«Έκανα εξυπηρέτηση»: Ο Ινφαντίνο απαντά, μετά τις επικρίσεις για τη selfie στο φέρετρο του Πελέ

«Έκανα εξυπηρέτηση»: Ο Ινφαντίνο απαντά μετά τις επικρίσεις για τη selfie στο φέρετρο του Πελέ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/SEBASTIAO MOREIA
0

Έντονη κριτική δέχεται ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ύστερα από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από την κηδεία του Πελέ στη Βραζιλία που τον δείχνουν να βγάζει selfie κοντά στο φέρετρο του θρύλου του ποδοσφαίρου.

Πολλοί ήταν εκείνοι που κατηγόρησαν τον επικεφαλής της παγκόσμιας ομοσπονδίας για ασέβεια προς τον νεκρό.

Ο ίδιος, απάντησε στις επικρίσεις, μέσω ανάρτησής του στα social media, δηλώνοντας «απογοητευμένος» από τις αντιδράσεις. 

«Έκανα εξυπηρέτηση»: Ο Ινφαντίνο απαντά μετά τις επικρίσεις για τη selfie στο φέρετρο του Πελέ Facebook Twitter
Φωτ.: Ο Τζιάνι Ινφαντίνο μιλάει με τη σύζυγο του Πελέ, Μάρσια Αόκι κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας - Φωτ.: Sebastiao Moreira/EPA

«Μετά την άφιξή μου από το ταξίδι μου στη Βραζιλία, όπου είχα την τιμή να συμμετάσχω στο όμορφο αφιέρωμα στον Πελέ που πραγματοποιήθηκε στη Βίλα Μπελμίρο, στο Σάντος. Έχω απογοητευτεί αφού πληροφορήθηκα ότι δέχομαι κριτική από ορισμένους ανθρώπους επειδή έβγαλα selfie και φωτογραφίες στη χθεσινή τελετή» σημείωσε, στη δημοσίευσή του και προχώρησε σε διευκρινίσεις. 

«Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ήταν τιμή για μένα το γεγονός ότι οι συμπαίκτες και τα μέλη της οικογένειας του μεγάλου Πελέ με ρώτησαν αν μπορούσα να βγάλω μερικές φωτογραφίες μαζί τους. Και προφανώς συμφώνησα αμέσως. Στην περίπτωση της selfie, οι συμπαίκτες του Πελέ ζήτησαν να βγάλουν μια selfie με όλους μας μαζί, αλλά δεν ήξεραν πώς να το κάνουν. Έτσι, για να τους βοηθήσω, πήρα το τηλέφωνο ενός εξ αυτών και έβγαλα τη φωτογραφία» εξήγησε. 

Επεσήμανε πως εάν το να είσαι εξυπηρετικός προκαλεί αντιδράσεις, τότε θα συνεχίσει να το κάνει. 

«Έχω τόσο μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό για τον Πελέ και για τη χθεσινή τελετή που δεν θα έκανα ποτέ κάτι που θα ήταν ασεβές με οποιονδήποτε τρόπο. Ελπίζω πως όσοι δημοσίευσαν ή είπαν πράγματα χωρίς να γνωρίζουν και χωρίς να αναζητήσουν πληροφορίες να έχουν την αξιοπρέπεια και το θάρρος να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος και να διορθώσουν αυτά που είπαν» συμπλήρωσε ο Ινφαντίνο. 

Καταλήγοντας ανέφερε πως «το πιο σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι να αποτίσουμε φόρο τιμής στον βασιλιά Πελέ». 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άτομο με νανισμό υπερασπίζεται τον Λαμίν Γιαμάλ: «Δεν μας προσέβαλε κανείς, δουλέψαμε με αξιοπρέπεια»

Αθλητισμός / Άτομο με νανισμό υπερασπίζεται τον Λαμίν Γιαμάλ: «Δεν μας προσέβαλε κανείς, δουλέψαμε με αξιοπρέπεια»

Ο ισπανικός Σύλλογος Ατόμων με Αχονδροπλασία καταδίκασε την εμφάνιση ατόμων με νανισμό στο πάρτι, γράφοντας ότι «διαιωνίζει στερεότυπα, ενισχύει τις διακρίσεις και υπονομεύει την εικόνα και τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία»
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Διεθνή / Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού δέχθηκε πως η ανίχνευση οσταρίνης προκλήθηκε από επαναλαμβανόμενα φιλιά με τον επίσης Ολυμπιονίκη Race Imboden - Απορρίφθηκε η έφεση της WADA
LIFO NEWSROOM
Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αθλητισμός / Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αποφασισμένοι να τον κρατήσουν στο ΝΒΑ εμφανίζονται οι Ντένβερ Νάγκετς, την ώρα που ο 33χρονος Λιθουανός σέντερ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Αθλητισμός / Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Το Καλλιμάρμαρο γέμισε με φίλους του στίβου που χειροκρότησαν θερμά τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος ανταπέδωσε με μια από τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις παγκοσμίως — την τέταρτη καλύτερη για το 2025
LIFO NEWSROOM
Από τον Ντιόγκο Ζότα στον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα: Οι αθλητές που έχασαν στην ζωή τους σε τροχαία

Αθλητισμός / Από τον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα στον Ντιόγκο Ζότα: Οι αθλητές που έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο

O ελληνικός αθλητισμός έχει επίσης βιώσει την απώλεια σημαντικών αθλητών με τους θανάτους των Γιώργου Μητσιμπόνα, Παναγιώτη Κατσούρη και Άννας Πολλάτου
LIFO NEWSROOM