Ρωσία: 25χρονος πυροβόλησε επικεφαλής στρατολογικού γραφείου- «Κανείς δεν θα πάει πουθενά» είπε

Ρωσία: 25χρονος πυροβόλησε επικεφαλής στρατολογικού γραφείου- «Κανείς δεν θα πάει πουθενά» είπε Facebook Twitter
0

Ένας 25χρονος πυροβόλησε τον επικεφαλής στρατολογικού γραφείου στη Ρωσία, αφού πρώτα δήλωσε ότι θα αρνηθεί να πολεμήσει στην Ουκρανία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. 

Το περιστατικό έγινε στην πόλη Ουστ- Ιλίμσκ, μια πόλη με περίπου 85.000 ανθρώπους, στην περιφέρεια του Ιρκούτσκ της Σιβηρίας. 

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, ένας άνδρας με στολή παραλλαγής πυροβολεί τον επικεφαλής του στρατολογικού γραφείου εξ επαφής, ενώ άλλοι έφεδροι φεύγουν τρέχοντας από την αίθουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν τουλάχιστον τρεις πυροβολισμοί. 

Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες για το αν είναι νεκρός ο επικεφαλής της τοπικής επιτροπής επιστράτευσης, που δέχθηκε την επίθεση. Σε άλλο βίντεο φαίνεται να τον βγάζουν από το κτίριο και να τον βάζουν σε φορείο, ενώ δεν κινείται. 

Ο κυβερνήτης του Ιρκούτσκ, Ιγκόρ Κόμπζεφ, έγραψε στο Telegram ότι το θύμα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και πως ο δράστης θα τιμωρηθεί. 

Ο δράστης είναι ο 25χρονος Ράσλαν Ζίνιν, σύμφωνα με το Reuters, ο οποίος συνελήφθη. «Κανείς δεν θα πάει πουθενά», είπε λίγα δευτερόλεπτα προτού ανοίξει πυρ, δήλωσε στο Baikal People ένας αυτόπτης μάρτυρας. Πριν από την επίθεση, ο επικεφαλής του στρατολογικού γραφείου είχε συγκεντρώσει τους άνδρες και είχε κάνει μια «εμψυχωτική» ομιλία για την αποστολή τους στον πόλεμο. 

Ο 25χρονος φέρεται να αναστατώθηκε όταν κάλεσαν τον καλύτερο φίλο του να παρουσιαστεί. Ο ίδιος δεν έχει λάβει τα σχετικά έγγραφα. Σήμερα το πρωί, είπε στη μητέρα του ότι θα πήγαινε στο στρατολογικό γραφείο για να δηλώσει εθελοντής. 

Αρκετά στρατολογικά γραφεία έχουν δεχθεί επιθέσεις, από τη στιγμή που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τη μερική επιστράτευση. Επίσης, συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της επιστράτευσης στη Ρωσία, στις οποίες έχουν γίνει εκατοντάδες συλλήψεις. 

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM