«Mermaid vibes» στο σόου του Botter: Προφυλακτικά με νερό, μπλούζες από φύκια κι ελεύθερα μαλλιά

«Mermaid vibes» στο σόου του Botter: Προφυλακτικά με νερό, μπλούζες από φύκια κι ελεύθερα μαλλιά Facebook Twitter
Φωτ: Getty Images
0

Το -εμπνευσμένο από Καραϊβική- brand Botter ξεχώρισε στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού με το αναπάντεχο θέαμα προφυλακτικών γεμάτων νερό που έφεραν «mermaid vibes» στην πασαρέλα.

Τα εντυπωσιακά αξεσουάρ χεριών παρουσιάστηκαν στη συλλογή Aquatic Wear, η οποία περιλάμβανε επίσης τη χρήση πάγου ως αξεσουάρ.

Οι σχεδιαστές (και ζευγάρι) Rushemy Botter και Lisi Herrebrugh έχουν χρησιμοποιήσει συχνά ανακυκλωμένα πλαστικά στις συλλογές τους, αλλά λένε ότι επιδιώκουν να προχωρήσουν περισσότερο με φυσικά υλικά όπως φύκια.

Υπήρξαν «πολλές δοκιμές» με τα «γάντια», δήλωσε ο Botter στο AFP μετά το σόου. «Είναι παράξενο, ρομαντικό, με mermaid vibes», είπε.

Η Lisi Herrebrugh εξήγησε ότι ήθελαν να αντικατοπτρίσουν κάποια από την «τεχνολογία» πάνω στην οποία δούλευαν και πριν από το σόου πρόσφερε στους καλεσμένους λεμονάδα σε βρώσιμη κάψουλα από φύκια, ενώ ορισμένα από τα μπλουζάκια τους ήταν φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από φύκια.

«Είναι κάτι που θα ξεκινήσουμε τώρα, ερευνώντας νέα υλικά, βρίσκοντας νέους τρόπους συνεργασίας με τη φύση», είπε.

Οι δυο τους έχουν αρχίσει να συνεργάζονται στενά με άτομα εκτός της βιομηχανίας της μόδας για να αναζητήσουν νέα βιώσιμα υλικά.

«Ειλικρινά, η μόδα τρέχει πίσω από τα γεγονότα», δήλωσε η Lisi Herrebrugh. «Κάποτε ήταν μια βιομηχανία πολύ πρωτοποριακή όσον αφορά το όραμα, την ποικιλομορφία... Αλλά αυτή τη στιγμή, αισθάνομαι ότι η μόδα τρέχει πίσω από όλα αυτά τα πράγματα και βρίσκεις την πραγματική νεωτερικότητα στους δρόμους».

Σε άλλα σημεία της επίδειξης, υπήρχαν σημάδια αναβίωσης των τάσεων της δεκαετίας του '80 και του Y2K, όπως μπλουζάκια με στρας.

Μια μαύρη μπλούζα με τις λέξεις Caribbean couture παρέπεμπε στις καταβολές του ζευγαριού - ο Rushemy Botter κατάγεται από το νησί Κουρασάο, ενώ η οικογένεια της Lisi Herrebrugh από τη Δομινικανή Δημοκρατία.

«Υπήρχε μια εποχή που δεν μπορούσες να έχεις τα μαλλιά σου όπως ήθελες επειδή δεν θα σε παίρνουν στα σοβαρά ή δεν θα βρεις δουλειά», δήλωσε ο Botter.

«Μου αρέσει που η νεότερη γενιά απλά έχει τα μαλλιά όπως τα θέλει και πετυχαίνει αυτό που θέλει. Νομίζω ότι αυτό είναι νεωτερικότητα», κατέληξε.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακοίνωση του σχεδίου κατοχής της Γάζας από το Ισραήλ δεν γίνεται σε τυχαίο χρονικό σημείο

Διεθνή / Η ανακοίνωση του σχεδίου κατοχής της Γάζας από το Ισραήλ δεν γίνεται σε τυχαίο χρονικό σημείο

Η ανακοίνωση για νέα στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα φέρνει διεθνείς αντιδράσεις, καθώς σχεδιάζεται μόνιμη παρουσία στον παλαιστινιακό θύλακα - Τι σημαίνει αυτό για την παύση πυρός, τους ομήρους και το μέλλον της περιοχής;
LIFO NEWSROOM
Ινδία και Πακιστάν στα πρόθυρα πολέμου: Νεκροί, τραυματίες και απειλές για αντίποινα μετά από επιθέσεις

Διεθνή / Στα πρόθυρα πολέμου: 26 νεκροί από επίθεση της Ινδίας στο Κασμίρ - Το Πακιστάν κατέρριψε ινδικά αεροσκάφη

Τουλάχιστον 11 νεκροί και 35 τραυματίες μετά από ινδικές επιθέσεις σε πακιστανικά εδάφη - Το Πακιστάν μιλά για πράξη πολέμου και υπόσχεται αντίποινα - Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων.
LIFO NEWSROOM
Αρχίζει το κονκλάβιο για το νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Διεθνή / Αρχίζει το κονκλάβιο για το νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Ξεκίνησε το κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα με συμμετοχή 133 καρδιναλίων - Οι διχασμένες τάσεις, τα φαβορί, και ο κρίσιμος ρόλος του επόμενου Ποντίφικα στην ενοποίηση της Εκκλησίας και την αντιμετώπιση της κακοποίησης
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ανάλυση / Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ισραήλ και Τουρκία επιδιώκουν να αποφύγουν άμεση σύγκρουση στη Συρία, όμως η αυξανόμενη στρατιωτική τους παρουσία και οι αντίθετες στρατηγικές μπορεί να οδηγήσουν σε περιορισμένες συγκρούσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ