Βασιλικό μυστήριο: Γιατί ο πρίγκιπας Χάρι ενημερώθηκε σχεδόν τρεις ώρες μετά για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο πρίγκιπας Χάρι κουμπώνει το κοστούμι του Facebook Twitter
Φωτ: EPA/NEIL HALL
0

Η βασίλισσα Ελισάβετ «έφυγε» από τη ζωή το μεσημέρι της 8ης Σεπτεμβρίου από γηρατειά, όπως αποκάλυψε το πιστοποιητικό θανάτου, το οποίο δημοσιεύτηκε εχθές.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το έγγραφο δημιουργεί ερωτηματικά, καθώς οι λεπτομέρειες σε αυτό επιβεβαιώνουν ότι ο πρίγκιπας Χάρι δεν είχε ενημερωθεί για το θάνατο της γιαγιάς του.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο βασιλιάς Κάρολος και η πριγκίπισσα Άννα ήταν μαζί με τη μητέρα τους, όταν απεβίωσε στις 15:10. Ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η σύζυγός του Σόφι, καθώς και ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, βρίσκονταν όλοι σε αεροπλάνο με προορισμό τη Σκωτία και φέρεται να ενημερώθηκαν εν πτήσει για τον θάνατο της 96χρονης βασίλισσας.

Ο πρίγκιπας Χάρι, εν τω μεταξύ, δεν είχε φτάσει καν σε αεροδρόμιο εν μέσω ζυμώσεων σχετικά με το αν θα έπρεπε να ταξιδέψει στο Aberdeenshire με την Μέγκαν Μαρκλ, την οποία ο Κάρολος δεν ήθελε στην Σκωτία εκείνη την ημέρα. Τελικά πήρε ένα ιδιωτικό τζετ από το Λούτον στις 5.35 μ.μ. και προσγειώθηκε στο Αμπερντίν στις 6.47 μ.μ.

Πηγές από το παλάτι έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι ο Κάρολος κατάφερε να επικοινωνήσει με τον πρίγκιπα Χάρι στις 18:25, μόλις πέντε λεπτά πριν ανακοινωθεί επίσημα ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η στάση του Καρόλου: Επέμενε να ενημερώσει προσωπικά τον πρίγκιπα Χάρι

Ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να επέμενε να πει προσωπικά στον μικρότερο γιο του το δυσάρεστο γεγονός, πριν εκδοθεί οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση από το Μπάκιγχαμ.

Νωρίτερα, ο Κάρολος είχε επικοινωνήσει τόσο με τον Χάρι όσο και με τον Γουίλιαμ για να τους ζητήσει να φτάσουν στη Σκωτία, το συντομότερο δυνατόν, καθώς η υγεία της γιαγιάς τους εξασθενούσε. Εν συνεχεία, ο ίδιος επέστρεψε δίπλα της.

Η Daily Mail διερωτάται γιατί όμως δεν υπήρξε επικοινωνία μεταξύ Καρόλου και Χάρι στο ενδιάμεσο. Όπως σημειώνει, υπάρχει ένα χρονικό διάστημα 2 ωρών και 25 λεπτών μεταξύ του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ και της πτήσης του Χάρι, στο οποίο δεν υπήρξε καμία επικοινωνία.

Αξιωματούχοι του παλατιού αρνήθηκαν να σχολιάσουν και άλλες βασιλικές πηγές δεν μπορούσαν να εξηγήσουν την ασυμφωνία.

Η Daily Mail, επικαλούμενη άτομα με γνώση επί του παλατιού, αναφέρουν ότι ο βασιλιάς Κάρολος δεν έχει κινητό και το πρόγραμμά του είναι τέτοιο που οι ακόμη και οι κλήσεις με την οικογένειά του πρέπει κανονικά να προγραμματίζονται.

Τα μέλη της οικογένειας πρέπει να καλούν το προσωπικό ή ακόμη και έναν από τους σωματοφύλακές του όταν θέλουν να του στείλουν επείγον μήνυμα.

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό ο Κάρολος να ήθελε να το πει προσωπικά στον γιο του, αλλά η ώρα για για την έκδοση επίσημης ανακοίνωσης έτρεχε, εκείνος τελικά δεν είχε τον χρόνο.

Πηγές που γνωρίζουν την «Επιχείρηση London Bridge» τονίζουν ότι, εκτός από την αντιμετώπιση της αναπόφευκτης θλίψης, θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί και ένας μεγάλος όγκος διαδικασιών.

«Είμαι βέβαιος ότι, όπως συμβαίνει με όλα, υπάρχει ένα σχολαστικό σχέδιο βάσει πρωτοκόλλου, αλλά υπάρχει και  το χάος της πραγματικής ζωής στην περίπτωση της θλίψης, δήλωσε ένας από αυτούς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM