήμερα το μεγάλωμα ενός παιδιού στην Ελλάδα;

Ρεπορτάζ / Είσαι γονιός στην Ελλάδα; Θα γονατίσεις οικονομικά

Πόσο κοστίζει το μεγάλωμα ενός παιδιού στην Ελλάδα και πώς σχετίζεται με το δημογραφικό προβλημα; Τα έξοδα ξεκινούν από τη βρεφική ηλικία και αυξάνονται σταδιακά. Τι αναφέρουν οι ίδιοι οι γονείς, τι συμβουλεύουν οι ειδικοί επιστήμονες και τι μέτρα έχει λάβει η κυβέρνηση;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Φυλακές Κορυδαλλού: Πότε θα πάνε στον Ασπρόπυργο και ποιο είναι το σχέδιο για την τύχη των παλιών κτιρίων

Ρεπορτάζ / Πότε θα φύγουν τελικά οι φυλακές από τον Κορυδαλλό;

Η απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού και η μεταφορά τους στον Ασπρόπυργο αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και είναι ένα έργο βαρύνουσας σημασίας. Πότε θα γίνει η μετεγκατάστασή τους και πώς θα αξιοποιηθούν τα παλιά κτίρια;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ