No.1

Σαρλ Μισέλ: Mια ήττα για την Ουκρανία σημαίνει μια πιο εύθραυστη Ευρώπη

Σαρλ Μισέλ: Mια ήττα για την Ουκρανία σημαίνει μια πιο εύθραυστη Ευρώπη Facebook Twitter
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Φωτ.: EPA
0

«Η ήττα της Ουκρανίας δεν μπορεί να είναι επιλογή» τονίζει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, μιλώντας στη βελγική εφημερίδα Le Soir.

Ο ίδιος στη συνέντευξή του επισημαίνει ότι «μια ήττα για την Ουκρανία σημαίνει μια πιο εύθραυστη Ευρώπη, έναν λιγότερο ασφαλή και λιγότερο σταθερό κόσμο. Αυτό που διακυβεύεται είναι το διεθνές δίκαιο. Τα σύνορα δεν μπορούν να αλλάξουν με τη βία».

Παράλληλα, ο κ. Μισέλ εστιάζει στη στρατιωτική στήριξη προς την Ουκρανία και υπογραμμίζει ότι «οι επόμενες εβδομάδες θα μπορούσαν να είναι αποφασιστικές στρατιωτικά και άρα πολιτικά».

«Γνωρίζουμε ότι η Ρωσία για άλλη μια φορά ανακοινώνει ότι έχουν κινητοποιηθεί εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες. Γνωρίζουμε ότι η Ρωσία πιθανώς προετοιμάζει νέες επιθέσεις μεγάλης κλίμακας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες. Τώρα είναι η ώρα να υποστηρίξουμε στρατιωτικά την Ουκρανία! Όχι για να εισβάλει στη Ρωσία: να αποκρούσει την επιθετικότητα, να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, να υπερασπιστεί τα διεθνή σύνορα της Ουκρανίας», αναφέρει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Επίσης, κάνει λόγο για την πρόταση που έγινε από τη G20 στο Μπαλί από τον Ουκρανό Πρόεδρο, η οποία όπως αναφέρει, είναι μια πρωτοβουλία για την Ειρήνη, που βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και που πρέπει να είναι το σημείο εκκίνησης, όταν οι Ουκρανοί αποφασίσουν να ξεκινήσουν μια πολιτική διαδικασία.

«Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να κάτσουν αμέσως γύρω από ένα τραπέζι: είναι οι Ρώσοι να πάνε σπίτι τους. Εάν οι Ρώσοι επιστρέψουν στα σπίτια τους, είμαι πεπεισμένος ότι, μέσα σε ένα λεπτό, οι Ουκρανοί και η διεθνής κοινότητα είναι έτοιμοι να καθίσουν για να διαπραγματευτούν» επισημαίνει.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM
ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Το όνομα του καθηγητή αναφέρεται περισσότερες από 250 φορές στα εκατομμύρια emails και έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για τον Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΤΡΑΜΠ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διεθνή / «Θα τα εξετάσουμε ξανά»: Τι περιείχαν τα αρχεία Έπσταϊν για τον Τραμπ που φέρεται να έκρυψαν

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε στις 30 Ιανουαρίου «περισσότερες από τρία εκατομμύρια σελίδες», από τα αρχεία Έπσταϊν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ εκπλήρωσε έτσι τη νομική υποχρέωσή της
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM