H Lizzo κάνει twerking ενώ παίζει το φλάουτο του Τζέιμς Μάντισον - 200 ετών και κρυστάλλινο: «Δε θα το ξεπεράσω ποτέ»

H Lizzo κάνει twerking ενώ παίζει το φλάουτο του Τζέιμς Μάντισον - 200 ετών και κρυστάλλινο: «Δε θα το ξεπεράσω ποτέ» Facebook Twitter
0

Η Lizzo αποθεώθηκε κατά τη διάρκεια συναυλίας της στην Ουάσινγκτον, την περασμένη Τρίτη, όταν κατάφερε να πιάσει στα χέρια της και να παίξει ένα κρυστάλλινο φλάουτο 200 ετών που ανήκε κάποτε στον πρώην πρόεδρο, Τζέιμς Μάντισον. 

Η περφόρμερ και φλαουτίστα είχε εξασφαλίσει άδεια από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου -την οποία προηγουμένως είχε επισκεφτεί για να δοκιμάσει το όργανο-  για τη χρήση του οργάνου που έφτασε στη σκηνή συνοδεία αστυνομίας. 

«Είναι σα να παίζεις με ένα ποτήρι κρασιού» είπε επί σκηνής επιθεωρώντας το. Έπειτα, έπαιξε μερικές νότες ενώ παράλληλα έκανε twerking. 

«Μόλις έκανα twerking και έπαιξε το φλάουτο του Τζέιμς Μάντισον από το 1800» αναφώνησε, παραδίδοντάς το στην εκπρόσωπο φύλαξης και εν μέσω αποθέωσης από το κοινό. 

Κάπως έτσι, η τραγουδίστρια από το Χιούστον έγραψε ιστορία καθώς έγινε το πρώτο άτομο που παίζει το δύο αιώνων φλάουτο. 

«Ως φλαουτίστα αυτό είναι κάτι το εμβληματικό και δεν θα το ξεπεράσω ποτέ» ανέφερε η ίδια αργότερα. 

Είχε προηγηθεί ανάρτησή της στο Instagram όπου διευκρίνιζε πως «κανείς δεν έχει ακούσει τον ήχο του... τώρα εσείς τον ακούσατε!». 

Μετά την ιστορική, αν και μερικών δευτερολέπτων, αξιοποίησή του, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου γνωστοποίησε μέσω Twitter πως το ακριβοθώρητο μουσικό όργανο επέστρεψε με ασφάλεια εκεί όπου ανήκει. 

«Κάναμε τεστ DNA. Αποδεικνύεται πως είναι 100% αυτό το κρυστάλλινο φλάουτο» αστειεύτηκαν στο tweet τους. 

Πότε, γιατί και από ποιον κατασκευάστηκε το φλάουτο 

Εκπρόσωπος της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου ανέφερε στο BBC το φλάουτο ίσως αξιοποιήθηκε δημόσια σε μία σπάνια περίσταση στο παρελθόν, την εποχή του ίδιου του Μάντισον. 

Όπως ομολογεί ο επιμελητής της Βιβλιοθήκης -που βρίσκεται στη θέση αυτή από το 1993- δεν είχε ακούσει ποτέ το φλάουτο, μέχρι τη στιγμή που το είδε live στη σκηνή της Lizzo. 

O Μάντισον ήταν ο τέταρτος πρόεδρος των ΗΠΑ που κυβέρνησε από το 1809 έως το 1817. 

H Lizzo κάνει twerking ενώ παίζει το φλάουτο του Τζέιμς Μάντισον - 200 ετών και κρυστάλλινο: «Δε θα το ξεπεράσω ποτέ» Facebook Twitter

Το φλάουτο αυτό κατασκευάστηκε από τον Κλοντ Λοράν, έναν Γάλλο ορολογοποιό και μηχανικό, ειδικά για την περίσταση της δεύτερης ορκωμοσίας τού Μάντισον. 

Μάλιστα, το όνομα του 4ου Αμερικανού προέδρου φαίνεται χαραγμένο πάνω στο όργανο, όπως ακριβώς και η χρονολογία κατασκευής του. 

Πιστεύεται πως ήταν η σύζυγος τού Μάντισον, Ντόλι που έσωσε το φλάουτο, καθώς και το φημισμένο πορτρέτο του πρώτου Αμερικανού προέδρου, Τζορτζ Ουάσινγκτον, όταν βρετανικά στρατεύματα πυρπόλησαν τον Λευκό Οίκο, το 1814. 

Με πληροφορίες από BBC/Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Διεθνή / Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Το αδιέξοδο αποδίδεται τόσο στους περιορισμούς των ισραηλινών αρχών, που ελέγχουν απόλυτα τις άδειες εξόδου και μπλοκάρουν ιατρικές μεταφορές, όσο και στην απροθυμία πολλών κρατών να δεχθούν ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM