Qatargate: Ο Παντσέρι αποκάλυψε χρηματισμό του Ταραμπέλα- Η ποινή μετά τη συμφωνία συνεργασίας

Qatargate: Ο Παντσέρι αποκάλυψε χρηματισμό του Ταραμπέλα- Η ποινή μετά τη συμφωνία συνεργασίας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/STEPHANIE LECOCQ
0

Λεπτομέρειες για τα όσα ομολόγησε ο πρώην ευρωβουλευτής Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι όσον αφορά στο Qatargare, στο πλαίσιο της συμφωνίας που συνήψε με τις βελγικές Αρχές ώστε να λάβει μειωμένη ποινή για τις κατηγορίες που του επιρρίπτονται.

Όπως έγινε γνωστό από χθες κιόλας, ο Παντσέρι, ενώ μέσω της αυξημένης πίεσης στη σύζυγο και την κόρη του, αποφάσισε να κάνει συμφωνία με τους Βέλγους.

Στο πλαίσιο αυτής, ο πρώην ευρωβουλευτής αναλαμβάνει να ενημερώσει τους ανακριτές και τη δικαιοσύνη για:

  • τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος
  • τις οικονομικές ρυθμίσεις με άλλα εμπλεκόμενα μέρη
  • τις οικονομικές δομές που συγκροτήθηκαν
  • τα ενδιαφερόμενα μέρη των δομών και τα προσφερόμενα οφέλη
  • τη συμμετοχή γνωστών και αγνώστων στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητα των προσώπων που παραδέχεται ότι δωροδοκούσαν

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir, ο Παντσέρι έχει ήδη κάνει λόγο για δωροδοκία του εν ενεργεία ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα. Φέρεται να είπε πως του έδωσε μεγάλο χρηματικό ποσό.

«Συνήθιζα να δίνω τα χρήματα στον Ταραμπέλα σε διάφορα μέρη. Τα χρήματα ήταν σε χάρτινες σακούλες. Ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Την επαφή γενικά την έκανα εγώ και καμιά φορά ο Τζόρτζι. Κάθε φορά, το ποσό ήταν περίπου 20.000 ευρώ. Κάθε φορά, παραδίδαμε τα χρήματα με διαφορά δύο ή τριών μηνών και η τελευταία παράδοση ήταν πριν από έξι μήνες» φαίνεται να δήλωσε, σύμφωνα με το μέσο.

Συνολικά, φαίνεται ότι είχε δώσει στον ευρωβουλευτή 120.000 – 140.000 ευρώ.

Qatargate: Ο Παντσέρι αποκάλυψε χρηματισμό του Ταραμπέλα- Η ποινή μετά τη συμφωνία συνεργασίας Facebook Twitter

Να αναφερθεί πως στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Παντσέρι θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία ποινή φυλάκισης περίπου 5 ετών, αλλά δεν αποκλείεται να εκτίσει τον έναν και αυτόν, ενδεχομένως, σε κατ΄οίκον περιορισμό με βραχιολάκι. Ακόμα θα του επιβληθεί πρόστιμο 80.000 ευρώ αλλά και θα γίνει κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων.

Απομένει να φανεί πώς θα επηρεάσουν οι εξελίξεις αυτής την Εύα Καϊλή και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Η κα Καϊλή αναμένεται να βρεθεί ξανά ενώπιον των Αρχών αύριο, Πέμπτη. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM