Qatargate: Οι δεσμίδες χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι του Παντσέρι- Η έρευνα που οδήγησε στις συλλήψεις

Qatargate: Οι δεσμίδες χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι του Παντσέρι- Η έρευνα που οδήγησε στις συλλήψεις Facebook Twitter
0

Ο ρόλος του πρώην ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate συνεχίζει να «ξετυλίγεται» με τις διωκτικές Αρχές του Βελγίου να έχουν στήσει - προ των αποκαλύψεων - ένα προσεκτικό πλέγμα ερευνών, ακόμα και στο σπίτι του. 

Σε εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Soir», γίνεται λόγος περί κατασκοπείας, βαλιτσών με χρήματα αλλά και μυστικές συναντήσεις στις Βρυξέλλες. 

Την άνοιξη του 2022, ομάδα πρακτόρων της Κρατικής Υπηρεσίας Ασφαλείας του Βελγίου εισήλθε, υπό άκρα μυστικότητα, στο σπίτι όπου ζούσε ο Παντσέρι σε κτήριο στο Schaerbeek, την ώρα που αυτός έλειπε. 

Κατά την έρευνα εντοπίστηκε κάτω από το κρεβάτι μια μαύρη ταξιδιωτική βαλίτσα στην οποία βρέθηκαν τέσσερα πακέτα τυλιγμένα σε δύο πλαστικές σακούλες. Όταν ανοίχτηκαν, βρέθηκαν εντός τους 7.601 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε 380.050 ευρώ.

Qatargate: Οι δέσμες χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι του Παντσέρι- Η έρευνα που οδήγησε σε συλλήψεις Facebook Twitter

Ενσωματωμένο στην ντουλάπα, παράλληλα, ήταν ένα χρηματοκιβώτιο. Στο εσωτερικό της υπήρχαν ένα χάρτινο κουτί, ένα βιβλίο και ένα DVD, αλλά και δεσμίδες χαρτονομισμάτων των 50, 100 και 200 ευρώ. Η συνολική αξία τους ήταν 320.000 ευρώ.

Τα ευρήματα καταγράφηκαν και φωτογραφήθηκαν, πριν τοποθετηθούν ξανά στις θέσεις τους. 

Η έρευνα αυτή στο σπίτι του Παντσέρι, σύμφωνα με το βελγικό μέσο, εντάχθηκε στο πλαίσιο των ενεργειών που γίνονταν ήδη από το 2021 σχετικά με την παρέμβαση ξένων δυνάμεων εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Ζαν Κλοντ Κλις, μέλος της επιτροπής BIM, ενημέρωσε τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα αναφορικά με το σύνολο της έρευνας και την εμπλοκή του «πρώην μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» Παντσέρι, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι   υπάρχουν «σοβαρές ενδείξεις» ότι εμπλέκεται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Διεθνή / Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Μία ενδεχόμενη απόλυση του Τζερόμ Πάουελ από τον Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει «δραματικό σοκ» στις αγορές, να οδηγήσει σε δικαστική διαμάχη και να δοκιμάσει τα όρια της ανεξαρτησίας της Fed
LIFO NEWSROOM
Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Διεθνή / Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Η εταιρεία φέρεται να χρησιμοποιεί σιρόπι καλαμποκιού, το οποίο ο Τραμπ ζητά να αντικατασταθεί με «φυσική» ζάχαρη, στο πλαίσιο της καμπάνιας της κυβέρνησής του για μια «υγιέστερη» Αμερική
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Διεθνή / Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Μόλις το 28% του δείγματος σε δημοσκόπηση απάντησε καταφατικά στο ερώτημα αν οι συλλήψεις μεταναστών σε χώρους δουλειάς σε εφόδους των αρχών είναι κάτι «καλό για τη χώρα», ενώ το 54% διαφώνησε
LIFO NEWSROOM