Γαλλία: Στο «σφυρί» 350 λαθραία αντικείμενα - Κατασχεμένα Rolex και ακατέργαστα διαμάντα ανάμεσά τους

Γαλλία: Στο «σφυρί» κατασχεμένα Rolex, ακατέργαστα διαμάντα και πολυτελείς τσάντες Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας βγάζει σε δημοπρασία τελωνειακά λαθραία προϊόντα που κατασχέθηκαν καθ' οδόν προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ανάμεσα στα κατασχεμένα προϊόντα μπορεί κανείς να βρει ρολόγια Rolex, τσάντες μεγάλων οίκων μόδας, συλλογές άκοπων διαμαντιών, πολύτιμα ιστορικά νομίσματα, ράβδου πλατίνας και συνολικά 2.016 μπουκάλια ακριβής βότκας. 

Γαλλία: Στο «σφυρί» κατασχεμένα Rolex, ακατέργαστα διαμάντα και πανάκριβες τσάντες Facebook Twitter
Τα ακατέργαστα διαμάντια - Φωτ.: drouot.com

Πρόκειται για 350 αντικείμενα που η συνολική αξία τους υπολογίζεται ότι θα φτάσει περίπου το ένα εκατομμύριο ευρώ. Περισσότεροι από 1.200 δυνητικοί αγοραστές έχουν δηλώσει συμμετοχή στη δημοπρασία, η οποία θα διεξαχθεί στο υπουργείο Οικονομικών στο Παρίσι.

Οι 14 ράβδοι πλατίνας, βάρους ενός κιλού η καθεμία και με τη σφραγίδα «Crédit Suisse», ανακαλύφθηκαν στις αποσκευές δύο ατόμων που ταξίδευαν προς το Ηνωμένο Βασίλειο και κατασχέθηκαν. Κάθε ράβδος διατίθεται προς πώληση με τιμή εκκίνησης τα 22.000 ευρώ.

Γαλλία: Στο «σφυρί» κατασχεμένα Rolex, ακατέργαστα διαμάντα και πανάκριβες τσάντες Facebook Twitter
Κατασχεμένο Rolex - Φωτ.: drouot.com

Επίσης, υπάρχουν ιστορικά νομίσματα μεταξύ των οποίων χρυσές λίρες με τα κεφάλια των Βρετανών βασιλιάδων και βασιλισσών Ελισάβετ Β΄, Βικτωρίας, Εδουάρδου Ζ΄ και Γεωργίου Ε΄.

Γαλλία: Στο «σφυρί» κατασχεμένα Rolex, ακατέργαστα διαμάντα και πανάκριβες τσάντες Facebook Twitter
Ράβδοι πλατίνας - Φωτ.: drouot.com

Μεταξύ των ειδών πολυτελείας που βγαίνουν σε δημοπρασία περιλαμβάνονται τσάντες Louis Vuitton, Chanel, Fendi και Valentino και αρκετά ακριβά ρολόγια, μεταξύ των οποίων ένα λευκόχρυσο Rolex με 40 ρουμπίνια. Υπάρχουν επίσης αρώματα και ένα ζευγάρι παπούτσια Bottega Veneta που κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο της Νίκαιας.

Τα ακατέργαστα διαμάντια, τα οποία πωλούνται σε διάφορες παρτίδες κατασχέθηκαν στα αεροδρόμια του Παρισιού.

Γαλλία: Στο «σφυρί» κατασχεμένα Rolex, ακατέργαστα διαμάντα και πανάκριβες τσάντες Facebook Twitter
Κατασχεμένη βότκα - Φωτ.: drouot.com

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM