Μπλίνκεν: Η Κίνα ίσως προμηθεύσει με όπλα τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Μπλίνκεν: Η Κίνα ίσως προμηθεύσει με όπλα τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images / Αρχείου
0

Η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει τη Ρωσία με όπλα και πυρομαχικά για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε στο CBS News ότι κινεζικές εταιρείες παρέχουν ήδη «μη θανατηφόρα υποστήριξη» στη Ρωσία, με τις νέες πληροφορίες να δείχνουν ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να παράσχει «θανατηφόρα υποστήριξη». Αυτή η κλιμάκωση θα σήμαινε «σοβαρές συνέπειες» για την Κίνα, προειδοποίησε ο Αμερικανός αξιωματούχος. 

Από την πλευρά της, η Κίνα έχει διαψεύσει φήμες που ήθελαν τη Μόσχα να ζητά στρατιωτικό εξοπλισμό. Ωστόσο, Κίνα και Ρωσία αποτελούν στενούς πλέον συνεργάτες με το Πεκίνο να μην καταδικάζει ευθέως την εισβολή στην Ουκρανία, καλώντας, ωστόσο, σε ειρήνευση. 

Οι δηλώσεις του Μπλίνκεν στο CBS έγιναν μετά τη συνάντησή του με τον κορυφαίο διπλωμάτη της Κίνας, Γουάνγκ Γι, το Σάββατο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Μπλίνκεν φέρεται να εξέφρασε «βαθιές ανησυχίες» για την «πιθανότητα η Κίνα να παράσχει θανατηφόρα υλική υποστήριξη στη Ρωσία».

Πάντως, δεν διευκρίνισε ποιες πληροφορίες έχουν λάβει οι ΗΠΑ σχετικά με τα πιθανά σχέδια της Κίνας. Όταν πιέστηκε για το τι πιστεύουν οι ΗΠΑ ότι μπορεί να δώσει η Κίνα στη Ρωσία, είπε ότι πρόκειται κυρίως για όπλα καθώς και πυρομαχικά.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι σημαίνει το διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη – Γιατί ο Χαφτάρ απέλασε την ευρωπαϊκή αποστολή από τη Βεγγάζη

EXPLAINER / Τι σημαίνει το διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη – Γιατί ο Χαφτάρ απέλασε την ευρωπαϊκή αποστολή από τη Βεγγάζη

Μια επίσκεψη υψηλού επιπέδου μετατράπηκε σε κρίση. Τι προηγήθηκε, ποιο το μήνυμα της Βεγγάζης και τι διακυβεύεται για την Ε.Ε. και την Ελλάδα με φόντο τις μεταναστευτικές ροές.
LIFO NEWSROOM
Τέσσερις οι νεκροί στο ελληνόκτητο πλοίο μετά την επίθεση στην Υεμένη σύμφωνα με το Reuters

Διεθνή / Τέσσερις οι νεκροί στο ελληνόκτητο πλοίο μετά την επίθεση στην Υεμένη σύμφωνα με το Reuters

Το Eternity C, με 22 μέλη πληρώματος, 21 Φιλιππινέζους και έναν Ρώσο, δέχθηκε επίθεση καθώς έπλεε σε απόσταση περίπου 50 ναυτικών μιλίων ανοικτά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης
LIFO NEWSROOM
Η στρατηγική «α λα Τραμπ» του AfD: Πώς σχεδιάζει να σπάσει το πολιτικό ταμπού και να φτάσει στην εξουσία

Διεθνή / Η στρατηγική «α λα Τραμπ» του AfD: Πώς σχεδιάζει να σπάσει το πολιτικό ταμπού και να φτάσει στην εξουσία

Το ακροδεξιό κόμμα φιλοδοξεί να δημιουργήσει «ένα αστικό-συντηρητικό στρατόπεδο και ένα ριζοσπαστικοποιημένο αριστερό», σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα που εξασφάλισε το Politico
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Στους 109 οι νεκροί - «Ακόμα ψάχνουν για πολλά μικρά κορίτσια»

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Στους 109 οι νεκροί - «Ακόμα ψάχνουν για πολλά μικρά κορίτσια»

Στην κομητεία Κερ, που υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές, έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής 86 σοροί - 56 ενήλικες και 30 παιδιά - ενώ περισσότερα από 20 πτώματα δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί
LIFO NEWSROOM