Αμερικανικά ΜΜΕ: Το Ισραήλ πίσω από την επίθεση σε στρατιωτικό εργοστάσιο του Ιράν

Αμερικανικά ΜΜΕ: Το Ισραήλ πίσω από την επίθεση σε στρατιωτικό εργοστάσιο του Ιράν Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter.
0

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι πρόσφατες επιθέσεις με drones σε στρατιωτικό εργοστάσιο στην πόλη Ισπαχάν του Ιράν πραγματοποιήθηκαν από το Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε την Κυριακή ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν σε εργοστάσιο του Ισπαχάν αργά το προηγούμενο βράδυ, χαρακτηρίζοντας την επιχείρηση «ανεπιτυχή».

Η Wall Street Journal και οι New York Times ανέφεραν ότι το Ισραήλ βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις με τα δημοσιεύματα να επικαλούνται Αμερικανούς αξιωματούχος και άτομα που είχαν γνώση της επιχείρησης. Κανένας από τους αξιωματούχους δεν κατονομάστηκε.

«Είδαμε τις αναφορές στον Τύπο, αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη δεν πραγματοποίησε πλήγματα ή επιχειρήσεις εντός του Ιράν. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση, αλλά δεν έχουμε να δώσουμε τίποτα περαιτέρω», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

Το υπουργείο Άμυνας του Ιράν δεν έχει δώσει δημοσίως καμία πληροφορία σχετικά με το ποιος πραγματοποίησε την επίθεση. Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας αρνήθηκαν επίσης να σχολιάσουν.

«Μια έκρηξη σημειώθηκε σε ένα από τα στρατιωτικά κέντρα που υπάγονται στο υπουργείο Άμυνας», δήλωσε νωρίτερα στο ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars ο αναπληρωτής επικεφαλής της ασφάλειας της επαρχίας Ισπαχάν Μοχάμαντ Ρεζά Τζαν-Νεσαρί. Ο Νεσαρί πρόσθεσε ότι η έκρηξη προκάλεσε ζημιές «αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα».

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM