Ο Μπιλ Γκέιτς μιλά για το διαζύγιο και γιατί θα βγει από τη λίστα με τους πλουσιότερους του κόσμου

Ο Μπιλ Γκέιτς μιλά για το διαζύγιο και γιατί θα βγει από τη λίστα με τους πλουσιότερους του κόσμου Facebook Twitter
Φωτ.: @thisisbillgates/ Instagram
0

Στο κομμάτι που παραδοσιακά ανεβάζει στο τέλος κάθε χρονιάς στο μπλογκ Gates Notes, ο Μπιλ Γκέιτς κάνει συνήθως μια μικρή ενημέρωση για το Ίδρυμα Γκέιτς, τις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις και την κλιματική αλλαγή.

Στη φετινή ανάρτηση, λίγο πριν τελειώσει το 2022, θίγει όλα αυτά τα θέματα και πολλά ακόμη, αφού μεταξύ άλλων, αναφέρεται στο διαζύγιό του το 2021 από τη Μελίντα Γκέιτς και εξηγεί γιατί θα αφήσει τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Ο Μπιλ Γκέιτς άνοιξε και έκλεισε την μακροσκελή ανάρτησή του, μιλώντας για την προσωπική του ζωή.

«Έγινα 67 τον Οκτώβριο. Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι είμαι τόσο μεγάλος - στην Αμερική, οι περισσότεροι άνθρωποι της ηλικίας μου είναι συνταξιούχοι!», ξεκινά.

Στη συνέχεια εξηγεί τον λόγο για τον οποίο ενδέχεται να μην βρίσκεται στη λίστα με τους πλουσιότερους του κόσμου στο εγγύς μέλλον. «Αν και δεν με ενδιαφέρει πού βρίσκομαι στη λίστα με τους πλουσιότερους  του κόσμου», έγραψε, «ξέρω ότι όσο πετυχαίνω στο να δίνω, θα πέφτω προς τα κάτω και τελικά θα βγω εντελώς από τη λίστα».

Μίλησε επίσης για το πώς το να γίνει παππούς τον επόμενο χρόνο αλλάζει την οπτική του. «Αλλά άρχισα να βλέπω τον κόσμο μέσα από έναν νέο φακό πρόσφατα - όταν η μεγαλύτερη κόρη μου, μου έδωσε τα απίστευτα νέα ότι θα γίνω παππούς του χρόνου», μοιράστηκε.

Η μεγαλύτερη κόρη του, Τζένιφερ, 26 ετών, περιμένει το πρώτο της παιδί με τον σύζυγό της Ναϊέλ Νασάρ και ανακοίνωσε τα νέα την Ημέρα των Ευχαριστιών.

«Απλά και μόνο το να πληκτρολογώ την φράση, "θα γίνω παππούς του χρόνου", με κάνει να συγκινούμαι. Και η σκέψη αυτή δίνει μια νέα διάσταση στη δουλειά μου. Όταν σκέφτομαι τον κόσμο στον οποίο θα γεννηθεί το εγγόνι μου, εμπνέομαι περισσότερο από ποτέ να βοηθήσω τα παιδιά και τα εγγόνια όλων μας να έχουν την ευκαιρία να επιβιώσουν και να ευημερήσουν».

Αφού προχώρησε σε σημαντικές ενημερώσεις σχετικά με το Ίδρυμα Γκέιτς, αναφέρθηκε και στην προσωπική του ζωή.

«Με την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ύφεση της οικονομίας, τα τελευταία τρία χρόνια ήταν από τα πιο δύσκολα», έγραψε ο Γκέιτς. «Όλοι στον κόσμο έχουν βιώσει απώλειες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου - αγαπημένων προσώπων, οικονομικής ασφάλειας ή ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής».

Στη συνέχεια σχολίασε τη δική του ζωή: «Λόγω της θέσης μου, είμαι απομονωμένος από πολλές από αυτές τις δυσκολίες. Αλλά και εγώ έχω περάσει κακές στιγμές τα τελευταία χρόνια, όπως ο θάνατος του πατέρα μου και το τέλος του γάμου μου».

Ο Γκέιτς ευχαρίστησε τους φίλους και την οικογένειά του που τον στήριξαν στις δύσκολες στιγμές. «Το να είμαι πλούσιος κάνει τη ζωή μου πολύ πιο άνετη, αλλά όχι πιο ικανοποιητική. Γι' αυτό χρειάζομαι οικογένεια, φίλους και μια δουλειά όπου δουλεύω πάνω σε πράγματα που έχουν σημασία. Είμαι ευγνώμων που τα έχω και τα τρία», κατέληξε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM