Καταγγελία από φοιτήτρια του ΑΠΘ: Σεξουαλική παρενόχληση στις ντουζιέρες των εστιών

Καταγγελία από φοιτήτρια του ΑΠΘ: Σεξουαλική παρενόχληση στις ντουζιέρες των εστιών Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Μια κοπέλα που μένει στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) καταγγέλλει ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από τρεις άντρες στις κοινόχρηστες ντουζιέρες. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην καταγγελία, η οποία κοινοποιήθηκε ανώνυμα σε φοιτητική σελίδα στο Facebook, το περιστατικό συνέβη πριν από μερικές ημέρες στην Α’ εστία του ΑΠΘ, όταν η νεαρή πήγαινε στα κοινόχρηστα μπάνια για να κάνει ντουζ.

«Γύρω στις 2 που γύρισα από τη δουλειά και πήγα να κάνω μπάνιο τρία άτομα γύρω στα 25-30 με ακολούθησαν στα μπάνια του διαδρόμου μου. Εγώ κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά ώσπου άρχισαν να χτυπάνε την πόρτα και να την τραβάνε να ανοίξει (ευτυχώς πρόλαβα και κλείδωσα)», γράφει χαρακτηριστικά. 

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι τα άτομα που την ακολουθούσαν άρχισαν να χτυπούν την πόρτα με σκοπό να την ανοίξουν ενώ κάποιος από αυτούς της είπε «θα περάσεις καλά, θα σου αρέσει».

«Εγώ ούρλιαξα σε βοήθεια αλλά λόγω ώρας μάλλον δεν υπήρξε ανταπόκριση. Μετά από 10 λεπτά που προσπαθούσαν να μπουν και ενώ εγώ είχα παγώσει και ήμουν αδύναμη να αντιδράσω αποφάσισαν να φύγουν λέγοντας μου ότι θα ξανασυναντηθούμε», γράφει.

«Πρώτη φορά ένιωσα τέτοιο τρόμο στη ζωή μου και ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω. Σε φίλη μου που είχε ένα παρόμοιο περιστατικό πιο παλιά οι φύλακες τη συμβούλεψαν να κάνει μπάνιο μεσημεριανές ώρες. Έχω φτάσει να φοβάμαι να βγω από το δωμάτιο να πλύνω τα χέρια μου με αυτούς που κυκλοφορούν στο διάδρομο». 

Τι λέει το ΑΠΘ για την καταγγελία

«Από τη στιγμή που είναι μία ανώνυμη καταγγελία, μπορεί και να μην ισχύει», τόνισε μιλώντας στο thestival.gr ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ και πρόεδρος των Φοιτητικών Εστιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Κωβαίος.

Παράλληλα, ανέφερε ότι μόλις ενημερώθηκε για την καταγγελία επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της εταιρείας φύλαξης των φοιτητικών εστιών, καθώς και με τους ίδιους τους φύλακες οι οποίοι δήλωσαν άγνοια για το περιστατικό.

«Ένα τέτοιο περιστατικό μπορεί να γίνει και σε ένα πολύ καλό ξενοδοχείο. Άρα δεν μπορώ να αποκλείσω ότι έγινε κάτι τέτοιο και στις εστίες, αλλά δεν μπορώ και να το επιβεβαιώσω γιατί δεν μου είπαν κάτι σχετικό οι φύλακες. Τους είπα να αυστηροποιήσουν τους ελέγχους στα άτομα που εισέρχονται στις εστίες, ασχέτως της καταγγελίας. Λόγω του μεγέθους του κτιρίου των εστιών, ο έλεγχός τους μπορεί να είναι πλημμελής».

Ο κ. Κωβαίος με αφορμή την καταγγελία υπενθύμισε την πλατφόρμα επικοινωνίας με την πρυτανεία, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι φοιτητές σε περίπτωση που αισθανθούν ότι κινδυνεύουν.

«Μπορώ να μιλήσω άμεσα με 1.280 φοιτητές, μπορεί να στέλνει ο καθένας ανά πάσα στιγμή ένα μήνυμα», είπε.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM
ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ελλάδα / Επίθεση ροτβάιλερ στην Καλαμάτα: Κατατέθηκε μήνυση για κακοποίηση ζώου - «Το χτύπησε με την αλυσίδα»

Σύμφωνα με επικεφαλής ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, το σκυλί ήταν «ζώο εργαλείο» και «ο σκοπός του ήταν η γέννα και η πώληση κουταβιών, όχι η συντροφιά»
LIFO NEWSROOM