Η Γερμανία αποκλείει το ενδεχόμενο λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2

Η Γερμανία αποκλείει το ενδεχόμενο λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 Facebook Twitter
0

Εμμένει στο «όχι» όσον αφορά στη λειτουργία του γερμανορωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 η Γερμανία.

Η κυβέρνηση της χώρας αποκλείει το ενδεχόμενο λειτουργίας του, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετικά σχόλια του Κρεμλίνου και του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ.

«Ναι, το αποκλείει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ για λογαριασμό του καγκελάριου, όταν ερωτήθηκε αν ο Όλαφ Σολτς εξακολουθεί να αποκλείει κάθε ενδεχόμενο αναθεώρησης της απόφασης περί εγκατάλειψης του Nord Stream 2.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Σρέντερ, σε συνέντευξή του στο Stern, είχε δηλώσει ότι η λειτουργία του Nord Stream 2 θα έλυνε τα προβλήματα τροφοδοσίας της Γερμανίας και της Ευρώπης με φυσικό αέριο, ενώ και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε αναφέρει ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε μιλήσει σχετικά στον κ. Σρέντερ κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Energy, Κρίστιαν Μπρουχ, η εταιρία δεν έχει παραδώσει τουρμπίνες για τον συγκεκριμένο αγωγό, ενώ και η τουρμπίνα του Nord Stream 1 που επισκευάστηκε στον Καναδά και εστάλη στη Γερμανία προκειμένου να επιστραφεί στην Gazprom βρίσκεται ακόμη στις εγκαταστάσεις της Siemens.

«Η τουρμπίνα βρίσκεται ακόμη στη Γερμανία. Οι συζητήσεις σχετικά με το εάν μπορεί να αποσταλεί, βρίσκονται σε εξέλιξη» δήλωσε ο κ. Μπρουχ.

Η ρωσική πλευρά επικαλείται το πρόβλημα με την τουρμπίνα και έχει μειώσει δραστικά τον όγκο φυσικού αερίου που διοχετεύει στον αγωγό, ενώ, ταυτόχρονα, υποστηρίζει ότι για να παραλάβει το εξάρτημα θα πρέπει να αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Ο κ. Μπρουχ απέρριψε, πάντως, κάθε ενδεχόμενο νομικών συνεπειών για την εταιρεία του, καθώς, όπως είπε, η Siemens Energy έχει τηρήσει απολύτως τις συμφωνίες της και μπορεί να αποδείξει ότι έχει κάνει τα πάντα προκειμένου να επισκευάσει και να παραδώσει την τουρμπίνα το συντομότερο δυνατό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλούσιοι Αμερικανοί σπεύδουν στη Νέα Ζηλανδία για «golden visa» μετά τη χαλάρωση των κανόνων

Διεθνή / Πλούσιοι Αμερικανοί σπεύδουν στη Νέα Ζηλανδία για «golden visa» μετά τη χαλάρωση των κανόνων

Η συντηρητική κυβέρνηση της χώρας μείωσε τα όρια επενδύσεων και κατάργησε τις γλωσσικές απαιτήσεις, προσελκύοντας Αμερικανούς επενδυτές εν μέσω παγκόσμιας αστάθειας
LIFO NEWSROOM
«Κατέβασαν τα πάντα»: Η OpenAI «έσβησε» τον Jony Ive μετά από νομική διαμάχη

Διεθνή / «Κατέβασαν τα πάντα»: Η OpenAI «έσβησε» τον Jony Ive μετά από νομική διαμάχη

Η δημιουργός του ChatGPT αναγκάστηκε να αφαιρέσει υλικό που σχετιζόταν με τη συμφωνία ύψους 6,4 δισ. δολαρίων με την startup io, μετά από καταγγελία της ανταγωνίστριας iyO που κατασκευάζει «έξυπνα» ακουστικά
LIFO NEWSROOM
«Η Τεχεράνη δεν θα ξεχάσει»: Οι απειλές του Ιράν κρατά τις παγκόσμιες δυνάμεις σε επιφυλακή

Διεθνή / «Η Τεχεράνη δεν θα ξεχάσει»: Οι απειλές του Ιράν κρατά τις παγκόσμιες δυνάμεις σε επιφυλακή

Ανησυχία για τα αντίποινα που θα επιλέξει το Ιράν, την επίδραση στις τιμές του πετρελαίου και το αν θα κλείσουν τα Στενά του Ορμούζ - Ανησυχία στην παγκόσμια ναυτιλία - Απομονώνεται το Ιράν από τους συμμάχους
LIFO NEWSROOM