Τζέιμς Μποντ: Σε δημοπρασία το σκάφος και η Aston Martin του θρυλικού πράκτορα

Τζέιμς Μποντ: Σε δημοπρασία το σκάφος και η Aston Martin του θρυλικού πράκτορα Facebook Twitter
Πλάνο από την ταινία «The world is not enough» με τον Πιρς Μπρόσναν ως πράκτορα Τζέιμς Μποντ - Φωτ.: Getty Images.
0

Το ταχύπλοο του Τζέιμς Μποντ θα μπορούσε σύντομα να ξαναβρεθεί στον Τάμεση, καθώς διάφορα γκάτζετ που εμφανίστηκαν στις ταινίες του 007 βγαίνουν σε δημοπρασία για πρώτη φορά.

Πρόκειται για το σκάφος που οδηγάει ο Πιρς Μπρόσναν στο «The World Is Not Enough», το 1999. Είναι χαρακτηριστικό ότι το εν λόγω ταχύπλοο δεν ξαναβρέθηκε στο νερό για περισσότερα από 20 χρόνια μετά την ταινία.

Στο πλαίσιο αυτό, το σκάφος απαιτείται να ελεγχθεί πριν μπει και πάλι σε χρήση από τον μελλοντικό αγοραστή. 

«Ουσιαστικά βγήκε από τον Τάμεση μετά τα γυρίσματα και από τότε βρίσκεται σε αποθήκευση. Δεν έχει χρησιμοποιηθεί [...] Θα πρέπει φυσικά να γίνουν διάφορες δοκιμές ασφαλείας για να βεβαιωθούμε ότι είναι αξιόπλοο», είπε ο Άντριαν Χιουμ-Σάγιερ, επικεφαλής πωλήσεων και διευθυντής εμβληματικών συλλογών στον οίκο Christie's.

Παράλληλα, σε δημοπρασία θα βγουν και τα αυτοκίνητα που πρωταγωνίστησαν στο franchise, συμπεριλαμβανομένου μιας ασημένιας Aston Martin DB85 που εμφανίστηκε στο «Die Another’s Day» και αναμένεται να πουληθεί έως και δύο εκατ. λίρες. 

Ένα Land Rover Defender αξίας 300.000 λιρών που εμφανίστηκε σε σκηνές καταδίωξης αυτοκινήτων στη Νορβηγία στο «No Time To Die» είναι επίσης διαθέσιμο, μαζί με μια Jaguar 70.000 λιρών από μια άλλη σκηνή καταδίωξης στην ίδια ταινία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μεταξύ πολλών άλλων γκάτζετ να αγοράσουν και να φορέσουν ένα σετ παπιγιόν αξίας 7.000 λιρών που φορούσε ο Ντάνιελ Κρεγκ ή ένα σμόκιν αξίας 10.000 λιρών που φόρεσε ο Τίμοθι Ντάλτον. 

Πολλά από τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπίες. Η πωλήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά ξεκινώντας από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τη λεγόμενη ημέρα του Τζέιμς Μποντ στις 5 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από Telegraph

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM