Γρεβενά: Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος που υπέστη ανακοπή καρδιάς- Δρομολογείται η δωρεά οργάνων

Γρεβενά: Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος που υπέστη ανακοπή καρδιάς- Δρομολογείται η δωρεά οργάνων Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash/Αρχείο
0

Παρά τη μάχη που έδωσε τόσες μέρες, ο 6χρονος από τα Γρεβενά δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με ενημέρωση του διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, κ. Καρβέλη έχει επέλθει εγκεφαλικός θάνατος του παιδιού και με τη συναίνεση των γονέων δρομολογείται η δωρεά οργάνων.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε μια ύστατη προσπάθεια έγινε θεραπευτική υποθερμία του εγκεφάλου, προκειμένου να προστατευθεί από εγκεφαλικό οίδημα και είχε ξεκινήσει η διαδικασία γονιαδιακού ελέγχου, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να βρεθεί αν υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο που προκάλεσε την αιφνίδια ανακοπή.

Ο 6χρονος υπέστη ανακοπή καρδιάς και μεταφέρθηκε το βράδυ της Τρίτης στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, στην Πάτρα. 

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντριβή εκπαιδευτικού αεροσκάφους στο Τατόι: Τα αίτια του ατυχήματος αναζητά η Πολεμική Αεροπορία – Τα δύο πιθανά σενάρια

Ελλάδα / Συντριβή εκπαιδευτικού αεροσκάφους στο Τατόι: Τα αίτια του ατυχήματος αναζητά η Πολεμική Αεροπορία – Τα δύο πιθανά σενάρια

Δύο πιλότοι τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Η Πολεμική Αεροπορία διερευνά τα αίτια του ατυχήματος
LIFO NEWSROOM