ΦΩΤΙΕΣ

Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας: «Το μίγμα λοιμώξεων θα κρατήσει ένα δίμηνο»

Λουκίδης: «Το μίγμα λοιμώξεων θα κρατήσει ένα δίμηνο»- Εκτιμήσεις για 80.000 την ημέρα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Για μέχρι και 70.000-80.000 λοιμώξεις την ημέρα κάνουν εκτιμήσεις οι γιατροί, το επόμενο διάστημα, εν μέσω της έξαρσης ενός μίγματος λοιμώξεων.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ, Στέλιος Λουκίδης, επιστρέφουμε στο 2017 που ήταν μια περίοδος στην οποία ξεκινούσαν οι λοιμώξεις, με προεξάρχουσα τη γρίπη, και τις άλλες ιογενείς λοιμώξεις.

«Η διαφορά με φέτος είναι ότι δεν έχει εξαφανιστεί ο κορωνοϊός. Έχουμε ένα μίγμα λοιμώξεων το οποίο αφορά όλους αυτούς τους ιούς και θα κρατήσει ένα δίμηνο, ίσως και λίγο παραπάνω», δήλωσε.

Όπως εκτίμησε, «ο Ιανουάριος θα είναι και ο πιο δύσκολος μήνας, όπως ήταν και στις παλαιότερες εποχές, μια και είναι ο μήνας ο οποίος πάντα υπάρχει μια μεγαλύτερη έξαρση και κυρίως μετά από την επιστροφή από τις διακοπές μας».

Μιλώντας για τις εκτιμήσεις των ιατρών τόνισε ότι «μπορεί να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που να έχουμε 70.000 – 80.000 περίπου λοιμώξεις την ημέρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το περιβάλλον στο οποίο θα διαχειριστούμε αυτές τις λοιμώξεις είναι σαφέστατα πολύ καλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές λόγω των καλύτερων θεραπευτικών πρωτοκόλλων αλλά και με καλύτερο ανοσιακό στάτους γιατί εκτός από τους εμβολιασμούς έχει νοσήσει και πάλι μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροχαίο με λεωφορεία στη Βούλα: Φρουρούμενη νοσηλεύεται η 55χρονη οδηγός - 14 επιβάτες παραμένουν στα νοσοκομεία

Ελλάδα / Τροχαίο με λεωφορεία στη Βούλα: Φρουρούμενη νοσηλεύεται η 55χρονη οδηγός - 14 επιβάτες παραμένουν στα νοσοκομεία

Έξι παιδιά νοσηλεύονται στο Παίδων, δύο ενήλικες στο «Γεννηματάς», τρεις στο «Ασκληπιείο» και δύο στο ΚΑΤ, μεταξύ αυτών και μία 32χρονη πολυτραυματίας
LIFO NEWSROOM