Μεντβέντεφ: «Όλη η Ουκρανία θα καεί» αν το Κίεβο λάβει πιο εξελιγμένα αμερικανικά όπλα

Μεντβέντεφ: «Όλη η Ουκρανία θα καεί» αν το Κίεβο λάβει πιο εξελιγμένα αμερικανικά όπλα Facebook Twitter
0

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ο εφοδιασμός της Ουκρανίας με περισσότερα και πιο τεχνολογικά εξελιγμένα οπλικά συστήματα, θα προκαλέσει μόνο περισσότερους βομβαρδισμούς αντιποίνων από τη Ρωσία υπό το εύρος του ρωσικού πυρηνικού δόγματος.

«Όλη η Ουκρανία που παραμένει υπό τον έλεγχο του Κιέβου θα καεί», σύμφωνα με τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Μεντβέντεφ σε μία γραπτή συνέντευξή του προς τη δημοσιογράφο Ναντάνα Φρίντρικσον.

Η δημοσιογράφος ρώτησε τον Μεντβέντεφ (ο οποίος ως αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας έχει εξελιχθεί σε έναν από τους Ρώσους αξιωματούχους που εκφράζει τις πιο επιθετικές πολεμικές βλέψεις κατά της Δύσης, από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και μετά) αν η χρήση οπλικών συστημάτων μακράς ακτίνας δράσης από τους Ουκρανούς είναι ενδεχόμενο να οδηγήσει τη Ρωσία σε διαπραγματεύσεις με το Κίεβο.

«Το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το αντίθετο», απάντησε ο Μεντβέντεφ σε σχόλια τα οποία δημοσιοποίησε η Φρίντρικσον στο προφίλ της στην υπηρεσία ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων Telegram.

«Μόνο κάποιοι τρελοί από αυτούς που υπάρχουν και είναι αρκετοί, τόσο στο Λευκό Οίκο, όσο και στο Καπιτώλιο μπορούν να ισχυριστούν κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά. 

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ένας νέος πύραυλος που θα διπλασιάσει την ακτίνα δράσης των βομβαρδισμών που πραγματοποιεί η Ουκρανία, έχει συμπεριληφθεί σε ένα πακέτο αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας οικονομικής αξίας 2,175 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Διεθνή / Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Η στρατηγική αναγέννησης του ρωσικού στρατού και πώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν αξιοποιεί την οικονομική ανθεκτικότητα και την κινητοποίηση για να αλλάξει την κατεύθυνση του πολέμου στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Διεθνή / Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως τα περιστατικά καρκίνου από την ακτινοβολία των βομβών στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι θα σκοτώσουν λιγότερο από το 1% των επιζώντων. Αναλυτικά αποτελέσματα 80 χρόνια μετά τις επιθέσεις.
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Διεθνή / Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει αυξανόμενα στρατηγικά προβλήματα και απογοήτευση στο στρατό της, καθώς η παραδοσιακή σοβιετική ιεραρχία δημιουργεί αχρείαστες απώλειες και μειώνει το ηθικό των στρατευμάτων. Η αναγκαία αλλαγή στρατηγικής και διοίκησης είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
LIFO NEWSROOM
Πως η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Διεθνή / Πώς η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Η μουσική και τα τραγούδια αναδεικνύουν την κουλτούρα των πολυτελών μαρκών. Από τη διάσημη επιτυχία "Dior" μέχρι την ανάκαμψη της Gucci, αναλύουμε πώς η μουσική επηρεάζει τις πωλήσεις και τις στρατηγικές των μεγάλων οίκων
LIFO NEWSROOM