Μπάιντεν: Εργαζόμαστε σκληρά για την απελευθέρωση της Γκράινερ

Μπάιντεν: Εργαζόμαστε σκληρά για την απελευθέρωση της Γκράινερ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Για την απελευθέρωση της Μπρίτνεϊ Γκράινερ από τη Ρωσία εργάζεται σκληρά η αμερικανική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

«Είμαι αισιόδοξος. Εργαζόμαστε σκληρά», είπε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ενώ η Μόσχα έχει δηλώσει έτοιμη να συζητήσει την προοπτική ανταλλαγής κρατουμένων.

Όπως είναι γνωστό ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε την Αμερικανίδα σταρ του μπάσκετ, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών, καθώς την έκρινε ένοχη ότι έφερε σκόπιμα φυσίγγια ατμού με έγχυση κάνναβης στη Ρωσία, παρόλο που ήταν παράνομα.

Η καταδίκη της θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια ανταλλαγή κρατουμένων υψηλού προφίλ, μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία θα περιλαμβάνει την 31χρονη αθλήτρια και έναν φυλακισμένο Ρώσο που κάποτε ήταν έμπορος όπλων.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM