To Spotify θα κάνει 600 απολύσεις- Ο CEO παραδέχθηκε ότι επεκτάθηκε υπερβολικά γρήγορα

Ο Ντάνιελ Εκ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Το Spotify ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περίπου 600 απολύσεις, καθώς παραδέχθηκε ότι η πλατφόρμα επεκτάθηκε υπερβολικά γρήγορα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, Ντάνιελ Εκ, ενημέρωσε τους υπαλλήλους πως η πλατφόρμα μειώνει κατά 6% το εργατικό δυναμικό της, καθώς υπήρξε «υπερβολικά φιλόδοξος». 

«Όπως πολλοί άλλοι ηγέτες, ήλπιζα να διατηρήσω τους ισχυρούς ούριους άνεμους της πανδημίας και πίστευα ότι η ευρεία παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριότητά μας και ο μικρότερος κίνδυνος από τον αντίκτυπο της επιβράδυνσης των διαφημίσεων θα μας προστάτευαν», έγραψε σε blogpost. «Εκ των υστέρων, ήμουν υπερβολικά φιλόδοξος στις επενδύσεις πριν από την αύξηση των εσόδων μας», συμπλήρωσε. 

Τα λειτουργικά έξοδα του Spotify αυξήθηκαν με διπλάσιο ρυθμό σε σύγκριση με τα έσοδα της πλατφόρμας πέρυσι, σημείωσε ο Εκ, καθώς η εταιρεία με έδρα στη Στοκχόλμη επένδυσε πολλά στα podcast. Το 85% των εσόδων της πλατφόρμας προέρχονται από την υπηρεσία premium, ενώ τα υπόλοιπα οφείλονται στην υπηρεσία που έχει διαφημίσεις. 

«Τους τελευταίους μήνες κάναμε σημαντική προσπάθεια να περιορίσουμε το κόστος, όπως απλά αυτή δεν ήταν αρκετή», παραδέχθηκε ο CEO του Spotify. 

Το τελευταίο διάστημα η Amazon, η Microsoft, η Meta και η Alphabet έχουν ανακοινώσει σημαντικές μειώσεις του ανθρωπίνου δυναμικού τους, επικαλούμενες το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον και την υπερβολική επέκταση την εποχή των περιορισμών λόγω της πανδημίας. 

Με πληροφορίες από Guardian


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση-σοκ για την Αιθιοπία: Μαζικοί βιασμοί παιδιών, εξαναγκαστικές εγκυμοσύνες για να «εξαλειφθεί το Τιγκράι»

Διεθνή / Αιθιοπία: Μαζικοί βιασμοί παιδιών και εξαναγκαστικές εγκυμοσύνες για να «εξαλειφθεί το Τιγκράι»

Νέα έρευνα καταγράφει συστηματική χρήση σεξουαλικής βίας ως όπλο πολέμου στο Τιγκράι: βιασμοί χιλιάδων γυναικών και παιδιών, εγκυμοσύνες υπό πίεση και μυριάδες τραυματισμοί
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Διεθνή / Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Η προειδοποίηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμού 50% στα βασικά βραζιλιάνικα αγροτικά προϊόντα προκαλεί ανησυχία για την επίδραση στις εξαγωγές πορτοκαλιού, καφέ και βοδινού κρέατος, με φόβους για αύξηση τιμών στους Αμερικανούς καταναλωτές
LIFO NEWSROOM